ב- 16 בנובמבר יצא לאקרנים בארצות הברית עיבוד קולנועי לאחד הספרים הנחשבים בתולדות הספרות המודרנית, "אהבה בימי כולירה" שכתב זוכה פרס נובל לספרות גבריאל גריסייה מרקס, אנחנו נזכה לראות את הסרט החל מסוף השבוע של ה- 24 בינואר.
למרות שמרקס, שכתב יצירות כמו "מאה שנות בדידות" ו"כרוניקה של מוות ידוע מראש", נחשב לאחד הסופרים המוערכים של המאה האחרונה, הוליווד התעלמה מקיומו ו"כולירה" הוא העיבוד הראשון לכתביו בשפה האגלית.
[*]
משולש האהבים בין פרמינה דזה ושני מאהביה, הוא הפקה בינלאומית.
על שרביט הבימוי מופקד הבמאי הבריטי מייק ניואל ("ארבע חתונות ולוויה אחת", "האי פוטר וגביע האש"), התסריטאי הוא רונלד הארווד, הדרום אפריקאי, שכתב את "הפסנתרן", חברת ההפקה היא החברה האמריקאית "ניו ליין" שעומדת מאחורי טרילוגיית "שר הטבעות". ואת המוסיקה כתב אנטוניו פינטו הברזילאי (עיר האלוהים).
[*]
כדי לתת לסרט גוון מוסיקלי אותנטי נוסף, מרקס בן ה- 79, פנה, ביוזמתו האישית אל הזמרת שאקירה שהיא ממוצא קולמביאני ווזו תרמה שני שירים.
גם צוות השחקנים הוא בינלאומי. חאוויר ברדם הספרדי ("הים שבפנים" ובקרוב נראה אותו בסרטם של האחים כהן "ארץ קשוחה") הוא פלורנטינו אריזה, הגבר שממתין חמישים שנה לפני שהוא מתוודה אל מול אהובתו האמיתית פרמינה דזה, אותה מגלמת השחקנית האיטלקיה ג'יובנה מצוגיורנו (הנשיקה האחרונה). בנג'מין בראט האמריקאי, אקס חוק וסדר והאקס של ג'וליה רוברטס, הוא דוקטור ג'ובינל אורבינו הצלע השלישית של המשולש.
[*]
בראיון שנתן לעיתון ה"הרלד טריביון" סיפר הבמאי ניואל שהמשא ומתן עם גרסייה, שמגונן מאוד על כתביו, ערך כשנתיים ורק בסופן ובתוספת צ'ק שמן על סך 3 מליון דולרים, הסכים הסופר להעניק את זכויות ההסרטה.
"אני יודע שהציפיות מהסרט יהיה גבוהות, אולי גבוהות מדי, אני בטוח שיהיו כאלה שלא יסלחו לנו על הניסיון הזה". מה שכן, המפיקים מאמינים כי הסרט יהיה מוקד משיכה לקהל הרחב והסכימו לסכן 50 מיליון דולרים מכיסם הפרטי כדי לשחזר את קולומביה של תחילת המאה ה- 20.
הספר זוכה לחיים חדשים לאחר שלפני כחודשיים הכריזה אופרה וינפרי כי היא בחרה ב"אהבה בימי כולירה" שיצא ב- 1985 לראשונה, כספר החודש במועדון הספרים היוקרתי שלה. שזה אומר שחנויות הספרים כבר הזמינו עשרות אלפי עותקים (הרי מילה אחת של אופרה משלחת מאות אלפי אנשים לחנויות), בזמן כתיבת שורות אלו מודפסים 750 אלף עותקים מחודשים של הסרט בשפה האנגלית וכ- 30 אלף במהדורה ספרדית.