חדשות קולנוע וסרטים

אורחים נוספים בפסטיבל הקולנוע הצרפתי

שלח לחבר הוסף תגובה
מאת: מערכת "סרט"

כמה אורחים נכבדים הודיעו על הגעתם לארץ כדי להציג את סרטיהם במסגרת פסטיבל הקולנוע הצרפתי. השחקן איוון אטאל כוכב הסרט "חטיפה" ובמאי הסרט לוקה בלוו ובמאי הסרט "כמו חמש האצבעות של היד" יגיעו להקרנות הסרט בסינמטקים תל-אביב ירושלים וחיפה.

[*]

איוון אטאל היה מועמד לפרס הסזאר על התפקיד בסרט "חטיפה", סיפורו של תעשיין עשיר הנחטף באמצע הרחוב בפריז בפעולה נועזת ומגלה שאיש אינו מוכן לשלם את הכופר העצום אותו דורשים החוטפים. חקירת המשטרה חושפת פרטים רבים על חייו הכפולים של התעשיין העשיר. איוון אטאל, בן זוגה מזה שנים רביות של השחקנית שרלוט גינסבורג, הוא שחקן ובמאי, יליד תל אביב, שמשפחתו עברה לפריז. לאטאל משפחה בארץ והוא מרבה לבקר כאן.

אל אטאל יתלווה במאי הסרט "חטיפה " לוקה בלוו - שחקן ובמאי צרפתי. בלוו הופיע במספר רב של סרטים וביים 10 סרטי קולנוע וטלוויזיה, ביניהם גם את הטרילוגיה שלו שהוצגה באחד מפסטיבלי הקולנוע הצרפתי הקודמים ובבתי הקולנוע בארץ. בלוו זכה בפרסים רבים "חטיפה" היה מועמד לארבעה פרסי סזאר, על הסרט, הבמאי, השחקן הראשי ושחקנית המשנה.

אורח נוסף הוא הבמאי היהודי אלכסנדר ארקדי. ארקדי מגיע להציג סרטו האחרון "כמו חמש האצבעות של היד", דרמת פשע, על חמישה אחים יהודיים, שגדלו בצילו של הפשע אבל ארבעה מהם פנו לדרך אחרת, האחד מסעדן, השני מורה , השלישי איש עסקים והרביעי רוקח, רק אחד האחים חדר לעולם הפשע, וכשהוא מסתבך ומסבך את המשפחה, עליהם לצאת לדרך בה יגלו שהקשר בין האחים הוא כמו חמש האצבעות של היד. הסרט מוצג בהצלחה בימים אלה בצרפת וכבר הביא למעלה מחצי מליון צרפתים לבתי הקולנוע. הסרט מסתיים בשירו של שלמה ארצי " איסלנד", שיר אותו ביקש כוכב הסרט פטריק ברואל לשלב בעקבות היכרותו עם השיר והופעתו עם ארצי בארץ לפני שנתיים.

אלכסנדר ארקדי, שחקן במאי, מפיק, נולד באלג'יר ונאלץ לעזוב עם הוריו לצרפת כשהיה בן 13. על החוויה הטראומטית הזו עשה את סרטו הראשון. "רוח מזרחית". ארקדי גם ניסה לעשות עלייה וחי בארץ שנתיים בקיבוץ יחיעם, אך כשחקן מתחיל נתקל בבעיה עם השפה והחליט לחזור לצרפת, על חווית החיים בקיבוץ צילם בארץ את סרטו "למען סשה" בכיכובה של סופי מרסו. הוא מרבה לעסוק בעולם הפשע בסרטיו, ויצר את "הסליחה הגדולה, ו"הסליחה הגדולה 2." ארקדי גם הפיק כמה מסרטיה של בת זוגתו, הבמאית דיאן קוריס והשניים מרבים לבקר בישראל.

פסטיבל הקולנוע הצרפתי יפתח ב 14 ליוני בסינמטקים של תל אביב, ירושלים, חיפה , שדרות וראש פינה ויציג, מבחר מרתק של סרטים צרפתיים מהשנה האחרונה ומחווה מיוחדת לזמר-יוצר סרג' גינסבורג.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.6ציון מבקרים5 / 3.5
Under the Shadow of the Sun2מתחת לצל של השמשציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.6
Bob Trevino Likes It3בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.4ציון מבקרים5 / 3.1
Irenas Vow4השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.3
Out of the Nest5צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.3
Bring Her Backלהחזיר אותה The Naked Gunהאקדח מת מצחוק Fantastic Four First Stepsארבעת המופלאים: צעדים ראשונים Monsieur Aznavourמסייה אזנבור
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט