פרס מפעל חיים יוענק לשלמה בראבא ומוני מושונוב בפסטיבל חיפה
14/9/2025
שלח לחבר+ הוסף תגובה
הצמד הקומי וחברי "זהו זה", ששיחק בכמה מהיצירות החשובות בקולנוע הישראלי, יקבל פרס מיוחד בטקס הפתיחה של הפסטיבל ב-5 באוקטובר. כמו כן הכריזו בחיפה על סרט הפתיחה שמגיע אליה היישר מפסטיבל ונציה
פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-41 חיפה, שיתקיים בחול המועד סוכות בין התאריכים 5-14 באוקטובר, יעניק באירוע הפתיחה פרס מפעל חיים לקומיקאים והשחקנים וחברי "זהו זה", מוני מושונוב ושלמה בראבא, על “מצוינות קולנועית ארוכת שנים ותרומה משמעותית לחיי התרבות בישראל”. השניים מופיעים ביחד כבר מעל ל-50 שנה והעלו אינספור מופעי בידור ביחד. כל אחד מהם שיחק ביצירות מופת של הקולנוע הישראלי. מושונוב בין היתר ב"חתונה מאוחרת", "מתנה משמיים", "כבלים" ו"הלילה הוא שלנו" בהוליווד ובראבא ב"הערת שוליים", "נישואין פיקטיביים" והסדרה "שישה אפסים".
הפסטיבל ייפתח ב-5 באוקטובר בהקרנת סרטו החדש של הבמאי לאסלו נמש "יתום" (Orphan), מועמד הונגריה לאוסקר, שמגיע לחיפה היישר מן הבכורה בתחרות של פסטיבל הקולנועי בוונציה וטורונטו. נמש הוא זוכה פרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר ופרס גלובוס הזהב על סרטו "הבן של שאול". הוא כתב את התסריט בהשראת זיכרונות ילדות של אביו, ומגיש דרמה מרגשת שהיא בו בזמן סיפור התבגרות על נער המחפש את דרכו בעולם משתנה ודיוקן של הישרדות כנגד כל הסיכויים.
השנה היא 1957. בודפשט בהריסות לאחר ניסיון ההתקוממות נגד המשטר הקומוניסטי, ועולמו של נער יהודי צעיר בשם אנדור הירש מתהפך על פיו. אנדור גדל על סיפורים מעוררי השראה שסיפרה לו אמו על אביו המנוח, והוא נדהם כאשר גבר גס רוח ואלים למראה מופיע יום אחד בחייהם וטוען כי הוא אביו האמיתי. הסרט יוקרן באדיבות "קולנוע חדש".