הסרט הזה שם את 'רשת חברתית' בכיס הקטן בכל הקשור להבנה של מה אינטרנט ופייסבוק בפרט יכולים ליצור. נהנתי מאד. הוא מותח, מפתיע וגם מאד מאד עצוב. כמובן לחובבי הדוקו.
אני רוצה להתייחס לביקורת קודמת שניתנה כאן של 'מאיר ג'. זהו סרט מקסים על משפחה. אולי היא לא כמו המשפחה שלך, אבל הסרט הוא כל כך מעבר ל'עידוד הומואים ולסביות'. אם כבר הוא פתיחת עיניים לאלה שלא מודעים לקיומם ההולך והגדל של משפחות אלו ועד כמה הם חלק בלתי נפרד מהחברה המודרנית - וחבל שבחרת לצפות בו בעיניים כל כך צרות. ואם כבר זו דעתך, אז אל תסע לצרפת ותתפלא שיש שם צרפתים. מומלץ בחום - סרט קליל, מקסים וליהוק יוצא דופן.
רוב הביקורות הגרועות נובעות מתרגום גרוע של שם הסרט, שיוצר אשליה שמדובר בקומדיה דביקה טיפוסית - ולא מאלצת את הצופה הפוטנציאלי לבדוק על מה הסרט, כי הוא בהחלט לא מתאים לכל אחד. בעיני זה סרט חמוד, משעשע, מפתיע ומאד נהנתי ממנו - וזאת בין היתר כי ידעתי למה לצפות.
גודל הציפיה כגודל האזכבה.. אין ספק שברטון גאון והקאסט הקבוע שלו מדהים - אבל לכל כלל יש לצערי יוצא מן הכלל.. לא מבינה איך נתנו את הפנטזיה הכי פסיכית וקסומה לבמאי שפשוט מאסטר בתחום - ויצא סרט סתמי,מנוכר, חסר עליות ומורדות. תלת המימד מוסיף - אבל לא מצליח לכפר על העלילה שכל כך חוטאת למקור..
בין הסרטים המרגשים יותר והאמיתים יותר שראיתי לאחרונה. פרשנות מבריקה לספר. לא מבינה למה מוגדר כסרט ילדים.. מומלץ בחום.
פרט לעובדה שהבחור שתרגם את שם הסרט לעברית כנראה היה בהאנגאובר - סרט די טיפשי.... גם פחות מצחיק ממה שציפיתי.. לא הייתי ממליצה ללכת בשבילו לקולנוע. מתאים יותר לבני נוער..
מי שראה בוראט - כבר יכול להסיק מה היא מידת החולניות הגאונית של סרט ההמשך.. הלגיטמציה של סשה ברון כהן לצחוק על יהודים (מזוית ראיה של אוסטרי לצורך העניין) פשוט מעולה! מצד אחת זה מנותק מכל דבר הגיוני, אך מצד שני מראה דעות קיצוניות אמיתיות לגמרי של הציבור האמריקאי לגבי נושאים רלוונטיים. במילה אחת - פנטסטיש!
not bad for a Tim Burton wannabe... GREAT animation good soundtrack (weird in good way) excellent characters and even an educating moral!
מה שמתחיל יותר כמו 'נער אמבטיה' - דווקא הפתיע אותי לטובה תוך כל החיבור לנושא שבשבילו התכנסנו - השואה. ליהוק מעולה - כמוהו המשחק. בניגוד לכמה מהבקרים האחרים -לא השתעממתי לרגע. בהחלט מומלץ - אולי לא שווה קולנוע - אבל עדיין מומלץ.
אני היחידה שממש לא הופתעה מהסוף?! הוא היה די ברור כבר באמצע בערך.. לדעתי זה אחד הסרטים שאסור לשאול על מה הוא - אלא פשוט ללכת. אני מאד אהבתי את הרעיון ואת הקונצפט, לא הפריע לי בכלל שהוא קצת איטי פה שם - הוא מאד ריגש אותי - ובאמת שאני לא מהמתרגשים.. :) בין החזקים שראיתי לאחרונה- מהאלה שגורמים לך ללכת צעד אחורה ואולי להסתכל על דברים קצת אחרת.
כל מי שמצליח להפיל ילד הודי לגוש חרא - ועדיין לגרום לו להראות מגניב - מקבל אצלי ציון גבוה :) בתור מישהי שלא קראה את הספר - לא באתי עם שום ציפיות כך שמבחינתי העלילה היא סוג של דרך התוחכמת להראות סיפור חיים לא פשוט בכלל. נער החידות הוא מעין הגרסה ההודית של טרנספוטינג - שגם שם - לא היית מבין מילה אם לא היו כתוביות.. אבל תכלס, הכי נהנתי מהפסקול :)
ולקירי זה סרט שואה מאד שונה, במיוחד לנו בתור יהודים שחיים בישראל - הוא מציג לנו צד טוב שהוא דווקא גרמני, תוך סוג של התעלמות מקורבנות המלחמה. בלי קשר לזה שזה סיפור אמיתי שחשוב להנציח, לדעתי הוא עשוי טוב, גם כשהסוף למעשה ידוע לנו.. גם הקאסטינג לא רע בכלל.
ולקירי זה סרט שואה מאד שונה, במיוחד לנו בתור יהודים שחיים בישראל - הוא מציג לנו צד טוב שהוא דווקא גרמני, תוך סוג של התעלמות מקורבנות המלחמה. בלי קשר לזה שזה סיפור אמיתי שחשוב להנציח, לדעתי הוא עשוי טוב, גם כשהסוף למעשה ידוע לנו.. גם הקאסטינג לא רע בכלל.
באמת שלא הבנתי איך אפשר להרוס סרט עם כזה קאסט טוב וכזה נושא מענין.. פשוט נוראי!! כל הסרט חיכיתי שהוא ייגמר!! בקיצור - ארוך, חופר, לא לגמרי מובן, מאכזב..