מבקר האתר, חבר גלובוס הזהב והמרצה לקולנוע רון פוגל צפה השנה בלמעלה מ-500 סרטים בין היתר בפסטיבלי ברלין, קאן וטאלין וגם באודינה. אלה הסרטים שהוא הכי אהב, כולל כאלו שטרם זכו להפצה בישראל
סרטי השנה בעולם
זו הייתה רק תאונה - יצירת מופת של הבמאי האיראני ג'עפר פאנאהי ונציג צרפת לאוסקר. זכייה מוצדקת בדקל הזהב בפסטיבל קאן. עוצר נשימה לכל אורכו, חוויה מטלטלת.
סיראט - מסע לתוך האפילה בסרטו המהמם של אוליביה לקס על סב ונכד המחפשים את הבת האובדת, בערבות מרוקו ומאבדים עצמם לדעת בזמן שמלחמה מסתורית משתוללת ברקע.
צליל של נפילה - ארבע ילדות בהתבגרות טראומטית בגרמניה לאורך 100 שנים. יותר יצירת אמנות מסרט.
מכתב לדוד - סרט הדוקו הטוב של השנה, יצירה שהיא הרבה מעבר לקולנוע תיעודי. הרהור סינמטי מלא עצב של תום שובל על האחים למשפחת קוניו שנחטפו ב-7 באוקטובר ושבו לפני חודשיים.
חוטאים - סרט הערפדים של ריאן קוגלר הוא יצירת מופת אפרו-אמריקאית שמתובלת בהרבה מוזיקה טובה וצילום יוצא דופן.
סיסו 2 - סרט הטראש של השנה - גיבור מלחמה פיני יוצא לנקום באלו שהרגו את משפחתו. ממש טרנטינו של הצפון הרחוק.
כן - נדב לפיד מביים מהשכל וגם מהבטן בסרט הישראלי החשוב והטוב של השנה שמנסה להגיב לאירועי 7 באוקטובר. הסרט מדמם והצופה מדמם יחד איתו.
משמרת מאוחרת - נציג שוויץ לאוסקר עוקב אחר משמרת לילה של אחות חדר ניתוח במחלקה אונקולוגית עם ליאוני בנש הנפלאה ("חדר המורים").
בלן - נציג ארגנטינה לאוסקר. סיפור אמיתי ומקומם על אישה שהואשמה ברציחת תינוקה והציתה מאבק על זכויות נשים.
סרטים מאסיה
קוקוהו - נציג יפן לאוסקר.עלייתו ונפילתו של בחור המופיע בתיאטרון קבוקי. שלוש שעות מתגמלות.
נוף גבעות חיוור - מבוסס על רב המכר של זוכה פרס נובל לספרות קאזואו אישיגורו. עיסוק מתוחכם בטראומת הפצצה הגרעינית ביפן.
רנואר - סרט התבגרות יפהפה הכולל גם עיסוק בשכול בחברה היפנית.
נערת כף היד השמאלית - שון בייקר הפיק את הסרט המחוספס הזה על משפחה המנסה לשרוד בטייפה. לא מתפשר ושובר את הלב.
מגלן - אפוס מונומנטלי של לב דיאז הפיליפיני על מגלה הארצות הפורטוגלי.
ציידות השדים של הקיי פופ - סנסציית האנימצייה מדרום קוריאה מוכיחה שפשוט אי אפשר לעמוד בפני המוזיקה הקוריאנית. עדיף להיכנע ולהתמסר.
רגשות להשכרה - אחד הסרטים המקסימים של השנה על שחקן העובד ביפן בחברה שמשכירה אנשים לתפקידים שונים כבעל או בן. ברנדון פרייזר בהופעה מצוינת שדי ממשיכה את משחקו בסרט "הלוויתן".
רסורקשן - אפוס קולנועי של הבמאי הסיני בי גן על הולדת הקולנוע ועל הקיום האנושי כאולם קולנוע.
הריקוד האחרון - פרידה בסגנון הונג-קונג על בעל בית לוויות ועל מנהגי אבלות במדינה.
אין ברירה אחרת - פארק צ'אן ווק ("שבעה צעדים") ממשיך לבצע ניסויים במין האנושי ולחקור את הביזאר. אמנם לא פסגת היצירה של המאסטרו אבל עדיין מרתק.