אמני ישראל במופע מחאה נגד מלחמת לבנון, אישה צפון קוריאנית נמכרת באישון לילה לחוואי סיני והופכת לבלדרית סמים, סיפורו של אדריכל המהפכה התרבותית של הטכנו על רקע נפילת מסך הברזל - אלו רק כמה טעימות מהמציאות הקיומית ברחבי העולם ובארץ המוצגת בסרטים שיוקרנו במהלך הפסטיבל בתאריכים 26 באפריל - 1 במאי
פסטיבל סולידריות לקולנוע וזכויות אדם ייערך בסינמטק תל אביב בין התאריכים ה-26 באפריל עד ה-1 במאי. תכנית הפסטיבל משלבת השנה סרטים עלילתיים ותיעודיים עטורי פרסים, ומסגרות לבחינת נושאים הקשורים בסוגיות ומאבקים חברתיים-פוליטיים, ביניהם גלובליזציה, פליטים, הכיבוש, רעב ועוני, מעמד הנשים, קהילת הלהט"ב ואיכות הסביבה.
סרט הפתיחה של הפסטיבל הוא "תקרית בהילטון נילוס" של הבמאי השוודי טאריק סלאח, זוכה פרס פסטיבל סאנדנס 2017 בקטגוריית סרט הדרמה בקולנוע העולמי. זה מותחן פוליטי המתרחש במצרים של שלהי ימי מובארק. בלש במשטרת קהיר, החוקר את רציחתה של זמרת מועדונים מפורסמת במלון יוקרתי, מגלה שמה שנראה כפשע תשוקה קשור לשחיתות במוקדי הכוח של מצרים.
בתכנית הבינלאומית יוקרנו בבכורה, בין היתר, הסרטים "ליצ'ו", שזכה בפרס הראשון בפסטיבל דוק לייפציג 2017; “חמורים מתים לא מפחדים מצבועים”, המציג את פניה האפלים של הגלובליזציה באתיופיה; "זיכרון במחלוקת", שהוקרן בפסטיבל ברלין 2017, המתעד את המאבק העכשווי בשימור הזיכרון של קורבנות קהילת הלהט"ב בספרד; "86 ימים ב-69 דקות", סיפור מסע הפליטים הסורים, המוצג באופן לא שגרתי מבעד לעיניה של ילדה כריזמטית בת שלוש.
לצד חלקו הבינלאומי של הפסטיבל, התכנית הישראלית כוללת הקרנות בכורה לסרטים התיעודיים "יש גבול-סטוק", סרט גנוז שנמצא לאחרונה, המתעד מופע שארגנה תנועת "יש גבול" בשנת 1982 נגד מלחמת לבנון הראשונה, בהשתתפות גדולי אמני ישראל (ביניהם שלום חנוך, שמוליק קראוס, דויד ברוזה ועוד); "גן בלסינג", סיפור של הדמויות מאחורי גן ילדי הפליטים בדרום ת"א, שהושלכו לעברו בקבוקי תבערה; "תותח רמדאן", המציג את המתרחש משני צדי המתרס בירושלים בתקופת הרמדאן. כן יוצגו מבחר ממיטב הסרטים הישראליים בתחום זכויות אדם, בהם גם סרטים של יוצרים פלסטינים.
[*]
(תמונה מתוך הסרט "חופש לזאבים")
חלק ניכר מההקרנות ילוו בפאנלים בהשתתפות יוצרים, פעילים פוליטיים, אנשי תקשורת והקהל. באמצעות הקרנתם של סרטים מעין אלה, ודיונים בהשתתפות הקהל בעקבותיהם, הפסטיבל חותר להעלות את המאבקים הללו לשיח הציבורי וליצור מרחב ייחודי לדיאלוג שמקדם ערכים של שלום, צדק חברתי, זכויות אדם וחופש.