פוסטר The Grey

שטח פראי ביקורת סרט

The Grey Movie Review

תמונת מבקר
שחר עמית על "שטח פראי":
שטח מופקר
full starfull starfull starempty starempty star
ביקורת סרט לשטח פראי מאת שחר עמית • מבקר
מתח/פעולהמשחק: ליאם ניסן, דאלאס רוברטס, פרנק גרילו, דרמוט מולרוניבמאי/ת: ג'ו קרנהאןסרט ארכיון
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
166 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
6.9/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
65.7% בקולנוע
19.4% בבית
איפה תצפו? 67 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
6.2ראוי לצפייהSeret Score

מבקר מול קהל

5.0המבקר
6.9הגולשים

הגולשים נלהבים יותר מהמבקר.

לא תמיד הולך טוב בחיים, בייחוד כשהמטוס שלך מתרסק באמצע המדבר המושלג של אלסקה. ליאם ניסן מנהיג את חבורת הפועלים שניצלו במסעם לשרוד כנגד כל הסיכויים. אה כן, גם יש כמה זאבים רעבים בדרך.ג'ון אוטווי (ניסן) הוא צלף המועסק על ידי חברת קידוח נפט במטרה להרחיק את החיות הטורפות מהעובדים, אשר מתמודד בקושי עם העבר שרודף אותו. דווקא ביום בו היה אמור לחזור לשקט בבית המטוס מתרסק והוא צריך להתאמת לא רק עם איתני הטבע אלא גם עם עצמו. אליו מצטרפים שלל דמויות בנאליות למדי שדי במהרה נותנות לו את אמונן ועוקבות אחריו באופן עיוור גם כאשר ההצעות הן מטורפות. עם הקור העז, הרוחות והטורפים הקשוחים המסתובבים באזור, התקווה לשרוד את השבוע הופכת לתקווה לשרוד את היום ואז את הלילה. את תחושת המצוקה קל להרגיש כאשר מצליח הבמאי ג'ו קרנהאן לתת לכל דמות את המרחב האישי ואת הרגשות שלה.
ג'ו קרנהאן אמנם מוכר בעיקר מהסרטים "A‪-‬Team" ו"לחסל את האס", אולם הסרט דומה ל"נארק" משנת 2002. הסרט מתאפיין בשוטים מחוספסים ולא יציבים התורמים לתחושת האבדון וחוסר הוודאות. כמו כן, הוא שוב מוכיח את שליטתו ביצירת אקשן ומתח החל מההתרסקות הפתאומית מצליח קרנהאן לשחק בצופה, למתוח אותו אל קצה הכיסא על ידי איומים קיומיים על הדמויות. את היצורים הפראיים הוא החיה על ידי שימוש בשחקנים בתחפושות, בובות ואף חיות מאולפות, הכל בשילוב עם טכנולוגיית מחשב שאפשרה לו להגיע אל הדקויות הקטנות ביותר ולהעביר את האימה אל מעבר למסך.עם זאת, בין הסצנות המותחות, הוא נכשל ליצור כל סוג של עומק. הדמויות שבלוניות ומוכרות (הקשוח שבעצם פוחד עמוק בפנים או הספרדי המאמין עם לב זהב) וכן גם הניסיון ליצור קונפליקט ביניהן נראה נדוש. אפילו הניסיון לערער את יציבותו של אוטווי הגיבור, אשר הפך לאובדני מאז מות אישתו, נראה לא אמין. קרנהאן כנראה שכח שאל דמויות צפויות מתלוות תגובות צפויות, ולכן ככל שמתקדם הסרט, עולה רמת הקיטש ופוחת המתח.הסרט מנסה לחבר את הצופה אל המסע האישי שנכפה על הדמויות, כפי שעשה דני בויל ב"127 שעות", רק חבל שהם כשלו ליצור את הבסיס האישיותי בדמויות הנדרש למשימה זו.
ליאם ניסן מצליח להיכנס שוב אל נעליו הקשוחות של המנהיג, ובהופעה דומה לזו מ"חטופה", הוא תופס את דמות המנהיג המוכר לו. אמנם די במהרה ניתן להבחין כי השחקן הוותיק נראה תשוש ולא במיטבו, כאילו היה עייף בכדי לחקור לעומק את המטען הרגשי של הדמות. הדבר מתבטא במעבר ההרמוני בקושי בין האופי הלוחמני והרגיש שבו."שטח פראי" הוא סרט המסתכן בחוק הבלתי כתוב של קולנוענים ויוצר סרט שבמרכזו נמצא שלג והרבה שלג. הוא מציע מסע נדיר למדי בנופיה הסודיים והמבודדים של אלסקה (או יותר נכון קולומביה הבריטית בה צולם הסרט). אולם, מעבר לנופים היפים תמצאו חלל רב אותו מנסים היוצרים למלא ברגש שמרגיש מאולץ וממוסחר. בקיצור, הוליווד במיטבה.

מה דעתכם על הביקורת?

היו הראשונים להגיב. לחיצה אחת, בלי לכתוב.

שטח פראי - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
ת
שטח פראי
8/10
מסכימים?
0  0
תדהר • בוגר.תפורסם ב 19.7.2022

משחק משובח של ליאם ניסן ושל שאר השחקנים.אחד הסרטים הטובים של ניסן בעשור האחרון.ואי אפשר להתעלם כמובן מהנופים המרהיבים שמלווים את הסרט.הדבר היחיד שקצת צרם לי זה הצגתם הלא אמינה של הזאבים בסרט.הגודל,התוקפנות והחוזק הפיזי מוגזמים מאוד ביחס למציאות.

קרא.י עודהרפתקאות • סרט ותיק (2012)נצפה בטלוויזיה
ג
שטח פראי
6/10
מסכימים?
0  0
גל בורגנה • בוגר.תפורסם ב 12.8.2020

הסרט מאכזב,צפיתי בו בגלל השחקן שאני מאוד אוהב ליאם ניסן, אחד הסרטים הפחות מוצלחים ,הישרדות בתנאים בלתי אנושיים עם סכנות קבועות של להקת זאבים רצחניים,הרבה שטויות יש בסרט ואפשר לוותר.

קרא.י עודהרפתקאות • סרט ותיק (2012)נצפה בטלוויזיה
יתכן ספוילר!
ד
שטח פראי
7/10
מסכימים?
0  0
דב ישראלי • בוגר.תפורסם ב 28.4.2012

The Grey עובדי אסדת נפט שורדים התרסקות מטוס בשממה מרוחקת באלסקה הקפואה,תוך כדי הם נאבקים בפציעות ובלהקת זאבים רצחנית...ישנם קטעים דיי מקפיצים בסרט,נוף משגע,צילום טוב,אבל הסרט בגדול סביר לא מעבר.

קרא.י עודהרפתקאות • סרט ותיק (2012)נצפה בטלוויזיה
ס
שטח פראי
8/10
מסכימים?
0  0
סקרלט • בוגר.תפורסם ב 23.3.2012

חזרתי מיום אפרפר ועמוס לימודים היישר אל זרעותיו של הסרט "שטח פראי" שעטף אותי ברכות ובמהרה טילטל אותי בהתרסקות אל אלסקה הקרירה. אין ספק שצפייה בחברה שמתרסקים ונתקעים לבד באלסקה עם חבורה של זאבים צמאי נקמה שמה את היום בפרספקטיבה קצת שונה. הסרט אכן סיפק את מה שכל סרט מתח אמור לספק.הבחנתי בכך ע"י נשימותי הכבדות בין סצנה לסצנה ותגובות לא רציונליות כגון: "תרוצו, תרוצו!!" מלבד העובדה שהיה ידוע לי כבר מאמצע הסרט מה הולך לקרות בסוף. ומלבד כמה סצנות "הולוודיות". אין ספק שהסרט היה איכותי וסיפק את כל מה שנדרש. שחקנים איכותיים ובראשם ליאם ניסן (האלפא מייל), צילומים מאלפים, וסאונד טראק קולע למטרה. סרט שגורם לבדוק כל הדרך הביתה אם אין זאבים מסביבך :) אבל אם נחפור רובד אחד פנימה, מלבד העלילה המעניינת, לדעתי, המתנה הכי גדולה, הסרט העלה את השאלה: אם תעצום את העיניים,בשביל מי יהיה לך שווה לחיות את המחר? תחשבו על זה..

קרא.י עודהרפתקאות • סרט ותיק (2012)נצפה בקולנוע
ה
שטח פראי
2/10
מסכימים?
0  0
הדס • בוגר.תפורסם ב 22.3.2012

סרט נוראי.. על גבול המתח-אימה לפעמים... אחרי חצי שעה של הסרט יודעים בדיוק מה הולך לקרות מתחילת הסרט ועד סופו. אין לי מושג למה לא יצאתי באמצע. יעניין אולי מי שאוהב הרפתקאות בטבע (נניח),וגם אותו לא בטוח... לא מומלץ,אני די סבלתי (שונאת סרטי אימה).

קרא.י עודהרפתקאות • סרט ותיק (2012)נצפה בקולנוע
ביקורות נוספות של סרטי מתח/פעולה

חיפוש ביקורות

לפי שנה202620252024202320222021
לרשימת הביקורות האחרונות »
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
Charlie the Wonderdog
1וונדר-דוג
ציון גולשים
9.2/10
Waves
2גלים של תקווה
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
3.8/5
Forgotten Island
3האי הנעלם
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
4.0/5
Ali G Who Iz I
4עלי ג'י: אני מי?
ציון גולשים
8.5/10
ציון מבקרים
3.5/5
Primavera
5פרימוורה
ציון גולשים
8.4/10
ציון מבקרים
3.8/5
טריילרים חדשים
Northהקסם הצפוני Hexedהקס: עולם מכושף The Christophersהכריסטופרים The Hunger Games Sunrise on the Reapingמשחקי הרעב: זריחה על האסיף
עקבו אחרינו בפייסבוקחדשות, ביקורות, מבצעים וכרטיסים
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט