חדשות קולנוע וסרטים

מהם הסרטים שיוקרנו בפסטיבל אוטופיה לסרטי מד"ב ופנטזיה?

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
בתום קמפיין מימון המונים חוזר פסטיבל אוטופיה לסינמטק תל אביב ולמוקדים נוספים ברחבי הארץ וייערך בתאריכים ה-10-16 בדצמבר עם מגוון סרטים בהקרנות בכורה בהם "לחיות בקטן", "זומבילניום" ו"הבר". אלו סרטים נוספים יוקרנו בפסטיבל?
לאחר שלא התקיים בשנה שעברה בשל מחסור בתקציבים ובתמיכה ממשרד התרבות, חוזר פסטיבל אוטופיה למדע בדיוני ופנטזי בתום קמפיין מימון המונים מוצלח במסגרתו גויסו מעל 80 אלף שקלים. הפסטיבל יתקיים השנה בין התאריכים 10 – 16 בדצמבר - בתאריכים 10 -11 בדצמבר ייערכו אירועי הפסטיבל במגוון אתרים אלטרנטיביים (קמפוס המכללה הישראלית לאנימציה, מוויקס, מכללת שנקר ועוד) ובתאריכים 12 – 16 בדצמבר הוא ינחת בסינמטק תל אביב.

בין הסרטים הנכללים בתכנית סרטים רבים שכיכבו השנה בפסטיבלים הבינלאומיים החשובים ביותר, רובם בהקרנת בכורה ארצית. בין הסרטים: "לחיות בקטן" סאטירת מדע בדיוני של אלכסנדר פיין ("דרכים צדדיות") בכיכובו של מאט דיימון; "להרוג אייל קדוש" של יורגוס לנתימוס ("לובסטר"), "המרשעת" סרט פעולה דרום קוריאני מדובר של יונג ביונג-גיל, "זומבילניום" סרט אנימציה צרפתי של ארתור דה פינס ואלכסיס דוקור, "שיהיה לך יום טוב", סרט האנימציה הסיני האלים והמדובר של ליו ז'יאן, "הבר" של אלכס דה לה איגלסיה, אחד מיוצרי הז'אנר המהוללים בעולם ("בלדה טריסטה").



כמו כן יוקרן "האינסופי", להיט הפסטיבלים של אארון מורהד וג'סטין בנסון. בנסון ומורהד, שנכללו לאחרונה ברשימת 10 ההבטחות של הקולנוע העולמי בעיתון וראייטי, יגיעו להתארח בפסטיבל ולשוחח עם הקהל. באגף הקלאסיקות תיערך מחווה לשניים מיוצרי האימה הגדולים של כל הזמנים – טובי הופר וג'ורג' רומרו – שהלכו לעולמם השנה ויוקרנו בפסטיבל עותקים דיגיטליים משוחזרים של סרטיהם המכוננים "המנסרים מטקסס" ו"ליל המתים החיים".

כבכל שנה, לצד הפעילות הקולנועית, יתקיימו בפסטיבל כנסים, מפגשים, סדנאות ותערוכות העושות שימוש ביצירה הבדיונית ככן שיגור אל עבר דיונים בסוגיות של טכנולוגיה, מדע, חברה והעתיד. במהלך ימי הפסטיבל יגיעו אמנים בין תחומיים, כדי ליצור עבודות פיסול, ציור ופרפורמנס מתוך ובתוך המרחב הפוסט-אפוקליפטי. בהמשך לפסטיבל בתל אביב יתקיימו בחודשים דצמבר וינואר שלוחות של הפסטיבל בסינמטקים של ירושלים, חיפה וחולון.

[*]
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

 
רלוונטי
חץ לחיות בקטן (עמוד סרט)
חץ להרוג אייל קדוש (עמוד סרט)
 
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.5
Irenas Vow2השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
Out of the Nest3צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.3
A Normal Family4משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.1ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho5סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Freakier Fridayשישי הפוך יותר Bring Her Backלהחזיר אותה
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט