חדשות קולנוע וסרטים

אמאל'ה, סרטי אימה ישראלים

שלח לחבר הוסף תגובה
מאת: מערכת "סרט"

זו השנה הרביעית שקרן רותם מוריה פועלת להעלות את ז'אנר האימה, שבדרך כלל סובל בארץ מחוסר התייחסות משווע, לכותרות ולתת במה ליוצרים צעירים, מלאי תשוקה לקולנוע בכלל ולסרטי אימה בפרט. הקרן מעניקה פרסי פיתוח לסרטי אימה שיצרו סטודנטים ויוצרים עצמאיים צעירים.

תחרות רותם מוריה התקיימה בשיתוף אתר פליקס הזמינה את היוצרים לשלוח סרטים קצרים, באורך של עד 15 דקות, העוסקים באימה, מדע בדיוני, פנטסיה, על טבעי וז'אנרים דומים.

מבין עשרות הסרטים שהוגשו לתחרות, בחר פאנל השופטים של התחרות 3 סרטים שעלו לגמר וזכו בשלושת הפרסים הראשונים. בשבוע שעבר חולקו הפרסים המרכזיים.

הסרט "מקרררשע", על פי תסריט ובימוי של אלה קל, נבחר לסרט הזוכה בתחרות רותם מוריה לשנת 2009, וזיכה את במאית הסרט בפרס של 7,500 ש"ח. הסרט מביא את סיפורם של דייר חדש ומקרר ישן ומערכת היחסים הנרקמת ביניהם.

במקום השני ובפרס של 3,000 ש"ח זכה סרטו של הבמאי רועי שלם, "צמא", המציג זוג צעיר שמעביר את הלילה במוטל ומהר מאוד מבין שהוא לא לבד בחדר.

במקום השלישי ובפרס של 1,500 ש"ח זכה סרטו של הבמאי עופר פדות, "Dimensional Meltdown", העוקב אחר סיפורו של אותו זוג ב- 3 עולמות מקבילים ובניסיונם של 3 הבחורים לתקן את הבלתי אפשרי במקום אחר.

פרס חביב הקהל, שנבחר על ידי הגולשים באתר פליקס, הוענק לסרט "נסיעה נעימה", בבימויה של מורן שהרבעני. יוצרת הסרט, שזכה ללמעלה מ- 37,000 צפיות, זכתה במצלמת וידאו, מתנת אתר פליקס.

קרן רותם מוריה הוקמה לזכרו של רותם מוריה ז"ל, שנרצח בפיגוע הטרור במלון הילטון טאבה, ב-7 באוקטובר 2004. קרן רותם מוריה הוקמה בשנת 2005 ע"י משפחתו של רותם מוריה ז"ל, במטרה להנציח את שמו ע"י תמיכה ביוצרים צעירים, המחפשים דרכי עשייה וחשיבה אחרת ולסייע בהפקת סרטים ראויים – גם כאלה שנדחו בשל היותם מחוץ ל"זרם המרכזי" ובכך לתת סיכוי ליוצרים צעירים להביע את כשרונם כנגד כל הסיכויים. הקרן מסייעת ליוצרים צעירים בהפקה מלאה של סרטים נבחרים ובתחרות רותם מוריה,במסגרתה מוענקים פרסים כספיים ליוצרי הסרטים הנבחרים.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.5
Irenas Vow2השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
Out of the Nest3צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.3
A Normal Family4משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.1ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho5סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Freakier Fridayשישי הפוך יותר Bring Her Backלהחזיר אותה
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט