מבול של פסטיבלים: פסטיבל אפוס, שבוע קולנוע נשי וקולנוע מהמזרח התיכון
מאת: מערכת אתר Seret
17/02/2020 10:07:49
שלח לחברהוסף תגובה
שלושה פסטיבלי קולנוע מגיעים לתל אביב וירושלים בחודש הקרוב: סינמטק תל אביב יחגוג את יום האישה הבינלאומי בין ה-4-10 למרץ עם שבוע קולנוע נשי, "שבוע קולנוע מן המזרח התיכון" ייערך בסינמטק ירושלים בתאריכים 24-17 בפברואר ואפוס, הפסטיבל הבינ"ל לסרטי תרבות ואמנות, יתקיים זאת שנתו ה-11 בתאריכים 11-14 במרץ במוזיאון תל-אביב לאמנות
שבוע קולנוע נשי בסינמטק תל אביב
סינמטק תל אביב יחגוג את יום האישה הבינלאומי בין ה-4-10 למרץ, עם שבוע קולנוע נשי עם תכניה עשירה ומגוונת של סרטי נשים, על נשים ולמען נשים. הפסטיבל מפנה זרקור על עשייה קולנועית נשית, בועטת ויצירתית. בפסטיבל יוקרן בהקרנת טרום בכורה הסרט 'עוזרת אישית' שמראה את המנגנון המסוכן שיצר הארווי ויינשטיין; הסרט בכיכובה של ג'וליה גרדנר שהוצג בסאנדנס ויוצג בפסטיבל הקולנוע בברלין לקח מפרשת ההטרדות המיניות והאונס שהסעירה את הוליווד.
בנוסף פסטיבל הקולנוע הגאה יציג 2 טרום בכורות ביניהם שני סרטים בועטים מפסטיבל ונציה: הסרט הצ'יליאני של הבמאי פאבלו לארין ("נרודה")- "אמה" - דרמה על אמנות, תשוקה והמשפחה המודרנית החוקרת ביסקסואליות ופאנסקסואליות; "שפה משותפת", סרטה של הבמאית איזבל סנדובל - דרמה ריאליסטית עצמאית של אשת קולנוע טרנסג'נדרית שגם ביימה, כתבה ומככבת בסרט בתפקיד הראשי. עוד יוקרנו באדיבות הפסטיבל טרום בכורות לסרטים "שתינו" הצרפתי מפסטיבל טורונטו ו"המוות יבוא ויקח את עינייך" הצ'יליאני מפסטיבל סאן סבסטיאן 2019.
בנוסף תתקיים הקרנת הסרט "אישה" של ישראלה שאער מעודד ואחריו פאנל נשים בתעשיית הקולנוע הישראלית, בהשתתפות נשים בתפקידי מפתח בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה. במסגרתו ידונו בקידום יוזמת '50/50' - קריאה לכך שחמישים אחוז מתקציב הקולנוע יוקצה לקידום ותמיכה ביוצרות (כמו שנהוג במספר מדינות בעולם). כמו כן תתקייםם רטרוספקטיבה לבמאית ג'יין קמפיון. במסגרת המחווה יוקרנו הסרטים: "הפסנתר", "מלאך אצל שולחני", "תשוקה חותכת" ו"דיוקנה של גברת" ותתקיים מחווה למשוררת, מורה לקולנוע ובמאית ותיקה רחל חלפי.
[*]
קולנוע מן המזרח התיכון
"שבוע קולנוע מן המזרח התיכון", ייערך בסינמטק ירושלים, בשיתוף מכון ון ליר בירושלים, בתאריכים 24-17 בפברואר 2020. במהלך שבוע זה ייחשפו הצופים לסרטים ממיטב היצירה הקולנועית העכשווית מהמדינות טוניס, לבנון, מרוקו, סוריה, אלג'יר וסודאן לצד קלאסיקה קולנועית ממצרים. ההקרנות ילוו בהרצאות קצרות מפי חוקרים אשר ידונו בסוגיות החברתיות, התרבותיות והפוליטיות הרחבות העולות מכל סרט ויציעו נקודות מבט מקוריות וחדשניות להתבוננות במציאות, בקיום האנושי וביצירה.
הסרטים שיוקרנו מבקשים להתמקד בחייהם של האנשים בחברות השונות על כל גווניהם ומורכבותם ובכך לספק זווית אחרת לזו הרווחת, וחושפים את חוויותיהם של אינדיבידואלים ושל חברות דרך עיניהם של יוצריהם ובתוך זה את האתגרים והסוגיות העומדים בפני יחידים וחברות כגון מלחמה, הגירה, פליטות, מגדר, השפעות קולוניאליסטיות ישנות וחדשות.
[*]
פסטיבל אפוס לסרטי תרבות ואמנות
אפוס, הפסטיבל הבינ"ל לסרטי תרבות ואמנות, יתקיים זאת שנתו ה-11 בתאריכים 11-14 במרץ במוזיאון תל-אביב לאמנות. בפסטיבל יוקרנו למעלה מ- 50 סרטים חדשים מהארץ והעולם בהקרנות בכורה בישראל, תחרות סרטים ישראלים, תחרות עבודות וידאו ארט, פעילויות לילדים ועוד.
את הפסטיבל יפתח 'הציור', דרמה שמתרחשת במרכזו של עולם האמנות האיטלקי, המבוססת על ספרו הנודע של צ'ארלס וילפורד, ובכיכובם של קלאס באנג ("הריבוע"), אליזבת דביקי ("גטסבי הגדול"), מיק ג'אגר ודונלד סאת'רלנד . הסרט הוקרן בפסטיבל טורונטו ובפסטיבל ונציה, שם זכה בפרס מיוחד.
במסגרת הפסטיבל יוקרנו עשרות סרטים בינ"ל שמציגים את האנשים והסיפורים ששינו את העולם: פדריקו פליני, ליאם גאלגאר, ביל אוונס, מילוש פורמן, אוסקר נימאייר, ברטולוצ'י, שון סקאלי, שיימוס היני, אנייס ורדה ועוד. סרט הנעילה של הפסטיבל יהיה 'ברסנס פר ברסנס', סרט דוקו על חייו של השנסונר ז'ורז ברסנס.