חדשות קולנוע וסרטים

סינמטק ירושלים מציג: עשור לפסטיבל "אקי-נו" לקולנוע יפני

11/1/2026
סינמטק ירושלים מציג: עשור לפסטיבל אקי-נו לקולנוע יפני
שלח לחבר+ הוסף תגובה
הסרטים החדשים, הבולטים והטובים של הקולנוע היפני בהקרנות בכורה בסינמטק ירושלים וברחבי הארץ בין התאריכים 22-31 בינואר: במאי בן 91 וגיבורת הסרט בת ה-86 מגישים עיבוד יפני ל"נהג של מדלן", המשפט שחרץ את גורל ניתוחי ההתאמה מינית וכמובן אפוסים היסטוריים, אנימציה, דרמות משפחתיות ועוד
סינמטק ירושלים, בתמיכת שגרירות יפן בישראל, מציינים השנה את פסטיבל אקי-נו העשירי לקולנוע יפני. הקולנוע היפני מספק תמיד מבט תרבותי שונה השובר את הנוסחאות החברתיות הנוקשות, בין אם אלו דרמות משפחתיות עדינות, סרטי אנימציה או מתח סוחף. לאורך כל 14 הסרטים שיוצגו בפסטיבל בין התאריכים 22-31 בינואר, עובר קו ייחודי של תרבות מדינת האיים – על הקולינריה, הארכיטקטורה והקודים החברתיים הכל-כך שונים מהמוכר לנו בישראל ובמזרח התיכון.

סרט הפתיחה של הפסטיבל "אהבה במשפט "של הבמאי המוכר לבאי הפסטיבל קוג'י פוקאדה, הוא דרמה אינטימית החוקרת את המציאות האכזרית של עולם התהילה ואת המאבק על חירות אישית. כוכבת פופ עולה העומדת בפני פריצת דרך גדולה, מתאהבת באופן בלתי צפוי והסוכנות שלה נוקטת בצעדים קיצוניים המובילים אותה לבית המשפט, בשל סעיף "איסור אהבה" בחוזה.



(מתוך הסרט "אהבה במשפט")

ככלל השנה, בולטות בפסטיבל דרמות משפטיות ועיסוק בשאלות של זהות, חופש ומערכות יחסים. "משפט הבנים הכחולים" היא דרמת בית משפט עוצמתית על בסיס אירועים היסטוריים, בהן רופא שביצע ניתוחי התאמה מגדרית שהועמד לדין והחשש שהפסד במשפט, יוביל להפסקת כל הניתוחים ביפן. "משפט ההבלים" של טקאשי מייקה הנודע מביא סיפור אמיתי של מורה צעיר המואשם בהתעללות, כשהפרשה הופכת לקרקס תקשורתי בו האמת והעובדות מתערבבות עם שקרים.

ב"מונית טוקיו" הבמאי יוג'י יאמאדה בן ה-91 והשחקנית הראשית, צ'איקו באישו בת ה-86, מגישים עיבוד יפני ללהיט הצרפתי "הנהג של מדלן". כאן ציר העלילה מפגיש בין נהג מונית צעיר לבין גברת לא צעירה, שעוזבת את ביתה לעבר הדיור המוגן, גם כאן המסע הקצר מתארך לסיור מודרך באתרי העיר ובחייה של הגיבורה. אך כאן יאמאדה, אינו חושש להיעזר בקולב העלילתי הזה כדי לעסוק ביחסה המר של החברה היפנית כלפי נשים מבוגרות וכמובן להחליף את הנוף הפריזאי ברחובותיה ונופיה של העיר טוקיו.

הפסטיבל יציג השנה מבחר דרמות העוסקות במורכבות היחסים המשפחתיים ובתהליכי התבגרות בחברה היפנית. בין הסרטים יוקרנו "איך אתם מעזים" דרמת נעורים מרירה-מתוקה על תלמיד יסודי שנסחף לאקטיביזם סביבתי בעקבות אהבה ראשונה, סרטה של מיפו או שסרטה הקודם "כל מה שלא נאמר" פתח את הפסטיבל בשנה שעברה.



(מתוך הסרט "איך אתם מעזים") "גודל נייד" של ריוטה נקאנו ("אהבתה מרתיחה את מי האמבט") עוקבת אחר סופרת המגלה את מסירותו השקטה של אחיה המנוח לילדיו, בניגוד לזיכרונותיה ממנו כאדם אגואיסט ו"נוף חדש" מפסטיבל קאן היא דרמה מאופקת על משבר משפחתי על רקע התמסחרותה של טוקיו. הדרמה "הכמיהה" חושפת בני זוג המנהלים מסעדת אוקונומיאקי ומעסיקים צעיר בעל עבר בעייתי במטרה להעניק לו הזדמנות להתחלה חדשה. אך כשהוא יוצא לחפש אחר שייכות, הוא נקלע לסחרור מסוכן. הסרט בוחן גאולה, בדידות ואת התקווה השברירית לשקם חיים. הסרט התיעודי "בריכת נומקאגה הציבורית" מתעד את חמשת שלבי האבל העוברים על קהילת עיר פרברים ביפן, שפרנסי העיר החליטו על סגירת הבריכה הציבורית שפעלה במקום במשך 52 שנה.

"ניתן להתווכח האם הקולנוע היפני, אחת מחמש תעשיות הקולנוע הגדולות בעולם, קורץ יותר לקהל המערבי או שזהו דווקא הקהל המערבי שמסתגל ומתקרב לסגנון הצורני של הקולנוע מהמדינה בקצה העולם", אומר רוני מהדב לוין מנכ"ל סינמטק ירושלים ואוצר הפסטיבל. "אך בכל מקרה ניתן לומר שנוכחותו של הקולנוע היפני בפסטיבלים הבולטים בעולם ואף באולמות הקולנוע המסחריים הבינלאומיים הולכת וגדלה. כך גם בוודאי בישראל, הקולנוע היפני מצליח לכבוש את הקהל המקומי ובמאים יפנים רבים שאת סרטיהם נציג השנה – דוגמת קוג'י פוקאדה, טקאשי מייקה, מיפו או ומאמורו הוסודה, רוכשים לעצמם קהל עוקבים המצפים לסרטם הבא".

לתוכנית המלאה של הפסטיבל - לחצו כאן

ב-6 בפברואר בשעה 09:45 וביום א', 15 בפברואר בשעה 15:00 תתקיים הרצאה בבית תרבות יפן שבגן הבוטני: מבט אל החברה היפנית: קודים התנהגותיים מסורתיים והחברה היפנית העכשווית . לפרטים – לחצו כאן
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
I Swear
1מילה שלי
ציון גולשים
9.3/10
ציון מבקרים
3.8/5
The Great Lillian Hall
2ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
2.3/5
Minions and Monsters
3מיניונים ומפלצות
ציון גולשים
8.9/10
ציון מבקרים
3.0/5
Toy Story 5
4צעצוע של סיפור 5
ציון גולשים
8.8/10
ציון מבקרים
3.8/5
Moana 2026
5מואנה
ציון גולשים
8.7/10
טריילרים חדשים
Charlie the Wonderdogוונדר-דוג The Dog Starsכוכבי הכלב My One and Only 2026האחד והיחיד שלי Damned if you do damned if you dontהמשפחה האיטלקית שלי
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!