עורך מדור הביקורות יאיר הוכנר עם 5 המלצות על סרטים וסדרות שיעשו לכם את הוויקנד: סרטו השלישי של בראדלי קופר כבמאי "זה עובד?", דרמת הפשע "פשע 101" עם כריס המסוורת', סרטה של ז'וליה דוקורנו "אלפא" והסדרות "זה: ברוכים הבאים לדרי" ו"סודו של הנהר"
פשע 101 (בתי הקולנוע)
סרט הפשע האמריקאי שביים וכתב הבריטי ברט לייטון, המתמחה דווקא בקולנוע תיעודי, לא מחדש מבחינה קולנועית, אבל הוא מבוצע לעילא ולעילא וזאת כבר סיבה טובה להגיע אל בית הקולנוע וליהנות מהסרט שמבוסס על רב המכר של דון ווינסלו. "פשע 101" מזכיר בסגנונו את "היט", אבל מקורות ההשראה של לייטון הם דווקא סרטיו של השחקן סטיב מקווין - "בוליט" ו"תומאס קראון", כפי שאפשר להבין מאחד הדיאלוגים המוצלחים שבסרט.
בתפקיד הראשי כריס המסוורת' בתפקידו הדרמטי המוצלח ביותר עד כה. לצדו זוכת האוסקר האלי ברי, וחמישה שחקנים שהיו מועמדים לפרס האוסקר: מארק ראפלו, מוניקה ברברו, בארי קיוגאן, ניק נולטה וגם ג'ניפר ג'ייסון לי. כל צוות השחקנים עושה עבודה ראויה ומכובדת. מזמן לא היה סרט מתח בוגר ואיכותי בקולנוע כמו הסרט הזה, בהחלט כדאי לראות אותו על גבי המסך הגדול.
זה עובד? (בתי הקולנוע)
דווקא סרטו השלישי כבמאי של השחקן בראדלי קופר, "זה עובד?" שלא עורר יותר מדי עניין בעונת הפרסים הנוכחית הוא סרטו הטוב ביותר. לעומת "כוכב נולד" ו"מאסטרו" שהיו מועמדים לאוסקרים ועוררו באזז רב, הסרט הנוכחי יצא ונעלם כפי שהוא בא. העלילה מוכרת מסדרות וסרטים אחרים, אדם שנמצא במשבר נכנס למועדון סטנדאפ, עולה על במה, שופך את הלב, מצחיק ומרגש את הקהל והופך בין לילה לדבר החם הבא.
הסרט בוחן בעזרת הומור והמון חוכמה זוגיות שמתפרקת באמצע החיים. את הזוג מגלמים זוכת האוסקר לורה דרן ("סיפור נישואים", "לב פראי") והקומיקאי ויל ארנט ("בוג'ק הורסמן") שגם היה שותף לכתיבת התסריט יחד עם קופר ומארק צ'אפל. קופר גם משתתף בסרט לצד המועמדת לאוסקר אנדרה דיי וגם הקומיקאים שון הייז ואיימי סידריס מפגינים נוכחות.
אלפא (לב ת"א)
הקרנה בודדת אחת תתקיים ביום ראשון הקרוב (ה-1 במרץ) בלב דיזנגוף בשעה 21:15 וכל מי שאוהב את הסרטים שלו קשוחים ובלתי מתפשרים עם קורטוב דיסטופיה ואימה גופנית חייב לעצמו את הצפייה בסרט הקולנוע השלישי של הקולנוענית הצרפתיה, ז'וליה דוקורנו. אחרי סרט הביכורים "נא" וסרטה השני "טיטאן", שגם זכה בפסטיבל קאן בפרס דקל הזהב היוקרתי, מגיע סרטה השלישי והמורכב לא פחות.
העלילה מתרחשת בשנות ה-80 בצרפת דיסטופית הנראית ומרגישה כמו מדבר, עם סערות חול בלתי נפסקות. מגפה מסתורית שעוברת דרך דם הופכת באיטיות מלאת ייסורים את כל מי שבא במגע עם המחלה לפסל שיש. על אף שזה לא סרטה הטוב ביותר של דוקורנו שמנסה לעסוק בשלל נושאים בו-זמנית וגם משחקת בזמנים באופן שמבלבל במקצת את הצופים, עדיין מדובר ביצירה מרתקת, מאתגרת שמצליחה להפתיע בכל פעם מחדש.
זה: ברוכים הבאים לדרי (HBO max)
סדרת האימים המהווה פריקוול לאירועי הסרטים "זה" (2017) ו"זה: חלק 2" (2019). זה לא סוד שהאחים דאפר קיבלו את השראתם לסדרה "דברים מוזרים" מהספר המיתולוגי של סטיבן קינג "זה". עכשיו מגיעה סדרה המבוססת על הספר ומזכירה את הסדרה המצליחה של צמד התאומים היהודים אבל לעומת הלהיט הנטפליקסי המתאים לכל המשפחה, הסדרה הזאת אלימה, מדממת והקצב שבו ילדים נרצחים באכזריות כמו בסרט אימה קוריאני הוא די מטריד.
העלילה מתרחשת בתחילת שנות השישים, הגיבורים הם כמובן ילדים שמנסים לפענח רצח אלים של קבוצת ילדים אחרת ואת מה שהם עתידים לגלות הם לא יכלו לדמיין אפילו בסיוטים הגרועים ביותר שלהם. לחובבי הז'אנר מדובר בסדרת חובה. ביל סקארסגארד שב לגלם את דמותו של פניוויז הליצן אותה גם גילם בשני הסרטים. כותב שורות אלו כבר מחכה בקוצר רוח לעונה השנייה.
סודו של הנהר (נטפליקס)
המיני-סדרה המקסיקנית הנפלאה הזאת הגיעה לנטפליקס באוקטובר 2024 ומי שעדיין לא צפה בה, מומלץ לעשות זאת. מוות טרגי מאחד בקשר בלתי ניתן לשבירה שני ילדים בכפר קטן באואחאקה, מקסיקו. עשרים שנה לאחר מכן, השניים מתאחדים אבל הם אנשים שונים לחלוטין, והם מתמודדים עם עברם המשותף, הסוד שמעיק על ליבם ועם ניסיונות חדשים שבוחנים את כוחה של החברות. דייגו קלווה ("בבילון", "מנהל הלילה") והשחקנית טרינידד גונזלס בתפקידים הראשיים ושניהם מעולים. שמונה פרקים מרתקים ואפקטיביים. בינג' איכותי לאוהבי דרמות משפחתיות איכותיות עם קורטוב של מתח.