חדשות טלוויזיה / סדרות

"קופה ראשית": ביקורת עונה רביעית

קופה ראשית: ביקורת עונה רביעית
שלח לחבר הוסף תגובה
סדרת הקאלט של כאן 11 סיימה את עונתה הרביעית, שהייתה מוצלחת בהרבה מקודמתה ופתחה את הדמויות למקומות חדשים מחוץ לסופר ולאפשרויות שתמיד סקרנו את הצופים. עדיאל קורן בביקורת על עונה קלילה ומשעשעת שגם הצליחה לחדש
כבר חמש שנים מאז שקומדיית המצבים "קופה ראשית" התחילה את דרכה כסדרה ליודעי דבר בלבד בחינוכית. כיום הקומדיה האהובה הפכה לאחת הסדרות הנצפות ביותר בישראל, וסוללת את דרכה בין זכיות בפרסי האקדמיה ואפילו מועמדות לפרס האמי הבינלאומי. היופי של "קופה ראשית" מתבטא בעיקר בכך שהיא מזקקת לתוכה את הישראליות לגווניה, וכל זה במסגרת ביקור שגרתי בסופר העירוני. השילוב של השנינות, הביקורתיות, העוקצנות והקלילות של הסדרה יוצרים מתכון לסיטקום מנצח.

אחת הבעיות ב"קופה ראשית", ובמרבית הסיטקומים בכלל, היא השחיקה. ההרגשה שהסדרה צועדת במקום ולא מתפתחת לכיוונים אחרים. הדמויות אותן דמויות, הבדיחות מסוגננות באותו אופן, ובתכל'ס כבר הרגשנו הכל, טעמנו הכל, וקצת נמאס מהמבנה השיטתי שהסדרה מושתתת עליו. ה"נוסחתיות" הזו הורגשה כבר בעונה 3, שבה הסדרה התחילה להתקדם למקום לעוס ומקרטע.



(מתוך "קופה ראשית" - באדיבות כאן 11)

עונה 4, שהסתיימה בשבוע שעבר בכאן 11, המשיכה במסעה לפסגת הרייטינג והצליחה ברובה להימנע מהמכשולים של העונה הקודמת ולקחת יותר סיכונים. היוצרים נדב פרישמן ויניב זוהר עשו בה עבודת כתיבה מעולה. אי אפשר לומר שעונה 4 לא לקתה בחסר, היא עדיין מבוססת על אלגוריתם מסוים. אך אם בעונה הקודמת יוצרי הסדרה רצו ללכת על בטוח וללא סיכונים על מנת לרצות את הצופים, העונה הנוכחית הצליחה לחדש את עצמה בצורה ייחודית.

מה שמאפיין במיוחד את העונה הוא היציאה מגבולות הסופר. אם עד כה הראו לנו את הקסם של הסופר דרך שינוי תפאורה או הפקת אירועים בו (כמו בפרק "חופה ראשית"), בעונה הזו יצאנו ללוקיישנים חדשים ומגוונים: הבית של גברת ז'וז'י, בית עלמין, הטוסט של גריאני או הכפר של ראמזי. היציאה מהלוקיישן הראשי נתנה אווירה חדשה ומרעננת, ורובד נוסף לחייהם של הדמויות הראשיות. בחלק מהמקרים כמו בטוסט של גריאני זה סוג של סגירת מעגל למקומות שהפכו לנושאי שיחה במהלך הסדרה.

דבר נוסף שהבליט את החידוש בעונה הזו הוא הרעיונות לפרקים, שחלקם הוצעו בפורומים שונים ע"י צופי הסדרה. חלק מהפרקים בעונה הרגישו קצת כמו "מה אם.." ל"קופה ראשית". ראינו מה היה קורה אם אמנון טיטינסקי היה עובד בסופר, מה היה קורה אם שירה לא הייתה המנהלת ומה קורה כשראמזי לא עובד בסופר. כל הרעיונות האלה מצליחים ליצור עניין בפרק ששובר את חוקי המשחק ואת האלגוריתם, כשחשים בשינוי אצל אחת הדמויות או בסביבתה.

השיפור בסדרה בעונה הרביעית היה מורגש מאוד. היא כתובה טוב יותר, הפאנצ'ים מחודדים יותר וכל דמות בסדרה קיבלה את זמן המסך הדרוש לה על מנת להראות את יכולותיה ומקומה במארג. חלק מהפרקים טובים יותר וחלק פחות, אך בשורה התחתונה יוצרי הסדרה העניקו לקהל את התחושה שכל מה שהם רוצים הוא ליצור סדרה מצחיקה קלילה וזורמת, והפעם גם עם קצת פיתוח לדמויות ולתבניתיות ששלטה בה. ועדיין השאלה היא איך הם יצליחו להמשיך בדרך הזו בלי להישחק ולשמור על מעמדה כקאלט ישראלי של ממש.

הסדרה "קופה ראשית" זמינה לצפייה בכאן 11 ובפלטפורמות כאן השונות. לביקורות סדרות נוספות: לחצו כאן
עדיאל קורן - לעמוד הפרופיל | ביקורות / כתבות נוספות
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

 
רלוונטי
 
חיפוש בארכיון הטלוויזיה
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Flow1עם הזרםציון גולשים10 / 9.4ציון מבקרים5 / 3.9
The Ring 20242הטבעתציון גולשים10 / 9.0ציון מבקרים5 / 2.4
Riviera Revenge3מכתבי אהבה מהריביירהציון גולשים10 / 8.9ציון מבקרים5 / 3.0
La Chambre des merveilles4חדר הפלאותציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
Lee5מבעד לעדשהציון גולשים10 / 8.6ציון מבקרים5 / 3.1
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט