חדשות קולנוע וסרטים

דווקא עכשיו: פסטיבל הקולנוע רהט יתקיים בפברואר

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
שבוע של קולנוע איכותי בסימן חיים משותפים: בין ה-10-17 בפברואר יתקיים בהיכל התרבות ברהט פסטיבל ייחודי עם הקרנה חגיגית של "תמונת הניצחון" ופאנל בהשתתפות אבי נשר ושחקנים, סרט הפתיחה "חלומות מסוכר", סרט הנעילה "מטפלות בעניינים" והקרנה ומפגש יוצרים של הסרט "קדחת ים תיכונית". לכל הפרטים
בימים בהם הדו קיום שברירי מתמיד, סינמטק רהט יערוך בין התאריכים 10-17 בפברואר את "פסטיבל הקולנוע רהט 2024" - שבוע של קולנוע איכותי בסימן חיים משותפים. הפסטיבל, שזו שנתו השנייה, יתקיים בהיכל התרבות רהט ויוקרנו בו מגוון סרטים מישראל ומהעולם, סרטים דוקומנטריים, סרטי מסע וסרטים לילדים, בעלות של 10 שקלים לכרטיס. הפסטיבל יכלול דיונים עם יוצרים, ופאנלים מעמיקים עם במאים.

סרט הפתיחה של הפסטיבל יהיה "חלומות מסוכר" בבימויו של סבסטיאן טולאר שמבוסס על סיפורו האמיתי ויוצא הדופן של השף יזיד איחרמהן, שהצליח, כנגד כל הסיכויים, לברוח מעתיד שנראה שהיה קבוע מראש. סרט הנעילה יהיה "מטפלות בעניינים" בבימויו של ג'וליאן רמבלדי על אנג'ל, צעירה מחוף השנהב, שמתקבלת לעבודה כמטפלת של ארתור, ילד בן 8 מהשכונות היוקרתיות בפריז. כאשר היא מתוודעת לתנאי העבודה של המטפלות האחרות ולמצבן הרעוע, היא מחליטה לקחת את העניינים לידיה.

[*]

עוד בפסטיבל: הקרנה חגיגית של "תמונת הניצחון" ופאנל בהשתתפות אבי נשר והשחקנים עלא דקא ואמיר חורי; "דו-שיח בין יוצרים" מפגש שחקנים ובמאים בהשתתפות שלומי אלקבץ, מכרם חורי, ונוספים; הפקה מקורית לפסטיבל – "חלום בדואי" בבימויו של קאיד אבו לטיף; הקרנה חגיגית ומפגש יוצרים של הסרט "קדחת ים תיכונית" בבימויה של מאהא חאג' ושלל סרטים לילדים בערבית.

"המוטיב של חיים משותפים וערבות הדדית, שמאפיינים את רהט - העיר הבדואית הגדולה בעולם, בא לידי ביטוי במיוחד בעת זו. למרות הכאב העצום והקושי הגדול בשגרת חירום מתמדת, הצלחנו להעמיד פסטיבל קולנוע עם סרטי איכות עבור שוחרי אמנות הקולנוע עם סרטים משובחים ממדינות המזרח התיכון", אומר דניאל אלטר יוזם ומנהל אמנותי של הפסטיבל.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

 
רלוונטי
 
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 4.3
Final Destination Bloodlines3יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming4כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.2ציון מבקרים5 / 3.5
Reading Lolita in Tehran5לקרוא את לוליטה בטהרןציון גולשים10 / 8.1ציון מבקרים5 / 3.6
Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Monsieur Aznavourמסייה אזנבור Materialistsמאצ' מושלם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט