חדשות טלוויזיה / סדרות

"פשוט ככה" (סקס והעיר הגדולה) - ביקורת פרקי הפתיחה

שלח לחבר הוסף תגובה
הציפיות לקראת סדרת ההמשך של "סקס והעיר הגדולה" - 17 שנה לאחר ירידת הסדרה מהמסכים ו-11 שנה לאחר הסרט האחרון - היו גדולות. התוצאה דרמטית יותר ובעלת גיוון מגדרי בהתאם לרוח התקופה, אך גם מלאכותית למדי ולא מרגישה נחוצה • ביקורת שני פרקי הפתיחה (כולל ספוילרים)
17 שנה לאחר ירידת "סקס והעיר הגדולה" מהמסכים ו-11 שנה לאחר הסרט השני והמושמץ, והרבה השתנה בעולם. לזכותו של התסריטאי מייקל פטריק קינג, שכתב גם את חלק מפרקי הסדרה המקורית, סדרת ההמשך שלה "פשוט ככה" (And Just Like That) מבינה כי הדמויות שבמרכזה והעולם שסביבן כבר לא אותו דבר ועושה את ההתאמות הנדרשות, רק שלעיתים זה נדמה מלאכותי מדי ועולה השאלה בשביל מה בכלל היינו צריכים לחזור לדמויות האלו כיום?

קארי (שרה ג'סיקה פרקר), מירנדה (סינתיה ניקסון) ושרלוט (קריסטין דיוויס) כבר נמצאות באמצע שנות ה-50 לחייהן ועושות את דרכן בעולם המקצועי בן ימינו – קארי נשואה למיסטר ביג ומשתתפת בפודקאסט בוטה, מירנדה לומדת לתואר שני כדי להפוך לעורכת דין אקטיביסטית ושרלוט בעיקר עסוקה בענייני המשפחה.

[*]

הצלע הרביעית והמהנה ביותר בחבורה, סמנתה (קים קטרל), לא מצטרפת לסדרה לאחר סכסוך מתוקשר, וחסרונה (המורגש) מוסבר בריב מקצועי עם קרי שעוקצת את השחקנית שמגלמת את סמנתה בכך שאומרת: "חשבתי שאני יותר מכספומט עבורה". גם הדמויות הנוספות והמוכרות חוזרות כולל מיסטר ביג (כריס נות'), החבר הגיי סטנפורד (ווילי גרסון שהלך לעולמו השנה), בן זוגה של מירנדה סטיב שהולך ומתחרש ועוד רבים מהקאסט המקורי.

"פשוט ככה" משלבת כמות גדולה בהרבה של דמויות אפרו-אמריקאיות מזו שהייתה בסדרה המקורית ואפילו דמות א-בינארית מתוך ניסיון להתאימה לתרבות הגיוון מגדרי/פוליטיקלי קורקט בת ימינו. לעיתים זה נדמה כניסיון פשוט להתחנף לתרבות ה-woke השלטת בצד הליברלי של ארה"ב בהנגדתה שלישיית הבנות שפעם הכתיבו את הטעם האופנתי והתרבותי, וכיום מפנות את הבמה לדור חדש ומודע יותר. מה שהיה בשנות ה-90 ותחילת ה-2000 פורץ דרך, נדמה בארה"ב של ימינו כמיושן, וכך סמנתה מביכה את עצמה מול המרצה השחורה בקורס וקרי מגלה כי העיסוק שלה בסקס אינו מספיק פרובוקטיבי לפודקאסט בן ימינו.



ההבדל מרכזי נוסף שניכר ב"פשוט ככה" מסדרת האם הוא מעבר מטון קומי לדרמטי יותר. המעבר מתרחש בעקבות מאורע מחולל מרכזי בסיום פרק הפתיחה (ספוילרים מכאן והלאה) – מותו של מר ביג בהתקף לב, שמעמת את הדמויות השונות עם התבגרותן ועם המוות המתקרב, ושם את הדגש על מערכות היחסים המשמעותיות ביניהן, יותר מאשר על בגדים מפונפנים (למרות שגם מאלו לא חסר) כפי שעשו הסרטים הידועים לשמצה. מותו של מר ביג הופך את הפרק השני למוצלח יותר מפרק הפתיחה חסר המעוף ונותן עומק רגשי משמעותי יותר לדמויות שבמרכז הסדרה. זה לא הופך בינתיים את סדרת ההמשך למורכבת יתר על המידה, והיא סובלת ממחסור מספק ברגעים משעשעים באמת או באמירות משמעותיות על ההבדל בין אמריקה של אז לזו של היום, אך למעריצי "סקס והעיר הגדולה" היא בהחלט תספק מפגש נוסטלגי ומהנה למדי עם הדמויות האהובות שישכיח במעט את הטעם המר שהסרטים הותירו.

הסדרה "פשוט ככה" משודרת החל מה-9.12, ימי חמישי בשעה 22:30 ב-HOT3, ב-HOT VOD וב-NEXT TV. לביקורות סדרות נוספות: לחצו כאן
אלעד שלו - לעמוד הפרופיל | ביקורות / כתבות נוספות
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

 
רלוונטי
 
חיפוש בארכיון הטלוויזיה
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.8ציון מבקרים5 / 3.5
Bob Trevino Likes It2בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.2
Out of the Nest3צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.4
The Teacher Who Promised The Sea4המורה שהבטיח את היםציון גולשים10 / 9.3ציון מבקרים5 / 3.0
Cabaret Total5מופע טוטאלציון גולשים10 / 8.9ציון מבקרים5 / 4.3
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט