7.7/10
סרט משעמם עם עלילה דלילה מאד. סרט שכל כולו ברובד הרגשי ולא מתרומם מעבר לכך. אנשי קולנוע אולי מוצאים בסרט איכויות כמו משחק, צילום או ליהוק אבל עבורי זה פשוט היה סרט שטוח ומשעמם.
סרט לפנתאון! משחק מצוין של כל השחקנים -ללא הקצנה רק אנושיות מדוייקת. סיפור אנושי מורכב אשר לכאורה נראה פשוט אבל מורכב מרבדים חוצי דורות. צבעוניות וסמליות נפלאה .מומלץ בחום.
סרט איטי נחמד. חשוב לחבר כל סצנה בסרט כדי להבין טוב יותר
סיפור משפחתי אכן מעניין אבל מוטב אם הסרט היה קצר יותר.
סרט מרגש על אב שחוזר לשתי בנותיו לאחר שעזב, אחרי מות האם. הסרט מתאר את הדרמה המתחוללת בין האב לבנותיו, במיוחד עם האחות הבוגרת, אותה הוא רוצה לגייס שתשחק את התפקיד הראשי בסרט חדש בו הוא כתב את התסריט וגם מביים אותו.. הסרט מתאר את ההווה, אך משלב גם אירועים מהעבר. סרט מעניין, לא בטוח שמתאים לכל צופה, בעיניי מצא חן..
סרט שזכה לחשיפה ופרסים רבים.מלודרמה משפחתית עם סוף מעניין.בגלל שהוא נורבגי,הוא מזכיר את הסגנון של אינגמר ברגמן.מעניין, אך קצת מעיק בגלל אורכו,יותר משעתיים אפשר לקצר בחצי שעה. לאוהבי הז'אנר
הסרט ערך סנטימנטלי מספר את סיפורה של משפחה אחר מות האם.שתי האחיות נורה שחקנית מצליחה ואגנס היסטוריונית חוקרת.האבא גוסטב גרוש מהאדם שנותרה, הוא במאי סרטים ידוע ומצליח שחזור לבית אחר נתק שהיה לו עם הבנות. הסרט מתאר את היחסים בין באב ובנותיו שברקע סרט חדש שאבא מקדם ורוצה שבתו השחקנית תהיה הכוכבת שלו. יש כאן התפתחות של יחסים ורגשות המתוארים באופן יפה ורגיש. הסרט מבוים ומשוחק בצורה טובה מאוד.
סרט מעניין. משחק מצוין. עריכה מוזרה של הפסקות ההופכת את הסרט לאוסף של קטעים אשר חוט מקשר ביניהם. אפשר לוותר על כמה מלודרמות וסצינות מבטים. הנושא רציני וטעון אך הסרט אינו יוצר משקע זיכרון.
״ערך סנטימנטלי״ הוא סרט מסוג אחר. יש בו הרבה סצינות תקריב של המצלמה על כל אחד מהשחקנים והוא נוטה להיות סרט פילוסופי-פסיכולוגי על נפש האדם בתוך יחסי משפחה. סרט מעניין ועמוק.
סרט על תולדותיה של משפחה נורבגית מתקופת השואה ועד היום, שמוגש בנוסח של אינגמר ברגמן.
סרט טוב מומלץ לצפות בקולנוע! מערכת יחסים מורכבת רב הנסתר על הגלוי- נטישה נפש עדינה כואבת עם סוף מפתיע!
ארץ סנטימנטלי - SENTIMENTAL VALUE סרט מעניין ומרתק. דרמה משפחתי שדי מורכב על יחסים, פגיעות, צלקות וכאב בין האבא ו שני בנותיו. הסרט בנורווגית אם כתוביות בעברית ואנגלית. קצת איתי אבל כדאי לצפות בו.
דרמה שעוסקת ביחסים מורכבים במשפחה, פגיעות, צלקות והרבה כאב. הקטע החזק ביותר והבלתי נשכח בעיני בסרט הוא הדיאלוג בין שתי האחיות שמזכירות את העבר, התמיכה והאהבה ביניהן. הסרט איטי ורוב הדיאלוגים אצורים
גילוי נאות: כבר שנים רבות שאני לא מצליח להתחבר לקולנוע הסקנדינבי.האווירה האפורה והמלנכולית והנופים המושלגים עם צליל השפה המוזר לא מענגים אותי בכלל. אפילו הגאונות של ברגמן,פון טרייר ואחרים לא שכנעה אותי. אבל!!! מאד נהנתי ואפילו הופתעתי לטובה מהסרט : ערך סנטימנטלי,שזכה באוסקר האחרון לסרט הזר הטוב ביותר ובצדק! סיפור אנושי די לא מסובך הופך בזכות המשחק הנפלא של כל הצוות,( במיוחד של השחקן הראשי ,הוותיק והאגדי סטאלן סקארקארד החתיך בן ה75!),לדרמה נהדרת. סרט מענין ומרתק ואפילו מענג! שווה בהחלט צפיה.אבל עדיין צריך סבלנות לקצב האיטי.