חדשות קולנוע וסרטים

"סרטי הז'אנר בפריחה": ראיון עם מנהל פסטיבל הז'אנר הגדול באירופה

שלח לחבר הוסף תגובה
אנג'ל סאלה מנהל מזה 17 שנה את פסטיבל "סיטג'ס" בספרד לסרטי מד"ב, אימה ופנטזיה. לרגל הגעתו לפסטיבל "אוטופיה" הוא נפגש עם מבקר האתר רון פוגל לשיחה על קולנוע ז'אנרי, ההצלחה של קולנוע מסוג זה בעולם ובישראל ועל סרט האקשן האינדונזי שלא כדאי לכם להפסיד
פסטיבל אוטופיה 2018 לסרטי מדע בדיוני, פנטזיה ואימה שהתקיים במהלך השבוע שעבר בסינמטק תל אביב התהדר בכמה וכמה אורחים מכובדים וביניהם מנהל פסטיבל סרטי הז'אנר הגדול והאיכותי ביותר בעולם - פסטיבל סיטג'ס הספרדי. אני פוגש את אנג'ל סאלה, שמנהל ביד רמה את הפסטיבל מאז שנת 2001, בתיאטרון יפו בערב תל אביבי חורפי כשהתיאטרון הריק מהווה השראה די מתאימה לראיון עם מי שמקרין כל שנה את מיטב סרטי האימה והפנטזיה העולמיים.

ספר קצת על ההיסטוריה של הפסטיבל.

"הפסטיבל נוסד לפני 51 שנה בשנת 1967 בעיירת החוף סיטג'ס, המרוחקת 35 ק"מ מברצלונה, כשהמטרה הייתה להוות מעין המשך לפסטיבל סאן סבסטיאן המכובד לקולנוע שמתקיים כל שנה בסוף ספטמבר. המטרה הראשונית מעבר לעיסוק בקולנוע הייתה למשוך אנשים לאזור, לפתח את התיירות המקומית ולגרום לפריחה מחודשת כל האזור. חשוב לציין שהפסטיבל זכה לתמיכה של הממשלה הקטלנית לאורך השנים ובצורה נדיבה.

אמנם במקור הפסטיבל נוסד כפסטיבל רגיל אבל די בהתחלה הבינו מייסדיו שהם רוצים לקחת אותו למחוזות קצת שונים וכבר בשנותיו הראשונות הושם הדגש אל סרטי אימה ופנטזיה, כשהאורחים שהגיעו ככריסטופר לי ופיטר קושינג היו מבכירי שחקני האימה של הוליווד ואנגליה. בשנות התשעים היו קצת משברים, מקורות המימון הצטמצמו והיה ניסיון להפוך אותנו שוב לפסטיבל 'רגיל', אבל בגלל המוניטין שצברנו הפסטיבל המשיך קדימה במלוא עוזו. אני הייתי פעיל בסצנת הקולנוע הז'אנרים בספרד ולפני 17 שנה התמניתי למנהל הפסטיבל".

[*]

אתה רואה שינוי בקולנוע הז'אנר בשנים האחרונות?

"בוודאי, סדרות טלוויזיה כמו 'המתים המהלכים' ו'משחקי הכס' שמגיעות לכל בית הביאו ללגיטימציה של אימה ופנטזיה בכל העולם, דבר שהביא לפריחה של ז'אנרים אלו בקולנוע. 'תברח' היה מועמד לאוסקר והיום אלו ז'אנרים לגיטימיים ומובילים, מה שכמובן מקל עלינו בפסטיבל שהופך מבוקש משנה לשנה". גם האימה בקולנוע הישראלי פורצת קדימה. מה דעתך בנושא?

"סרטי אימה ישראליים מוקרנים אצלנו בדרך קבע ,כשטרנטינו אמר בזמנו בבוסאן ש'מי מפחד מהזאב הרע' הוא אחד הסרטים הבולטים שהוא ראה באותה שנה, היה לנו ברור שאנחנו חייבים להביא סרטים שכאלה להקרנה אצלנו. בעיני תעשייה בריאה היא תעשייה שהמנעד שלה רחב וכוללת סרטים ממגוון נושאים וז'אנרים".

מה דעתך על האימה בקולנוע האסייתי? שלא לדבר על סרטי האקשן הפסיכיים ממש שיוצאים לאחרונה מאינדונזיה ?

"כל שנה אני נוסע כדי להיפגש עם כמה שיותר יוצרים אסייתיים ואני נפעם כל פעם מחדש מהיכולות של הבמאים בקוריאה, ביפן, בהונג-קונג ובעוד מדינות לייצר סרטי ז'אנר משובחים ועוצרי נשימה. אני חבר טוב של ג'וני טו ההונג-קונגי שמביים סרטים נפלאים . לגבי אינדונזיה, אני מסכים שמזמן לא ראיתי סרט אקשן מלהיב כמו 'הלילה בא אלינו'. זה מוכיח שיש פוטנציאל אדיר של במאים צעירים ורעבים מכל הגלובוס שיוצרים יצירות מחוץ לקופסא ואלו בדיוק הסרטים שאני רוצה להביא אליי לפסטיבל".

רון פוגל - לעמוד הפרופיל | ביקורות / כתבות נוספות
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Bob Trevino Likes It1בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.2
Out of the Nest2צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.4
The Teacher Who Promised The Sea3המורה שהבטיח את היםציון גולשים10 / 9.3ציון מבקרים5 / 3.0
Cabaret Total4מופע טוטאלציון גולשים10 / 8.9ציון מבקרים5 / 4.3
Halisa5חליסהציון גולשים10 / 8.8ציון מבקרים5 / 3.6
Elioאליאו MI8 The Final Reckoningמשימה בלתי אפשרית: חשבון סופי Checkoutצ'קאאוט Black Dogכלב שחור
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט