סיפור אהבה נעורים שמתפתח לתוך החיים המציאותיים ... מרגש,מעניין, אישי אך וליעיתים מציצני יותר מידי.
תיאור מקסים ומדוייק של זוגיות לסבית לכל אורכה, מאופק ועדין, על גבול המציצני. סרט מאוד מיוחד ורגיש, המשחק והצילום עוצרי נשימה.
סרט באורך כפול על אהבה, החמצה, מעמדות והחיים כמות שהם. משחק מדהים בעיקר של השחקנית הראשית היפהפייה אדל (זה שמה גם בחיים) שנראה שזהו סרטה הראשון. אולי זה יהיה ה"הר ברוקבק" של הלסביות..
"כחול הוא הצבע החם ביותר", אינו סיפור אהבה לסבי. זוהי אלגוריה על הסכנה בהתחברות אל ה"כחול החם". הגיבורה שלנו, נערה יפהיפיה ורגישה, בת מעמד הפועלים, שמעיזה להתחבר אל המעמד הגבוה, הכחול, ונשרפת בחום שהכחול הזה מפיץ. היא היתה אמורה לצאת עם בחורים בני גילה, ולחיות חיים רגילים, אבל היא מעיזה, ומשלמת מחיר יקר. האישה ה"כחולה", מוכנה לאסוף אל עולמה את הנערה הצעירה, בתנאים שמתאימים לה, וכשהנערה מפרה את התנאים, היא מעיפה אותה מחייה. עבורה זוהי אפיזודה חולפת, והיא עוברת הלאה, מתחברת לאישה אחרת, ופותחת תערוכה חדשה. הנערה הצעירה, מתפרקת כולה עקב הפרידה, ולא מצליחה לבנות לה חיים חדשים. מעבר לזה, הסרט מצולם בצילומים קרובים, רכים וחושניים, והגיבורה שלנו מצליחה להציג קשת רחבה של הבעות, תחושות ומסרים. היא בעצם מחזיקה את הסרט על פניה. משימה לא קלה לנערה כל כך צעירה. 9 בסולם ששון גואטה.
סרט מאוד מיוחד.משחק מצויין של שתי הכוכבות הצעירות
סרט ארוך, טרחני ומשעמם. היה אפשר לקצר אותו בשעתיים לפחות. אין עלילה, רק מלא קלואזאפים של הדמויות ודיבורים לא מעניינים ללא סוף
כמה שהוא יפה הסרט הזה. צומח ומלבלב בלב כמו פרח
הלכתי לסרט "כחול הוא הצבע החם ביותר" בלי ציפיות גדולות: בטח עוד אחד שקיבל פרס מטעמיי "פולוטיקלי קורקט". וכמה שנעים לפעמים לטעות! לא מדובר בכלל בסרט על אהבה לסבית. זה סרט על אהבה. ועל בדידות והרבה עצב. וגם על תקווה ורגעים קטנים של אושר.במילים אחרות זב סרט על החיים. סרט אימטלגנטי, מלא רגש ועדינות (גם בסצנות הסקס "הנועזות"), שטופס מהרגע הראשון ולא משחרר עוד הרבה זמן אחרי שנגמר. בימוי מדוייק ומשחק מדהים. לטעמי אחד מהסרטים האכותיים של השנים האחרונות.
סרט מקסים ואנושי. מציג סיפור אהבה יפה וחם בין שני נשים עם תהפוכות שונות. אפשר היה לקצר את הסרט בשעה אפילו ועדיין לספר את אותו הסיפור. הצילום עם הקלוז אפ המטורף על השחקנים היה לי חדש ולא קל אבל הוא הצליח להעביר את הרגשות של השחקנים בצורה נהדרת. נהניתי מאוד
טלנובלה מוערכת יתר על המידה. אם היה מדובר בסרט אמריקאי הוא היה נקטל ע"י המבקרים, אך הצרפתית מעניקה לו תדמית איכותית, ולחלוטין בלי סיבה. מדובר בסיפור אהבה שגרתי, שנתפס כמיוחד כי הוא בין שתי נשים. הסרט ארוך הרבה יותר מדי, והפורנוגרפיה הבוטה לא מצליחה להצילו.
הסרט סתם ארוך מידי. יש מלא קטעים כל כך לא חשובים ומיותרים.. כמו מלא סצנות שהיא ישנה ועושים קירוב של המצלמה לפרצוף שלה, או קטעים שהיא בגן שלא מועילים כלל לעלילה.. ועוד הרבה קטעים אחרים.. מיותר. אם הסרט היה שעה וחצי הוא היה הרבה יותר טוב. אגב הסוף מעפן.. ציפיתי לעלילה קצת יותר סוחפת.. והקטעים המיניים זה אשכרה פורנו! זה היה מביך מאוד!!! קצת צניעות לא צריך להראות בסרט את כל החורים בגוף של האישה.. :/
סרט ארוך ומתיש! 3 שעות ארוכות מדיי של סצינות ללא פואנטה. 2 נק'- כי היה יכול להיות סרט מעניין אם היו מקצרים אותו בחצי כדאי להתכונן מראש לסצינות פורנוגרפיות לגמרי
הסרט מתאר את סיפור התפתחות הקשר בין הגיבורות (קשר של קירבה כמו גם קשר של התרחקות), אך הסיפור ארוך מדי, לטעמי, וניתן היה לקצר את הסרט ב- 60 דקות.
סרט ממש מיוחד. מצליח להראות חוויית התבגרות והיכרות של בחורה עם עצמה בצורה אינטימית ואישית כפי שמעט מאוד סרטים מצליחים להביא.על אף שיש מעט חלקים חסרים במהלך הסרט הוא מצליח לחבר ולקרב אותי כצופה לחוויה של מפגש אחר עם מיניות, עם קרבה, עם גיל ההתבגרות. עשוי בצורה מצוינת בעיני. לא. ממליצה בחום. ותודה לאתר סרט שנתן את הכרטיסים במתנה
סרט מקסים. אורכו שלוש שעות אך הן חולפות במהירות. מראה לנו איך לאהבה אין חוקים. מאיר את הזוגיות בין נשים באור טבעי. המשחק של שתי השחקניות הראשיות מעלה. סרט שנשאר חקוק וחושבים עליו עוד זמן רב אחרי שרואים אותו.
תודה למועדון על הכרטיסים שקבלנו לסרט. אין ספק, שמדובר בסרט יוצא דופן מסוגו. טכניקת הצילום בה בחר הבמאי מעמידה את הסרט כסרט ייחודי, צילום מרתק. הסרט ארוך , ונדרשת סבלנות לצפות בו עד סופו. אני אהבתי..
מצוין צריך לדעתשהסרט ארוך
כמו בגדי המלך החדשים, כולם אומרים שהסרט נהדר, אבל לפי דעתי, סרט גרוע שבגרועים, לפעמים חבל שאין צנזורה שלא הייתה מאפשרת להראות אהבה לסבית בפרטי פרטים, סרט מיותר לחלוטין.
מעבר לתשבחות שכבר נכתבו הסרט עושה שירות טוב להכרת הזוגיות הלסבית, המוצגת באופן אנושי וחיובי. ראוי לציין שוב את משחקה המעולה של השחקנית הראשית.
בעיקרון, סרט באמת טוב. האורך תורם להבנת הדמויות ולאופיין. הביקורת היא כלפי סצינות המין, שיוצרות דחייה מהצפייה בהן. נראה כי לבמאי היה חשוב מאד להקצין אותן ולגרום בכוונה לצופים את תחושת הדחייה הזו. קראתי בביקורות מסויימות כי זה סרט כחול לכל דבר ואמירה זו די רחוקה מהמציאות. ביקורת מצויינת לסרט ניתן לקרוא בטיים אאוט- ביקורת של יעל שוב שהפליאה לתאר במדויק את התחושה שלי. ממליצה לראות עם הפרטנר הנכון או לבד כי לא כל אחד יבין את הסרט
סרט מדהים. כל מילה שנכתבה ע"י יאיר הוכנר-נכונה. נכון שלרגעים זה סרט כחול במלוא מובן המילה אבל, אפילו לא לדקה אין לטעות בזה שהסצנות האלו רוצות להעביר את האהבה (בנניגוד להרבה סרטים שהסיפור הוא המעטפת לסצינות סקס...) השחקנית הראשית-מדהימה-לא פחות ממושלמת. הצילום, הבימוי.... אמרתי לעצמי שכל מי שיש לו איזשהיא הומו/לסבי פוביה צריך לראות את הסרט- כי הכל עובר שם כל כך יפה ששוכחים שמדובר במשהו שהוא "אחר"
סיפור אהבה חריג מסופר בצורה אמיצה וחושפנית ומבוצעת על ידי שתי שחקניות מעולות . למרות אורכו הסרט אינו משעמם .
קודם כל סרט מעולה. שנית, צריך לישון טוב טוב לפני שנכנסים לאולם- הסרט ארוך וגרם לי לעתים לחוסר נוחות. לסרט יש קצב שונה לגמרי מסרטים מערביים. הוא לוקח את הזמן ומניח לרגש לעבוד. הכל ארוך אבל לגמרי הגיוני, סצינות חושפניות אבל מכבדות- לא בוטות ברמת הפורנו. התחברתי מאוד ואם יש לכם שלוש ומשהו שעות- ממליצה בחום. שחקניות מצויינות!
ארוך ומייגע. בעקבות הביקורות ציפיתי לסרט מאוד מיוחד, אך כגודל הציפייה גודל האכזבה. חלקים גדולים מהסרט פשוט מיותרים. ישנם דיאלוגים ארוכים ארוכים שלא ברור כיצד הם תורמים למשהו. הרגעים החזקים קיימים, אך הם נבלעים בשגרה מייגעת. מתקשה להביע את הקונפליקט שבמשיכה ובזהות החד מינית. סיטואציות הסקס מוגזמות באורכן ובפירוטן בצורה שלא מקדמת או תורמת לעלילה. הרושם שלי שהסרט זכה לשבחים כה רבים מטעמי אנינות טעם אומנותית. בדיעבד, הייתי יכול לצאת באמצע.
סרט מהפנט ,שחקנית ראשית מחשמלת ,משחקה כובש ואמין!
סרט אמין מאוד, השחקנית הראשית מצויינת, משחקת בצורה אמינה ביותר, יפייפיה אמיתית וכובשת את הקהל. הסצנות המדוברות גם הן אמינות מאוד לדעתי, מראות את החיים האמיתיים ומה כל אחד ואחת עושים כשהם אוהבים. אני מאוד התרגשתי והזדהתי. הסרט קצת ארוך מדיי אבל המשחק והעלילה מחפים על זה. מומלץ.
אכותי, עמוק, נוגע, אמיתי בצורה מהממת, כאילו אתה ממש שם רואה מהצד ומאד מאד מקרוב חיים אמיתיים ולא סרט. סרט ראלי ואמיתי בצורה מדהימה על אהבה והתאהבות. מזכיר במשהו סרטים כמו רוקמת התחרה, מנון ואפילו עמנואל... שווה להשקיע את השלוש שעות, הנאה רגשית, איכותית ומחשבתית כמעט מובטחת.
בהחלט מדובר בסרט אמיץ מאוד,מרגש ורואים שהבמאי שם דגש על הריאליסטיות שבפרטי היחסים בין אדל ולאמה. המשחק של אדל אקסרקופולוס ולאה סידו הוא לא פחות ממהפנט וזה הרבה מעבר לסצינות הסקס, מה שמצליח לסחוב את 3 שעות הצפייה. אך אני הייתי ממליץ לצפות בסרט בלי שום קשר להייפ שהיה סביבו בפסטיבל קאן כי זה קצת מוגזם. התסריט היה נקודת החוזקה שלו בכך שהוא מראה את היחסים בין שתי דמויות בצורה מאוד אמינה ומרגשת והרבה זמן לא ראיתי סרט רומנטי שהאהבה בין הדמויות הרגישה כה אמיתית אך זה גם היווה את נקודת החולשה בכך שהסיפור היה קצת רזה בכדי למתוח אותו לשלוש שעות שאמנם לי אישית ממש לא הרגישו מתישות. בקיצור: זה לא סרט השנה כמו שהמבקרים עשו ממנו אך לקהל סבלני המאמץ בהחלט ישתלם.
הסרט נמשך יותר מדי. מעבר לסצינות הסקס הגרפיות ביותר שנראו ולבירור הזהות המינית, הצופה נחשף גם לדקות רבות של שגרת יום-יום שחווה הגיבורה. השגרה של כולנו - עבודה, שינה וכו'. בשלב מסויים זה ממצה את עצמו ומעיק ונשאלת השאלה - בשביל זה אנשים הולכים לקולנוע? הגיבורות כובשות ונותנות משחק מצויין אך קשה להמנע מלחשוד שמדובר במבטו של במאי חרמן שמציץ בסקס לסבי, כפי שכתב שמוליק דובדבני בביקורתו הקולעת. היה עדיף אולי להציג את הסיפור כסדרה בת שלושה פרקים.
בהחלט סרט מצויין, סוחף ומרגש, החיבור לדמות הראשית בכיכובה של אדל אקסרופולוס, הוא אחד החיבורים הגדולים שהרגשתי לדמות מזה המון זמן. הסרט מתאר את הדברים הקטנים ביותר, סוחף ומצולם בצורה מאוד יפה, מאוד מומלץ!!!