חדשות קולנוע וסרטים

כבוד לקולנוע המקומי: 16 סרטים ישראליים יוצגו בפסטיבל הסרטים בטאלין

שלח לחבר הוסף תגובה
פסטיבל הסרטים הגדול במזרח אירופה מציג פוקוס נרחב לקולנוע הישראלי עם לא פחות מ-16 סרטים, חלקם בהקרנות בכורה (כמו "הפילגש" עם דאנה איבגי ואניה בוקשטיין), חלקם עלו רק לאחרונה אצלנו במסכים ("בתולים" של מאור זגורי) וחלקם קלאסיקות ישראליות ("עיניים גדולות" של אורי זוהר). אלו הסרטים שיוצגו בפסטיבל אותו יסקר כתבנו רון פוגל מאסטוניה
בזמן שישנם גורמים בעולם שמנסים להחרים את התרבות הישראלית, פסטיבל "הלילות השחורים" בטאלין, הפסטיבל הגדול והחשוב במזרח אירופה, מקדיש מסגרת מיוחדת בתכנית השנתית שלו לקולנוע הישראלי עם סרטים ישראליים חדשים שעלו רק לאחרונה במסכי הקולנוע בארץ, סרטים ישראליים קלאסיים וגם סרטים שטרם עלו אצלנו והצופים באסטוניה יוכלו להיחשף אליהם לפני הקהל המקומי. מבקר האתר רון פוגל יהיה אורח הפסטיבל ויסקר את הסרטים באתר במהלכו.

אז איזה סרטים יזכו לכבוד? בבכורה עולמית בטאלין יוכלו הצופים לצפות בסרט המדובר של מעיין ריף "הפילגש" בכיכובן של דאנה איבגי ואניה בוקשטיין. העלילה עוקבת אחר אלה, מעצבת תלבושות שנמצאת בקשר ארוך טווח עם אסף, מחזאי מוערך אך נשוי. כשאסף מת במפתיע, היא האחרונה לשמוע על כך. כולם יודעים שהיא הייתה המאהבת של אסף, אבל אף אחד לא חשב שהיא תעז להופיע בביתו לצד שאר האבלים. במהלך השבעה, אלה ממשיכה להגיע כל יום. היא מתקרבת יותר ויותר לנטשה, אלמנתו של אסף, ומתקרבת באופן אינטימי לדן, אחיו, שמזכיר לה את אהובה המת.

[*]

עוד בהקרנת בכורה תוצג קומדיית הפשע של שחר רוזן "ברווזים: אגדה אורבנית" לפי תסריט של דודו בוסי על חמש דמויות בשלושה סיפורים הקשורים זה בזה ולטראומה בילדותן כשהן רודפות אחר גאולה עצמית. כמו כן יוצג "טעם התפוחים אדום" של איהאב טרבייה שמוצג במקביל גם בפסטיבל הקולנוע במרקש. הסרט מתרחש בתוך קהילה דרוזית ברמת הגולן ומספר על אחים שנפרדו אחרי מלחמת ששת הימים בנסיבות מסתוריות.

בין הסרטים שעשו את בכורתם בפסטיבלים מקומיים אך טרם הוקרנו מסחרית בישראל יוצגו הזוכה הגדול בפסטיבל חיפה - "ולריה מתחתנת" של מיכל ויניק, "הנפש הטובה" של איתן ענר, "יוני אפס" בבימויו של ג'ייק פאלטרו על משפט אייכמן, "השכן שלי אדולף" של הבמאי ליאון פרודובסקי שמתרחש מיד לאחר לכידתו של אייכמן ו"כאילו אין מחר" בכיכובם של ישראל אוגלבו ודין מירושניקוב שפתח את פסטיבל הקולנוע הגאה בתל אביב.

[*]

במסגרת הקלאסיקות יוקרנו הסרטים "אוונטי פופולו" של רפי בוקאי, שנבחר במקום הראשן במשאל מבקרים לסרט ישראלי הטוב ביותר בכל הזמנים, "עיניים גדולות" של אורי זוהר שגם מככב (לצד אריק איינשטיין) כמאמן הכדורסל בני פורמן, "עטאש – צימאון" המוערך של תאופיק אבו ויל וגם סרט הילדים "אבוללה". במסגרת הסרטים שעלו רק לאחרונה אצלנו בארץ יוכלו הצופים באסטוניה לצפות בסרטו של מרדכי ורדי "עקרה", בסרטו של מאור זגורי "בתולים" שעלה השבוע לאקרנים בישראל, ב"קריוקי" זוכה פרסי האופיר לשחקניו ששון גבאי וריטה שוקרון ובזוכה פסטיבל דוקאביב 2021 "לילות קיץ".
אלעד שלו - לעמוד הפרופיל | ביקורות / כתבות נוספות
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

 
רלוונטי
 
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.1ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho3סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Final Destination Bloodlines4יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming5כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.3ציון מבקרים5 / 3.5
Tropicanaטרופיקנה Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Freakier Fridayשישי הפוך יותר
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט