6.1/10
סרט איטי עם דיאלוגים ארוכים, שמצריכים הרבה סבלנות. בעיקר לאוהבי פסיכולוגיה.
סרט מצויין , מעורר מחשבה עם צוות שחקנים נהדר ובראשם אנטוני הופקינס כמובן. רוח התקופה המשקפת את אירופה המערבית הקלאסית, בזמנים הלא קלים של תחילת מלחמת העולם, עוברת נהדר בצילומים. מי שיש לו סבלנות לדיאלוגים הלא קצרים אך מעוררי השראה שירות לראות
סרט מעניין עבור מי שמתעניין בפסיכולוגיה ובסיגמונד פרוייד. צריך הרבה סבלנות כי אין ממש אקשיון. משחזר את באווירה הקודרת של התחלת מלחמת עולם השניה. וויכוח עמוק על קיומו או אי קיומו של אלוהים בין יהודי אוסטרי לבין סופר נוצרי שחזר לדת תחת טראומה של לחימה בחפירות מלחמת העולם הראשונה.
העובדה שאנטוני הופקינס שחקן מבריק כבר ידועה! ותמיד תענוג צרוף לראות אותו! חבל שבמקרה של הסרט: הטיפול האחרון של פרויד,העיבוד של המחזה המעולה למסך הקולנוע הלך לגמרי לאיבוד! המשחק של כל הצוות משובח אבל מבנה העלילה המאד מפותל ומסורבל והדיאלוגים המאד מורכבים! לא נותנים סיכוי לסרט להפוך למהנה ומענג. היו מקרים בהיסטוריה של הקולנוע שמחזה גדול הפך לסרט מענג! אבל זה יותר בולט במחזות זמר כמו שיקאגו,עלובי החיים ועוד .וכמה בעבר הרחוק כמו חשמלית ושמה תשוקה עם ברנדו,או מי מפחד מוורג'יניה וולף עם אליזבת טיילור. אבל אלה הם היוצאים מהכלל. בדרך כלל ובמיוחד בתחום הדרמטי, מחזה עדיף שישאר על הבמה. לסיום סרט מיותר! אלא אם כן אתם חובבי ומעריצי הופקינס,פילוסופיה וחפירות!!!