חדשות קולנוע וסרטים

הערב: יוענק פרס לגיון הכבוד לרונית אלקבץ

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
במסגרת שלל האירועים המתקיימים בימים אלה סביב פסטיבל הקלנוע הצרפתי המתקיים בסינמטקים ברחבי הארץ, יעניק שגריר צרפת בישראל מר פטריק מזונאב, לרונית אלקבץ, בשם נשיא הרפובליקה הצרפתית, עיטור אביר ליגיון הכבוד, עיטור הכבוד הגבוה ביותר הניתן בצרפת. העיטור מוענק לרונית אלקבץ על תרומתה רבת השנים להעמקת הקשרים התרבותיים והמקצועיים בין צרפת לישראל ועל מעורבותה בחיי התרבות בשתי המדינות.

[*]

רונית אלקבץ, בת למשפחה ממוצא מרוקאי, גדלה באווירה פרנקופונית הגם שלא למדה צרפתית במהלך שנות ילדותה. היא החלה את הקריירה שלה בלימודי אופנה. בגיל 25 הוזמנה לאודישן לסרט "המיועד" של דני ווקסמן וזכתה בתפקיד הראשי למרות שלא למדה משחק מעולם.

בהמשך התבלטה בתפקידים מאתגרים (מסוממת ב-"אדי קינג" סרטו הניסיוני של גידי דר, חולת נפש ב-"שחור" סרטו של שמוליק הספרי), והצהירה ב-2004 לעיתון לה-מונד: "מעולם לא נמשכתי לתפקידים של נשים יפות. אני נמשכת לקושי, למזוהם, למגרד, למדמם".
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho3סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Final Destination Bloodlines4יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming5כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.3ציון מבקרים5 / 3.5
Tropicanaטרופיקנה Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Monsieur Aznavourמסייה אזנבור
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט