חדשות קולנוע וסרטים

בואו ללמוד מהגדולים

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
החלה ההרשמה לסדנאות תל-אביב-לוס-אנג’לס לקולנוע וטלוויזיה 2004. פרוייקט הסדנאות ייערך זו השנה השישית בין ה-5 ל-18 ביוני בסינמטק תל אביב. פרוייקט סדנאות היצירה הוא יוזמה של ועדת התרבות של שותפות תל-אביב-לוס-אנג’לס, בראשות מיקי ירושלמי; ושל החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב ונערך השנה יחד עם הפסטיבל הבינלאומי העשירי לסרטי סטודנטים. התוכנית תעסוק, כמדי שנה, באימוץ מודל הכתיבה וההפקה הקולנועי האמריקאי ושילובו במציאות העשייה הישראלית. גם השנה ייקחו חלק בפרוייקט מפיקים ותסריטאים מתעשיית הקולנוע והטלוויזיה האמריקאית, המגיעים לשבועיים אינטנסיביים של סדנה, מפגשים פתוחים וימי עיון לאנשי התעשייה המקומית.בדומה לשנה שעברה ייערכו השנה שתי סדנאות. סדנת ה"מפיק יוצר" שמתמקדת בהיבטים השונים הקשורים להפקת סרט - החל מגיבוש רעיון, הדרכת תסריטאים, גיוס כספים, קופרודקוציות ,היבטים משפטיים שיווק וההפצה, נושא עליו יושם דגש מיוחד השנה. לצרוך העברת תכנים אלו יועברו ההרצאות ע"י שמות מובילים מהתעשייה ההוליוודית ובהם המפיק זוכה פרס האוסקר צבי האוורד רוזנמן ("אבי הכלה", "זרה בתוכנו"), מפיק הקומדיות המצליח כריס ווייז (בתמונה) שהפיק, בין השאר, את טרילוגיית "אמריקן פאי", ו-"רווק פלוס ילד" אותו גם ביים. המפיץ ועורך הדין רנדי פול מחברת גרינברג-טורינג עו"ד שהיה בעברו סגן נשיא בכיר בנושאי משפט וחוזים עסקיים ובין הסרטים עליהם היה אחראי: "סינמה פרדיסו", "אוויטה", כף רגלי השמאלית", "סקס שקרים ווידאו טייפ" ו-"שליחות קטלנית 3" וסטיב רוטנברג, שהיה אחראי על ההצלחה השיווקית הפנומנלית של "פרוייקט המכשפה מבלייר" (הסרט העצמאי המצליח בכל הזמנים) וכמו כן על שיווקם של הסרטים "Pi", "בואנה ויסטה קלאב", "לב פראי" ו "מיסטיק פיצה".
סדנת התסריטאות שנבנתה עפ"י מודל פסטיבל סנדנס מאפשרת לקבוצה נבחרת של יוצרים הנמצאים בשלבי דראפט אחרון הזדמנות חד פעמית לעבוד על תסריטיהם במסגרת ’אחד על אחד’ עם תסריטאים הוליוודיים (דוברי עברית) בעלי ניסיון ומוניטין. השנה משתתפים התסריטאים דן גורדון ("וויט ארפ", "הוריקן") ואלן ג'ייקובס.

הסדנאות מיועדות לאנשי מקצוע מתעשיית הקולנוע והטלוויזיה עם ניסיון של לפחות סרט באורך מלא (פיצ’ר)/סרט תעודה/דרמה בת 50 דקות, או תואר שני בקולנוע. מועמדים בעלי ניסיון רב בתחום הקולנוע והטלוויזיה ייבחנו לפי מקרה בודד. ניתן לקבל טופסי הרשמה מאתר האינטרנט של הסדנאות ובלינקים הבאים:

www.taufilmfest.com/Masterclass/main/html

או פשוט לחצו על התמונה של כריס והגיעו לאתר.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.8ציון מבקרים5 / 3.5
Bob Trevino Likes It2בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.2
Out of the Nest3צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.4
The Teacher Who Promised The Sea4המורה שהבטיח את היםציון גולשים10 / 9.3ציון מבקרים5 / 3.0
Cabaret Total5מופע טוטאלציון גולשים10 / 8.9ציון מבקרים5 / 4.3
How To Train Your Dragon 2025הדרקון הראשון שלי Elioאליאו Ballerina 2025בלרינה Karate Kid Legendsקראטה קיד: הגדולים מכולם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט