
דומה ושונה מהמערבונים הקלאסיים שהכרנו. כאן בניגוד לעבר, הטובים הם קצת רעים והרעים קצת טובים. הגיבור הראשי אומנם קשוח כמיטב המסורת, אבל הוא גם מפגין רגשות. ג''ו בלוקר הוא קצין בצבא האמריקאי בסוף המאה ה-19 שעומד לפרוש. משימתו האחרונה היא ללוות אסיר שהוא צ''יף אינדיאני וחולה סופני, וגם את משפחתו, אל ביתם בדרך אל החופש. ג''ו שאיבד רבים מחבריו החיילים בקרבות מול האינדיאנים,מקבל על עצמו את המשימה לא בשמחה גדולה ,אך כחייל טוב הוא ממלא פקודות. עם פקודיו הוא יוצא לדרך והיא רצופה סכנות. במהלכה הם גם אוספים אישה ששרדה טבח בבני משפחתה. הדינמיקה המעניינת היא הקשר שנוצר בין ג''ו לבין הצ''יף ומשפחתו,על רקע הסכנות האורבות בדרך, וגם לאישה המצטרפת יש חלק בדינמיקה הזו. מסתבר שגם אויבים יכולים להפוך להיות ידידים. לסיכום, סרט איטי ומעניין. היה אפשר לקצר אותו, אבל התוצאה הסופית די טובה.ציון סופי 7.5.

מערבון המעלה את סוגיית היסטוריית היחסים בין האמריקאים לאינדיאנים.מסע רכיבה על סוסים שמשלב הרבה מקרי מוות מכל הסוגים האפשריים.מסע שמחייב שיתוף פעולה וקירוב לבבות,שמאפשר הרהורי חרטה והסקת מסקנות אישיות ולאומיות.
מערבון נחמד ש/הול לאיבוד באמצע הדרך
לחיות בתוך הסיפור יש בסרט גם מתח גם הסטוריה גם פעולה גם רלואנטיות לימינו היינו מגיל 14 עד 66 וכולם נהנו .מומלץ
כיף לצפות בכריסטיאן בייל בכל תפקיד! רוזמאונד פייק גם משחקת מעולה! סרט מרגש ומעניין! דרמה משובחת! סרט מעט איטי אבל זה שווה את זה!
הרבה זמן לא ראינו את בייל וסופסוף הוא הגיעה לדמות מורכבת. זהו סרט לא פשוט ובהחלט איטי אבל יש בו המון רגש.
התחיל מבטיח ודרמטי ואז הסרט התדרדר למסע מפרך ואלים של שממון ידוע מראש. לציין לטובה הפקה מרשימה, נופים מצולמים היטב,וכריסטיאן בייל במשחק טוב. בתור חובב מערבונים מושבע פחות אהבתי את התסריט העייף והמייגע,הסרט ארוך ומונוטוני עם טייקים ארוכים.
מערבון שונה עשוי היטב קצת כבד מתנדנד בין ימין שמאל אכזריות לצד אנושיות, טוב