ביום השלישי אמר אלוהים "פעמיים כי טוב", עם הגעתו של הפסטיבל השלישי לסרטי ילדים יש להגיד "שלוש פעמים כי טוב". הפסטיבל השנה, שמתחיל להתעצב, הוא מגובש יותר, מגוון יותר ונגיש יותר לקהל משני הפסטיבלים שקדמו לו.
בשנתיים האחרונות נראה כי הפסטיבל לקח על עצמו את המשימה להראות לילדים שהחיים שלהם הם לא כאלה טובים. להביא סיפורים מדכאים ומזעזעים של ילדים נכים, עניים, יתומים וכו'. השנה, אומנם יש סרטים העוסקים בצד הפחות זוהר של הילדות, אבל גם יש גישה חיובית יותר. כזו שאומרת, אולי קשה, אבל יהיה טוב.
הייחודיות של הפסטיבל, שנערך בסינמטק תל אביב החל ממחר (ה- 10 באוקטובר) ויימשך עד מוצאי שבת, הוא ההחלטה שילדים לא צריכים לראות רק סרטי אנימציה מתוקים או קומדיות מפגרות, מישהו שם במרומי הסינמטק מאמין שילדים הם אנשים קטנים עם ראש גדול ומוכן לקחת את הסיכון ועל כך יש להוריד את הכובע.
כל הסרטים יוקרנו עם תרגום לעברית ומיועדים לגילאי 16-6 ולמשפחותיהם. יש לשים לב בתוכניה ובאתר של הפסטיבל כי לכל סרט יש המלצת גיל משל עצמו (11+, או לילדים מתחת גיל 10).
השנה נוכל למצוא סרטים מישראל, טורקיה, הולנד, שבדיה, פינלנד, סין, תאילנד ועוד.
לדברי גילה אלמגור, יו"ר הפסטיבל, "עם ההחלטה על קיום הפסטיבל ידענו כי נעשה הכל על מנת להביא את המיטב כדי להעניק חוויה לצופים להעשיר את עולמם ולגלות עוד ועוד על עולמם של ילדים".
סרט הפתיחה "אדום כמו השמיים", הוא סיפורו המרגש של ילד שאיבד את מאור עיניו אך זכה ביכולת נדירה לחוות עולם קסום. הסרט נוצר בהשראת סיפור חייו של מירקו מנקאצ'י, שהפך בבגרותו לאחד מעורכי הסאונד המוערכים בתעשיית הקולנוע באיטליה. הסרט זכה ב- 11 פרסים בינלאומיים.
כדאי לשים לב לסרט נורבגי קטן ומקסים "סויין, החולדה ותעלומת העב"מ", גיבור הסרט, סויין, מאמין שנשמתה של סבתו נבלעת על ידי חייזרים מסתוריים והוא מגייס את חבריו ואת חולדתו, הלווֹרסן, במאמץ להצילה.
סרט מקסים נוסף הוא "פיון השיניים השעיר" שמגיע אלינו מספרד. עכבר בשם פרז, פֵיון השיניים השעיר, מתגורר באונייה יחד עם מאות עכברים אחרים, המלטשים את השיניים שהוא אוסף לפנינים זוהרות. כאשר פרז נחטף, לוסיה ובן דודה נחלצים לעזרתו.
פרטים נוספים על הפסטיבל, שעות הקרנה ומחירים באתר סינמטק תל אביב: www.cinema.co.il