רגע אחרי חג הפסח ולאחר שכולנו קראנו את ההגדה ונזכרנו בסיפור יציאת מצרים, הגיע הזמן לחזור לקלאסיקות הקולנועיות שעיבדו את סיפורי המקרא למסך הגדול. הכתבת שרון טהר בחרה חמישה מהסרטים התנ"כיים הגדולים בכל הזמנים
שמשון ודלילה (1949)
האפוס הקולנועי הקלאסי יצא בשנת 1949 בבימויו של הבמאי האגדי ססיל ב. דה מיל. בימי שמשון השופט, מבקשים אנשי שבט דן שיצילם מידי החיילים הפלשתים. שמשון המאוהב בסמדר הפלשתית מתחתן איתה למורת רוחם של הפלשתים. קרב מתפתח בין שמשון לפלשתים, סמדר ואביה נהרגים, והוא בורח ומתחבא. דלילה האבלה על אחותה סמדר, מבקשת לנקום בשמשון ולגלות את סוד כוחו. היא מפתה את שמשון, מגלה את הסוד וגוזזת את שיערו. בסופו של הסרט שמשון מפיל את עמודי התווך במקדש והורג את עצמו עם הפלשתים. הפקת הסרט היתה שוות ערך לסרטי אפוס היסטוריים שנעשו באותה תקופה כמו "קלאופטרה", הוא שבר קופות וזכה בשני פרסי אוסקר. קלאסיקה כמו שידעו לעשות פעם.
עשרת הדיברות (1956)
כנראה הסרט התנ"כי הקלאסי ביותר שגם אותו ביים דה מיל. בשנת 1956 יצא לאקרנים הסרט המבוסס על סיפורו של משה ויציאת מצרים, בכיכובו של צ'רלטון הסטון, שהיה אז שחקן שזה עתה פרץ לתודעה. הסרט מתאר את סיפורו של משה המגלה על מוצאו העברי, ומחליט לנטוש את חיי המלוכה ולהוציא את עמו לחופשי. לאחר שהוא הורג חייל מצרי בשוגג, נמלט משה ממצרים ומגיע לכנען. הוא מתחתן עם ציפורה ואיתה חוזר אל פרעה המסרב לשחרר את עבדיו. אלוהים מביא על מצרים את עשרת המכות, עד אשר יוצא משה בראש עמו ביציאת מצרים. הסרט הצבעוני ורווי השחקנים הגדולים הוא מההפקות ההיסטוריות היקרות שנעשו בהוליווד ועודו נחשב אחד מסרטי הראווה המצליחים בכל הזמנים.
המלך דוד (1985)
בניגוד לסרטים הקודמים, סרט זה נחל כישלון מוחץ באקרנים. בשנת 1985 כיכב ריצ'רד גיר בדרמה ההיסטורית אודות המלך דוד. שמואל השופט מודיע לשאול המלך כי היורש שלו לכתר הינו דוד בן ישי, רועה צאן פשוט. דוד בוחר להלחם בגוליית הפלשתי בשדה הקרב, ומנצח את הענק בנצחון מוחץ לישראלים. לאחר מכן דוד בורח מידי שאול, כאשר הוא מבקש לרצחו. לאחר פטירתו של שאול, חוזר דוד ומוכתר למלך בישראל. הוא נישא למיכל בת שאול, מתאהב בבת שבע, שולח את בעלה לקרב ולאחר מותו נושא אף אותה לאישה. הסרט מלווה לאורכו בקריינות פסוקים תנ"כיים, הנותנים לו מימד של שחזור הסטורי למרות אי הדיוקים שהוא מציג. למרות שזה אינו התפקיד המוצלח ביותר של גיר, הוא כן עושה עם דמות דוד חסד, אך הסרט כולו לא ברמה של הקלאסיקות.
אקסודוס אלים ומלכים (2014)
סרט מלא אפקטים בתלת מימד בבימויו של רידלי סקוט ("גלדיאטור"), המנסה להחזיר עטרה ליושנה ולהביא את סיפור יציאת מצרים למסך הגדול בשנת 2014. סיפורו של משה הגדל כנסיך מצרים, מגלה את זהותו העברית ויוצא לחקור אותה. משבר הזהות גורם לו לרצוח שני מצרים ולברוח הרחק מגבולות מצרים. הוא הופך לרועה צאן ונישא לציפורה, כאשר התהליך שהוא עובר עד שמגלה את אלוהים נחסך מהצופים. כך הסרט מתאר באריכות ובאפקטים אין קץ את עשרת המכות עד ליציאת מצריים. הסרט מציג בין היתר את אלוהים כדמות קטנונית וילדותית, ובכללותו לא מציג את הסיפור התנ"כי המוכר כמות שהוא. הסרט בעיקר מציג את אחד הדברים אותם סקוט עושה מצוין - סצנות קרב מרהיבות ומלאות בחיילים וסוסים, וכן אפקטים קולנועיים מרשימים.
המבול (2014)
באותה שנה בדיוק יצא הסרט המבוסס על סיפורו התנ"כי של נוח בהפקה יוצאת דופן שמביאה חוויה קולנועית מרהיבה למסך. דארן אורנופסקי ("ברבור שחור") ליהק את ראסל קרואו בתפקיד נוח, והביא את הסיפור למסך בסגנון סרטי הפנטזיה. בתקופה שבה בני האדם חוטאים בעיני אלוהים, מחליט האל להשמיד את בני האדם ולהציל רק את נוח ומשפחתו. נוח בונה תיבה שתכיל את כל היצורים החיים כך שיוכלו להתחיל מחדש ללא חטאים. הסרט ברובו מתרכז בדינמיקה בתוך התיבה, והשאלות הקשות הנשאלות כמו - כיצד נתרבה ועם מי, או כיצד נוח נחשב לצדיק אם אין הוא מוכן לעזור לטובעים סביבו. "המבול" אמנם נוטה להיות מלודרמטי יתר על המידה, אך בסופו של דבר הוא המוצלח מבין העיבודים התנכיים הקולנועיים של השנים האחרונות.