חדשות קולנוע וסרטים

Red- אדום עולה - ביקורת סרט

שלח לחבר הוסף תגובה
מאת: ארז ברנע

כנראה שההתחממות הגלובלית השפיע גם על הוליווד וגורמת לכך שסרטי קיץ פוטנציאליים יצאו באוקטובר, שלמרות שהוא אמור להיות חודש קריר עדיין חם ושרבי בחוץ.

לא מזמן יצא לרובנו לצפות בסרט הכוכבים של סטאלון "בלתי נשכחים" שבו נאספים שלל גיבורי האקשן של שנות השמונים לסרט מלא פיצוצים שדי לקח את עצמו ברצינות. וביום חמישי האחרון יצא סרט כוכבים נוסף שבו שוב חאתייר אחד (ברוס ויליס) אוסף את חבריו להלחם ברעים.

[*]

התוצאה - מצחיקה יותר, מהנה יותר ובפירוש טובה יותר!

אז מה בתפריט? פרנק (ברוס וויליס), ג'ו (מורגן פרימן), מרווין (ג'ון מלקוביץ') וויקטוריה (הלן מירין) היו בצעירותם סוכני CIA רמי מעלה. הסודות שהם שמרו איתם הפכו אותם למטרות נעות בדרגת סיכון גבוהה במיוחד.

[*]

עכשיו, כשהם אנשי משפחה מבוגרים, הם מופללים בהתנקשות, ונאלצים להתאחד מחדש ולשתף פעולה כנגד גורם ממשלתי מושחת המאיים לחסלם. הם יוצאים למסע שחוצה את ארה"ב ומוביל למטה הראשי של ה- CIA. שם, הם יגלו את אחת הקנוניות השערורייתיות שהתרחשה אי פעם בתוך הממשל האמריקאי.

הנקודה החזקה של הסרט היא כמובן הקסט המרשים שעושה עבודה מצוינת! שימו לב במיוחד לג'ון מלקוביץ' בתפקיד מרווין הפראנואיד שכמעט כל מילה שיוצאת לו מהפה מצחיקה.

[*]

בנוסף לשחקנים המצוינים בכדי שהסרט יעניק הרגשה של "קומיקסיות" (היות והסרט מבוסס על חוברת קומיקס) יש שימוש מוצלח מאוד בעריכה ובצילום.

אמנם הסרט מתחיל סאטירי ועוקצני ומסתיים די בנאלי אבל היי, לא כל סרט חייב להיות עם עומק. אם בא לכם להעביר שעתיים בכיף של סרט עם שחקנים מעולים רוצו לראות את Red (או בתרגום מילולי לעברית "גמ'ל"- גמלאים מסוכנים לאללה)!
תגובותהוסף תגובה
1סרט ענקי! אהבתי כל רגע, מלא מלא אקשן ותסריט גאוני! לאנששים שאוהבים סרטי פעולה מגניבים כאלה, שאתה פשוט כל הסרט חושב לעצמך "איזה מגניב, איך הוא עשה את זה!" כמו השוד המושלם או אושן, על בטוח יאהבו את הסרט הזה! הסוף קצת לא מה שהוא אמור להיות, אבל סך הכול אהבתי ממש! :) יובל (22) | 06/12/2010 22:27:08
רלוונטי
כתבות בהן מופיע/ה השחקן/נית ברוס ויליס
 
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Flow1עם הזרםציון גולשים10 / 9.4ציון מבקרים5 / 3.9
The Ring 20242הטבעתציון גולשים10 / 9.0ציון מבקרים5 / 2.4
Riviera Revenge3מכתבי אהבה מהריביירהציון גולשים10 / 8.9ציון מבקרים5 / 3.0
La Chambre des merveilles4חדר הפלאותציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
Lee5מבעד לעדשהציון גולשים10 / 8.6ציון מבקרים5 / 3.1
Elioאליאו Mickey 17מיקי 17 The Amateurהחובבן Dropדייט קטלני
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט