
סגנון מיוחד ומעניין. מה שבולט זה ההספק הגדול ביחס לאורכו הקצר של הסרט. מינון האירועים והקצב הם ברמה הנכונה והמבנה הוא כפי שצריך להיות. סיפור אהבה שמתחיל בפולין בין גבר לאישה, שנפרס על פני כעשור וחצי החל מסוף שנות ה-40 על רקע חלוקת אירופה לשני גושים יריבים עם סיום מלחמת העולם השניה. ויקטור הוא מנהל להקה של זמרים ורקדנים שמקבל ללהקתו את זולה, בחורה צעירה ויפה. המצב הגיאופוליטי כופה עליהם שינויים בחייהם, וכך הם נפגשים שוב בפריז של שנות ה-50 כשלכל אחד ואחת בת ובן זוג משלו.זה מעמיד את האהבה שלהם במבחן.את הסוף ניתן לפרש רק בדרך אחת ,אבל אולי אפשר לחלוק על זה.הצילום בשחור לבן לא מוסיף ולא גורע. ציון 7.5.
וואו! סרט פשוט מופתי, אומנותי, סוחף ומרגש. משחק מופתי של כל השחקנים. סרט קטן על אהבה גדולה. צילום ובימוי ראויים לציון. סרט עמוק ואינטליגנטי שמציג יחסים ברובד הכי עמוק ומשמעותי שלהם. הסרט בשחור לבן וזה פשוט תענוג. מרגש ויכול לגעת בכל אחד. לא מאכיל את הצופה בכפית והסיפור פשוט נוגה ויפיפיה.
טלנובלה בפולנית. לראות צילומים הולכים למוזיאון, מוסיקה שומעים במקוחות המתאימים. השאר הוא שיממון על רקע תסריט חסר אמינות. עריכה מוזרה, קטועה, חורים שחורים בין קטעי הסרט. אגב, חשוב מאד כי מירי רגב תצפה בסרט זה.
אני מאד נהניתי,בעיקר מהמוסיקה הפולנית האוטנטית.האווירה הכללית בסרט קודרת,אבל המוסיקה וסיפור האהבה של הגיבורים הראשיים מחפה על כך.
נו-קיבלתי אוסקר על הסרט שלי אידה. איך ממשיכים? בוא נעשה עוד פעם סרט שחור לבן בגודל מסך כמו בשנות ה-40, נכניס שחקנית מהסרט הקודם, נדאג שהגיבורים יהיו שרוטים, נשאיר סוף פתוח (או שלא...) נכניס משחק מלודרמטי עם המון מבטים מיוסרים. אם זה הלך פעם אחד למה לא עוד פעם?
סיפור אהבה נוגע ללב מעבר לזה כלום לא אהבתי
סרט אוירה. מקסים. מוזיקה שמיימית. סיפור אהבה בלתי אפשרי שזור בהיסטוריה קשה.
סרט וירטואוזי ודי מדוייק. המשחק מעולה, הצילום נהדר, הפס-קול נפלא ומוסיף המון לאווירה הקודרת, העריכה מצויינת, הדיאלוגים עשויים היטב והתסריט והעלילה משובחים ומרשימים אך עם זאת הם גם מייגעים, קרים, מנוכרים, חסרי נשמה, מתישים, לעיתים חסרי פואנטה ודי יומרניים. בקיצור, ממש לא לכל אחד. אם אתם באים, בואו עם המון סבלנות. כדאי מאוד לנסות.
סרט מיוחד וחזק. אהבה חוצת גבולות. משחק נהדר
ראיתי את הסרט בקולנוע בפולין וזו הייתה ללא ספק חוויה אחרת. הסרט להיט בפולין. סרט אותנטי שמציג פיסת זמן של העם הפולני,שהנרטיב שלו לא מוכר כלכך לנו הישראלים, ואולי זו הסיבה לחלק מהביקורות השליליות כאן.אין הרבה אקשן, הסיפור איטי, שחור לבן, ללא הרבה עלילה כביכול, אבל אותי ריגש.בהחלט לא מתאים לכולם..
סרט שרובו ככולו שעמום אחד גדול.חוץ מצילום יפה לפרקים אין עלילה אין זרימה דמויות מנותקות שלא איכפת לנו מהן..לא התרשמתי מסיפור האהבה שהוצג לפניי בקיצור פספוס גדול
סרט מיוחד בגלל הצילומים והמבט הקולנועי השונה , מאידך הסצנות לא מפותחות והתחושה הכללית היא של מוצר לא אפוי שמאבד גובה עד לסוף תמוהה משהו , כל סצנה או תת סיפור לא מבשיל עד הסוף ומיד הסרט קופץ לאירוע הבא , בסה"כ אין סיפור קוהרנטי ולכן הסרט לא מצליח לרגש או ליצור עומק יצאתי בתחושה של אכזבה מהסרט.
אכזבהמצולם יפהפהמתחיל מעניין אבל מאבד גובה- הסיפור, הנרטיב, הדמויות, העומק, הכל חסר. מה נסגר עם מרבית מבקרי הקולנוע?....

סרט שמתנהל באיטיות משהו.מעבר למוסיקה ומעט ריקודים,אין משהו "שובר שיוויון" בסרט הפולני הזה.יחד עם זאת,אוהבי ז'אנר אודות תקופת המלחמה הקרה ימצאו (בסבירות גבוהה) עניין בסרט.לסיכום,לא משהו!!!
לא משהו. צריך לבוא במצב רוח מתאים
לא נהנינו. משעמם. ואני מאד אוהבת סרטים זרים. משהו לא זרם בקצב הסרט, בדמויות. המוסיקה הצילה מבחינתי את השעמום המוחלט.
קצת קשה לדרג סרט כזה. כחובב קולנוע אומנותי איכותי וכיצירת אמנות שמהווה כר קלאסי לניתוח הסימבולי של שפע פרטים ורבדים בסרט - ציון 10 בקלות. מאד מרשים מבחינות אלו (צילום, מוסיקה, סמלים רבים, ביקורת על המשטר הפולני) - נפלא ! אך כסרט עלילתי, קוהרנטי בסיפור, שמחפש גם עומק לדמויות מעבר לפרשנות הצופה- ציון 7, כי הקפיצות הגסות בזמן אמנם מסקרנות אך מותירות מקום רב מדי לדמיון ופרשנות. התנהגות שני הגיבורים מעניינת אך לפעמים מפתיעה מדי ודרושה הסבר נוסף. לסיכום - כדאי מאד לחובבי קולנוע איכותי, ממש ממש לא מתאים לכולם.
סליחה. לא מבינה את השבח וההלל על הסרט הזה. המון מהומה על לא מאומה. בעיני סרט קטן, לא מרתק במיוחד, מה גם שהוא בשחור לבן, על מסך צר, על גבול המשעמם. מאד אוהבת סיפורי אהבה, כאן לא התמוגגתי. נותרתי אדישה.

מומלץ.סרט בשחור לבן עם סיפור אהבה מיוחד אחרי מלחמת העולם ה-2 בין שני פולנים שמתמודדים עם הקרע שבתוך אירופה,החלוקה בין משטרים ואידיאולוגיות.מוזיקה מצויינת,צילום מצויין,הסיפור מועבר בצורה מצויינת.
הסרט מתיימר להיות יחוד, מכיל מצבים לא אמינים, לו הסרט היה בשפה אחרת , ערבית למשל, הוא היה מקוטלג כ סרט בורקס.
סרט מעניין, מתאר סיפור אהבה יפייפה ומרגש בתקופת מלחמת העולם השנייה בצל המשטר הקומוניסטי, השלכות התקופה באות לידי ביטוי בסרט ובהתנהלות אוהבים, על מה לוותר ועל מה לא.חלומות, מאווים באים לידי ביטוי בצורה מופלאה. משחק טוב, ממליצה בחום.
הסרט מוגש כיצירת אומנות. כל סצינה מבוימת בקפידה, תוך דגש רב על הצד האומנותי. ליהוק מצוין. השחקנים מאד מתאימים לדמויות, הם כאילו לא מתאמצים כדי להיות מי שהם אמורים לייצג. מאד נוגע ללב, קצת יותר מדי סנטימנטלי, היוצרים כאילו כיוונו לטעמנו. לא התאמצו לתת לנו בוקס בבטן, אלא דוקא הרדימו אותנו בנעימים. למרות הכל - מומלץ מאד. חוויה.
אכן קולנוע במיטבו.המוסיקה שמשולבת על העלילה.מילות השיר שהם במקום לדבר.צילומים מעולים שמשולבים בעלילה כאילו היו חלק ממנה וכאילו לא שייכים.רצף אפיזוטות המרכיבות סיפור עלילה....מערכת היחסים קשה ולא תמיד ברורהמחיר האהבה אל מול מחיר החופש מחיר הבחירה ומי יותר חשוב - אני או בזוגיותוכל זה אל מול משטר סובייטי ומאידך המערב.....מעלה לא מעט שאלות
סרט מעולה בפולנית!מרגש, יפייפה וחוויתי מאוד!
יפהפה, נוגע ללב, סיפור אהבה גדול מהחיים, קטעים מוזיקליים מפעימים שהשאירו אותי ללא מילים. ללא ספק הסרט הכי יפה שראיתי השנה. חובה לראות בקולנוע. כל שוחר קולנוע שמכבד את לעצמו חוויה קולנועית כזאת פעם בשנה לפחות. מדהים
מבחינה אומנותית הסרט מאוד יפה אל מבחינת התוכן והעלילה מאוד חלש... לא ממליצה
תודה על הזכייה. הסרט לא קל, מקסים ויזואלית בשחור לבן, השפה הפולנית עברה לי דווקא חלק בניגוד לציפייה. הסוף לא צפוי אבל הסרט מיוחד מאד.אהבה עצובה.
המחשה אסתטית, מוזיקלית ונוגעת ללב על אהבה והחמצה בתקופה לא פשוטה שעוברת על מדינות אירופה לאחר מלחה"ע ה-2. הסרט כולו מוקרן בשחור לבן אך במרכז העלילה זוגיות צבעונית, מרהיבה ובלתי צפויה שמאותגרת ע"י אינסוף פערים: גיל, מזג, סגנון, תרבות, ניסיון חיים, מרחק גאוגרפי ועוד ועוד - ומשוחקת נפלא ע"י שחקנים שאישית אינני מכירה, אבל מוכשרים מאוד ועם כימיה מטורפת שמדביקה למסך. בהחלט שווה צפייה, בעיקר לחובבי רומנטיקה ומוזיקת עולם.
סרט יפה עם שחקנים טובים, לעיתים קצת משעמם
סרט מקסים! השם האנגלי יותר הולם אותו (מלחמה קרה) כי הגיבורים נדים בין מדינות במזרח ובמערב אירופה בתקופת המלחמה הקרה - וזה משפיע על ההתנהגות והזוגיות שלהם, לא כמו שהיינו מצפים. מוזיקה נהדרת, משחק יפה - תיהנו להיות עצובים