8.0/10
סרט מאוד מאוד מיוחד, העלילה איננה רגילה, הכל צולם במקום סגור וקטן משהו... בהתחלה, הסרט לא כ"כ מעניין , אך לקראת סופו (3 ורבע שעות) הוא בהחלט נותן תמורה לאגרה.. ומספק את הצופה! אני ממליצה עליו בחום, אך מומלץ רק למי שיש סבלנות כי רק לקראת סופו הוא מתחיל לעניין! 9 בסולם עדי!
יצירה מדהימה של מינמליזם חיצוני ומשאיר את הבמה כולה להתרחשויות של הסרט. חזק בצורה יוצאת דופן בכל מרכיב אפשרי. זה בהחלט לא עוד סרט - זה משהו מקורי ביותר במי שלא ראה יתקשה אפילו לדמיין. משחק מעולה ביותר של ניקול קידמן - גם הוא שונה מהמוכר. סרט חובה לבעלי טעם.
לא לא לא ועוד פעם לא ללכת לסרט המעפן הזה!!!! לא מעניין אותי המסרים, לא מעניינים אותי השחקנים ולא מעניין אותי הגימיק!!! במאי לא אמור לירוק לצופה בפרצוף. זה שלארס הוא חרא משתחצן כבר היה ברור מזמן אבל פה הוא עבר כל גבול. בדיוק כמו ששרבוט של ציור או טיוטה ראשונית של ספר לא הופך אותם לציור או ספר בהתאם ככה הדרק הזה שמזכיר מבחן בד לא יכול להקרא סרט!! וכל חסידי הקולנוע "האיכותי" הפלצניים שמגיבים פה הם דחלילים סחרי בינה שכנראה לא מבינים ששוודי המתנשא משחק בהם כמו בצעצועי לגו.
מומלץ מאוד מאוד. סרט ארוך וכבד אבל שווה כל דקה של צפייה. מדהים איך בכזו פשטות ניתן להעביר מסרים כה עמוקים.
הסרט היה פשוט מזעזע להחריד...היתי צריכה להקשיב לתגובה האחרונה... התפאורה בסרט נראתה כאילו נקנתה בחנות של 2 ש"ח, הסוף ממש אבל ממש דפוק!...לסרט עצמו אין משמעות! אומנם ניקול קידמן הופכת אותו להגיוני בזכות חוש המשחק המהמם שלה..על זה אין ויכוח כמובן אבל הייתי בשוק שקלטתי שהיא בכלל הסכימה לשחק בסרט שכזה!.. ניקול מאמי..תפעילי פעם הבאה תקופסה הקטנה שלך!
נכנסתי לראות את הביקורות על הסרט למרות שכבר ראיתי אותו כי הייתי בטוח שאנשים חושבים שהוא גרוע ויצחקו עליו... מה עובר עליכם זה סרט משעמם נמרח וחוץ מזה שניקול קידמן באמת שחקנית טובה הסרט ממש ממש ממש גרוע!!! אבל איש איש וטעמו אני רק יכול להמליץ אנשים דוגוויל זה סרט מאפן חבל על הכסף שלכם ועל הנסיון שלכם להבין למה לעשות סרט כזה משעמם ועם תפאורה כזאת זולה (אומנותי או לא זה פשוט מגעיל). בקיצור לא לפלצני קולנוע....
פשוט סרט מדהים. אני חייב להסכים עם התגובה מעלי, זה לא סרט בשביל כל אחד. מי שרגיל לסרטי הנורמה ולא מוכן להיפתח למשהו חדש, לא יהנה. אין תיאור אחר חוץ מיצירת מופת של במאי גדול. החל מהרעיון של תפאורה תיאטרלית ועד הכלב המצויר. ניקול קידמן משחקת מצויין. פשוט רוצו לראות, ממליץ לקחת את הDVD יש שם ראיון עם לארס פון טרייר ועוד תוספות. תהנו.
להשתמש בתואר יצירת מופת זה כבר נדוש אז פה מדובר בלא פחות מכך. יצירה העוסקת ברוע האנושי, רוע שמוליד רוע.
כשישבתי בקולנוע מרותק מכל דקה ודקה של הסרט , מופתע מהסגנון התיאטרלי שבסרט ( ואני שונא תיאטרון ) מוםתע ממשחק ענקי של ניקול קידמן למרות שלא ציפיתי לפחות , רק דבר אחד הפריע לי בסופו של הסרט אך לא סוף הסרט עצמו אלא האישה שישבה מאחורי ואני מצטט " נגמר , כי רק עכשיו התעוררי , איזה בושות ניקולי עושה מעצמה , גועל נפש של סרט " באותו רגע התחשק לי לתת לה בוקס לעין לתלוש לה את הידיים מהמקום ולשבור לה את המפרקת .
סרט פנטסטי. לא שגרתי, חובה לציין - אז לאלה שלא אוהבים לחרוג מסרטי ה - "נורמה" לא מומלץ. זהו סרט שמצריך הרבה סבלנות ועומק - פשוט נפלא.
הסרט של טרייר הוא פילוסופיה טהורה, עד כדי כך שהוא ויתר על התפאורה. הכל קורה במישור האנושי. אני משער שקשה להבין את הסרט האמיץ והאכזר הזה (קידמן, כמו ביורק לפניה, הודיעה שהיא לא מתקרבת יותר לעבודה עם פון טרייר אחרי ההתעללות שהיא עברה על הסט), בלי לראות אותו כאמירה היסטורית החורגת מדעתו של הבמאי על הוליווד. גרייס מייצגת את הנצרות, והגישה של הבמאי היא ניטשיאנית מובהקת. הבנתם את זה, הסרט נראה אחרת לגמרי. אני לא בטוח שקל לצלוח את השלוש שעות שלו בלי להבין את ההקשר הזה, אבל מבחינתי, העובדה שאנשים כמו פון טרייר קיימים גורמת לי להרגיש קצת יותר בטוח בעולם המתפורר הזה.
לארס פון טרייר, במאי מוכשר ,עוסק, למעשה, בעצמו באמצעות הגימיק של הלוקיישן. הסרט עצמו בינוני מבחינת העלילה. גולת הכותרת משחקה הנפלא של ניקול קידמן. אם הבנתי נכון, כוונתו של טרייר היא לבחון את הגבולות בין סרט לתיאטרון ואת זאת הוא עושה לא רע. מומלץ לאוהבי פון טרייר ולסטודנטים לקולנוע.
לארס פון טרייר איננו במאי לכל אחד. אני בד"כ לא משתגע עליו (רוקדת בחשיכה.) אבל זה סרט חזק, קשה ומטריד. חוץ מגיבור הסיני זה בעיני הסרט הטוב ביותר של השנה (2003). לארס הוא במאי שהולך עד הסוף. כל פרט ברובד הגלוי ארוג אצלו אם האמירה האמנותית. ברגע שאתם מבינים מה הוא מנסה להגיד לנו הסרט הופך לחחויה מעין בלשית אחת גדולה. סרט על חובתו של האמן (ניקול קידמן) לעצמו ולאינטרסים האמיתיים של החברה בה הוא חי. סרט גדול של אמן גדול.
הבמאי מתעב את הוליווד. הוא מנסה להוכיח שבלי הפקה מרהיבה ,בלי תפאורה אפשר גם להפיק את הסרט . לנו כצופים קצת קשה לראות סרט שלמעשה מעין הצגה עם תפאורה של תאתרון . אין אפקטים מרהיבים,אין השקעה בתלבושות . תסריט שמתחיל טוב ונגמר רע עם הרבה חורים באמצע . לטעמי, סרט ארוך למדי . בסה"כ סרט בינוני .
סרט מדהים! תסריט ענק וגעוני! משחק מצויין של ניקול קידמן ושל שאר השחקנים. סיום יפייפה. חובה לראות סרט גדול
ראיתי את הסרט ודי התבאסתי. קודם כל מהתפאורה הדלה, אולי בגלל שכל התקציב של הסרט הלך למימון שכרה של ניקול קידמן? למה להעניש אותנו בתפאורה כל-כך דלה ומעצבנת. מה באתי להצגת תיאטרון? חוץ מזה, המסר לדעתי היה קלוש ביותר. אם כוונתו של הבמאי היא:שיצר האדם הוא רע ונצלני מנעוריו, הבנתי את זה די מהר, לא צריך בשביל זה סרט של 3 שעות. הנקמה של ניקול בסוף הסרט הייתה אדיוטית וילדותית בעיני. המסקנה שלי: מדובר בגחמה פראית של הבמאי, עין תחת עין פשוט ומשעמם. אין צורך להוציא דברים מהקשרם ולהכתיר את הבמאי לגאון כשמדובר סה"כ בסרט פשוט וחסר טעם עם מסרים ילדותיים.
פשוט סרט מדהים! בהתחלה התלבטטתי אם ללכת בקולנוע ואם כן לאיזו גרסה בגלל שידעתי שהסרט הולך להיות קשה והיה לי קשה לראות את עצמי רואה את לשבור את הגלים או רוקדת בחשכה בקולנוע... בכל אופן בסוף בחרתי לראות ואני כ"כ שמחה שזה מה שעשיתי! בהתחלה המחסור בתפאורה נראה כמו גימיק חביב אבל אח"כ לומדים להתעלם ממנו כשהוא לא משרת את העלילה וכשהוא משרת אותה אומרים "יווו אם היו עושים ככה בעוד סרטים! ואיזה מזל שעשו את זה בסרט הזה כי זה מה שעושה את הסצנה עכשיו!". המשחק פשוט מדהים! ניקול קידמן מדהימה בצורה מפחידה! איך אפשר לשחק כ"כ טוב?!?! וכל השאר גם כן מעולים!!! הצילום קצת מעצבן לעין אבל הסרט כולו לא ממש בא להתחנף לקהל שלו ולעזור לו. בקיצור סרט מומלץ בחום! מי שדואג שהוא קשה מדי שיידע שהוא קשה אבל לגמרי נסבל מהבחינה הזאת ומכל בחינה אחרת הוא הסרט הכי טוב שיצא בתקופה האחרונה!
לכל מי שרוצה להנות מהסרט, אל תקראו ביקורות! אל תקראו על מה הסרט! אל תקראו את הכתבה בה"ארץ" פשוט תלכו לגרסת הפסטיבלים והנאה גדולה יותר מובטחת!