שלח לחבר הוסף תגובה
הסרט הישראלי-פלסטיני שזכה בפרס היוקרתי, האכזבה של דמי מור, ההגשה של גל גדות, הזכייה המרגשת של אדריאן ברודי, הסוויפ בקטגוריות המרכזיות של "אנורה", הפרידה מג'ין הקמן וההפתעה של "אני עדיין כאן" - כל הרגעים, הנאומים והזוכים הגדולים מטקס האוסקר ה-97 שנערך הלילה
טקס האוסקר ה-97 התקיים הלילה (בין ראשון לשני) בלוס אנג'לס כשבסיומו הזוכה הגדול הוא "אנורה" שגרף 5 פסלונים לסרט הטוב ביותר, לבימוי עבור שון בייקר, לשחקנית עבור מייקי מדיסון, לתסריט המקורי ולעריכה. בפרס הסרט התיעודי זכה הסרט הישראלי-פלסטיני "אין ארץ אחרת" שיוצריו נשאו נאומים לא קלים לאוזניים ישראליות. אלה כל הרגעים והנאומים הגדולים שקרו הלילה שלב אחר שלב
2:02 פתיחה מרגשת עם מיטב הקטעים מהסרטים של לוס אנג'לס לאחר השריפות שפקדו את עיר המלאכים,
2:04 הטקס נפתח עם אריאנה גרנדה שרה את "אי שם מעבר לקשת" ועם חברתה ל"מרשעת" סינת'יה אריבו.
2:09 קונאן אוברייאן מגיח מתוך גופה של דמי מור במחווה לסרט "יופי מסוכן".
2:13 "אהבתי את הברוטליסט לא רציתי שיסתיים, למזלי הוא לא נגמר", צחק אובראיין על האורך הבלתי נגמר של המועמד לאוסקר.
2:23 קונאן מעליב את הג'אמפר הכחול שלובש אדם סנדלר שבורח "נעלב" מהטקס ומזמין את הצופים למשחק כדורסל איתו תוך שהוא מנשק את טימות'י וצורח "שאלאמה".
2:25 "גם בזמן פוליטקה מפלגת ושריפות משתוללות הכוח של הקולנוע יישאר כאן עוד שנים", אומר קונאן ופוצח בשיר על כך שלא יבזבז זמן.
2:30 קירן קאלקין זוכה בשחקן המשנה הטוב ביותר על "כאב אמיתי". "אין לי מושג איך הגעתי לכאן. אני משחק כל חיי. ג'רמי אני אוהב אותך", אמר לחברו לסדרה "יורשים" שהועמד מולו בקטגוריה על הופעתו ב"המתמחה". לאחר מכן סיפר על איך אשתו הבטיחה לו ילד רביעי אם יזכה באוסקר, "הגיע הזמן לעבוד", אמר לה.
(קירן קאלקין באוסקר. צילומים בכתבה באדיבות yes. קרדיט: ©A.M.P.A.S)
2:41 "עם הזרם" הופך לזכייה הראשונה של לטביה באוסקר בהיסטוריה כשזוכה בסרט האנימציה הטוב ביותר. הוא מועמד גם לפרס הסרט הבינלאומי. לאחר מכן הסרט האיראני "עם הברוש" זוכה בסרט האנימציה הקצר.
2:58 "מרשעת" זוכה בפרס הראשון שלו להערב על עיצוב התלבושות. פול טאזוול הוא הגבר השחור הראשון שזוכה בקטגוריה הזו.
3:09 שון בייקר זוכה בפרס האוסקר הראשון שלו על התסריט המקורי של "אנורה". "מודה לקהילת עובדי המין שחלקו את סיפורי החיים שלהם איתי. יש לי את הכבוד העמוק ביותר עבורכם".
3:12 "עד שייצא עשן לבן" זוכה בפרס התסריט המעובד.
3:22 סקרלט ג'והנסון וג'יין סקוויב בת ה-94 ("אני ביל סקראסגארד בתחפושת") מעניקות את פרס האיפור לסרט האימה "יופי מסוכן".
3:28 לאחר שנמכר לאמזון, האוסקר במחווה לג'יימס בונד כולל את ליסה, ריי ודוג'ה קאט ששרות את שירי הנושא מ"חיה ותן למות", "יהלומים לנצח" ו"סקייפול".
3:41 שון בייקר זוכה בפרס העריכה על "אנורה" שגם ביים: "הצלתי את הסרט הזה בעריכה, הייתם צריכים לראות את הצילומים שלו", הוא מתבדח.
3:45 זואי סלדנה מקבלת בדמעות את פרס שחקנית המשנה על "אמיליה פרז" ובוכה בהתרגשות: "אני בת גאה להורים מהגרים, סבתא שלי הגיעה לארץ הזו ב-1961, זה עבורה. היא הייתה כל כך גאה בי. אני הראשונה ממוצא דומניקני שזוכה באוסקר ויודעת שלא אהיה האחרונה".
3:54 בן סטילר מציג את המועמדים לעיצוב אמנותי כשרק חצי גופו העליון מגיח לבמה ("טעות קטנה בעיצוב תגרום להשפלה גדולה לשחקנים", הוא אומר) ומעניק את הפרס ל"מרשעת".
3:59 מיק ג'אגר מעניק את פרס השיר: "רצו את בוב דילן שיגיש את הפרס אבל הוא אמר שכל השירים הטובים הם בסרט עליו אז לקחו צעיר יותר – אותי". בפרס השיר זוכה El Mal מתוך "אמיליה פרז" בזכייה השנייה של הסרט וכנראה האחרונה להערב.
4:20 הסרט הישראלי-פלסטיני "אין ארץ אחרת" זוכה באוסקר לסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר. הסרט מתעד חמש שנים של מאבק שמנהלים תושבי מסאפר יטא, שבדרום הר חברון, נגד ניסיונות הגירוש המתמשכים מבתיהם, וכן את הקשר האנושי המורכב שנרקם בין יוצרי הסרט, באסל ויובל. באסל: "הסרט מתעד את המציאות הקשה שאנו חווים במשך עשורים, אנו קוראים לעולם לנקוט בצעדים לעצור את הטיהור האתני של העם הפלסטיני"
יובל אברהם: "כשאני רואה את באסל, אנו אחים אבל אנחנו לא שווים. אנחנו חיים במשטר שאני חופשי תחת חוק אזרחי ובאסל תחת חוק צבאי שהורס את החיים שלו. יש דרך אחרת, פיתרון פוליטי בלי עליונות אתנית עם זכויות לאומיות לשני העמים שלנו. האנשים שלי יכולים להיות בטוחים באמת רק אם האנשים של באסל יהיו חופשיים ובטוחים. זה לא מאוחר מדי".
4:30 גל גדות ורייצ'ל זגלר, כוכבות "שלגייה" שלא אוהבות אחת את השנייה על רקע המלחמה והדעות הפרו-פלסטיניות של זגלר, מגישות את פרס האפקטים המיוחדים בלי להביט זו בזו. הפרס הולך ל"חולית 2" שגם זכה בסאונד קודם לכן.
4:40 מורגן פרימן נפרד מחברו ג'ין הקמן שהלך לעולמו השבוע ושיחק לצדו ב"בלתי נסלח". "ג'ין יזכרו אותך על העבודה הטובה שעשית ועל כל כך הרבה יותר. נוח בשלום חברי". לאחר מכן מוצגים השחקנים שנפטרו השנה בהם מגי סמית, ג'ינה רולנס, דיוויד לינץ', שלי דובאל, ודונלד סאת'רלנד. משום מה שמו של הכוכב הצרפתי אלן דלון שהלך לעולמו השנה לא צוין.
4:54 כמעט 3 שעות עברו עד ש"הברוטליסט" זכה בפרס הראשון שלו על הצילום.
4:57 הסרט הברזילאי "אני עדיין כאן" גובר על "אמיליה פרז" שזכה ל-13 מועמדויות בטקס, אך סבל מקמפיין נגדי ומההתבטאויות הפוגעניות של הכוכבת הראשית, וזוכה בפרס הסרט הבינלאומי.
5:09 זכייה שנייה ל"הברוטליסט", הפעם על הפסקול.
5:22 אוסקר שני בקריירה לאדריאן ברודי שזוכה בפרס השחקן הראשי על "הברוטליסט". כמו ב"הפסנתרן", גם בסרט זה הוא מגלם ניצול שואה. "זכיתי לאהבה עצומה. אני מרגיש כה בר מזל. משחק זה מקצוע שברירי, הכל תמיד יכול ללכת לא משנה איפה אתם. מה שהופך את הלילה הזה למיוחד זה המודעות לכך והכרת התודה שאני עושה את העבודה שאני אוהב", אמר בהתרגשות. לאחר ששמו לו מוזיקה כדי שיסיים, הוא ביקש שינמיכו וציין: "כבר הייתי פה, אני מכיר את הנוהל". לאחר מכן המשיך: "אנו רואים עלייה באנטישמיות וגזענות ואני מתפלל לעולם מכיל יותר. אם העבר מלמד אותנו זה לא לאפשר לשנאה להוליך אותנו, תילחמו למען מה שנכון, תאהבו אחד את השני".
5:29 קוונטין טרנטינו מעניק את פרס הבימוי לשון בייקר ("אנורה") שמפתיע וגובר על בריידי קורבט ו"הברוטליסט". בייקר נושא נאום חוצב להבות בעד תעשיית הקולנוע ונגד הסטרימינג ומבקש מבמאים ליצור סרטים ל"מסך הגדול". מסיים את הנאום בברכת יום הולדת לאמו שחוגגת היום – "זה בשבילך".
5:38 הפתעת הערב: דמי מור לא תזכה לקאמבק הגדול שלה כשמייקי מדיסון לקחה את פרס השחקנית על "אנורה".
5:41 כוכבי "כשהארי פגש את סאלי" מג ראיין ובילי קריסטל מגישים את הפרס האחרון הערב לסרט הטוב ביותר – "אנורה" שהופך לזוכה הגדול של הערב עם 5 זכיות. "הסרט הזה נעשה בדם, יזע ודמעות. זה סרט עצמאי באמת. אנחנו צריכים עוד כאלה, זו ההוכחה", אומר הבמאי שון בייקר.
כל הזוכים
שחקן משנה: קירן קאלקין, "כאב אמיתי"
סרט אנימציה: "עם הזרם", לטביה
סרט אנימציה קצר: "עם הברוש", איראן
עיצוב תלבושות: "מרשעת"
תסריט מקורי: אנורה
תסריט מעובד: "עד שייצא עשן לבן"
איפור ושיער: "יופי מסוכן"
עריכה: "אנורה"
שחקנית משנה: זואי סלדנה, "אמיליה פרז"
עיצוב אמנותי: "מרשעת"
שיר מקורי: El Mal, "אמיליה פרז"
דוקומנטרי קצר: "הנערה היחידה במקהלה"
סרט תיעודי: "אין ארץ אחרת", ישראל/הרשות הפלסטינית
סאונד: "חולית 2"
אפקטים מיוחדים: "חולית 2"
הסרט הקצר: "אני לא רובוט"
צילום: "הברוטליסט"
הסרט הבינלאומי: "אני עדיין כאן", ברזיל
פסקול: "הברוטליסט"
שחקן: אדריאן ברודי, "הברוטליסט"
שחקנית: מייקי מדיסון, "אנורה"
במאי: שון בייקר, "אנורה"
סרט: "אנורה"
טקס האוסקר® ה-97 רק ב- yes! הגרסה הערוכה והמתורגמת תשודר ביום שלישי ה-04/3 בשעה 21:30 ב- yes MOVIES DRAMA, yes VOD וב- +STING.
אלעד שלו - לעמוד הפרופיל | ביקורות / כתבות נוספות