משנים כיוון ביקורת סרט

Changing Lanes Movie Review

תמונת מבקר
יגאל קולוף על "משנים כיוון"
""
ביקורת סרט למשנים כיוון מאת יגאל קולוף • מבקר
פוסטר Changing Lanes
משחק בן אפלק , סמואל ל. ג'קסון במאי/ת רוג'ר מיטשל  
מתח/פעולה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
58 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
6.3/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
33.3% בקולנוע
50.0% בבית
איפה תצפו? 6 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
6.1ראוי לצפייהSeret Score

כבר מזמן לא גאו בי כל כך האמוציות והתחושות שסרט מעביר בי, ובטח שלא ציפיתי לכך מסרט מתח אמריקני. זהו דווקא הסרט הכמעט אחרון שציפיתי שיעורר בי איזשהו זיק מחשבתי. ואולם, אני חייב לציין בבושת פנים (המהולה גם בקורטוב של סיפוק), שהסרט הנו בהחלט אחד הסרטים הטובים ביותר שראיתי בשנת 2002.עלילתו הלכאורה-בנאלית של הסרט עוסקת בשתי דמויות. האחת הנה של עורך דין צעיר ומצליח בפירמה ענקית בוול סטריט (בן אפלק), אשר נשוי לבתו של השותף הבכיר, מקבל החלטות עסקיות קרות וחסרות מצפון, ואשר מסלול חייו נוסק כלפי מעלה כל יום שעובר. מאידך, מוצג לנו גבר שחור (סמואל ל. ג'קסון), אשר הנו בתהליכי שיקום מאלכוהוליזם, ואשר אשתו מאסה בו ונלחמת עמו על המשמורת של ילדיהם.
שני הגברים נמצאים בדרך לבית המשפט, כל אחד מסיבותיו הוא. במהלך הדרך הם נקלעים לתאונה ביניהם. עורך הדין המצליח מנפנף את ניסיונותיו של הגבר השחור מורכן הראש להחליף עמו פרטים, ותוך זלזול במכרו האירעי, הוא נמלט מזירת התאונה. הגבר השחור הנפגע מחליט להתנקם בעורך הדין החלקלק, והעסק עד מהרה יוצא מכלל שליטה.אל תטעו בסרט. זה לא עוד סתם סרט. זו יצירה על מוסר וחברה. ויצירה שכתובה כה היטב, שבא לאמץ את התסריטאי בחום, שכן מזמן לא צפיתי בסרט שכתוב כל כך טוב. כל סצינה, כל מלה, וכל הבעת פנים חקוקות בסלע. אין דקה, ולו אחת בלבד, המבוזבזת או שאינה במקומה, ועל כך הקרדיט גם לבמאי המיומן רוג'ר מיצ'ל. גם בן אפלק מפגין משחק ראוי, וראוי לציון ביתר שאת הוא סמואל ל. ג'קסון הותיק, שמפגין פגיעות ושבריריות במשחק מדויק ורגיש מאין כמוהו.
הסרט מספר לנו למעשה סיפור איוב מודרני, המשוכפל לשני אנשים, שבאחת חרב עליהם עולמם. שני אנשים, שמעולם לא פגשו האחד ברעהו ולא שאפו להזיק לאיש במזיד, ואשר במחי יד הופכים להיות אויבים בנפש. כל אחד מהאנשים נמצא בנתיב בחייו, עם מגמה קבועה ומסומנת - נתיב אשר סוטה ממסלולו באחת, עם קרות אירוע בנאלי לכאורה כמו תאונת דרכים. שם הסרט אכן מעיד על נתיבי החיים שמצטלבים, ואשר בבת אחת סוטים ממסלולם ודוהרים אל תוך תהום.מעל לכל הסרט משרטט תמונת מצב עגומה על החברה בה אנו חיים: חברה של חוסר סובלנות מצד האחד כלפי רעהו; חברה שבה איש אחד חושף טפרים בניסיונו לדרוס את השני; חברה שבה זרים גמורים יכולים להפוך לאויבים בנפש בתוך רגע; חברה שבה חוסר הסובלנות מביא אותנו למקום בו אף אחד מאיתנו לא שאף להיות. הסרט הנו אחד מהטיזרים הגדולים, המעוררים מחשבה בצופה לכל אורכו, ומהווה ככזה, גם מותחן מעולה הכתוב ומשוחק היטב, וגם תמורה מעולה לכספו של הצופה. לכו לראות, היו מרוכזים, ותיהנו.לסיכום: סוחף, כתוב נפלא, מעורר מחשבה, טורד שלווה. 9 בסולם יגאל.
משנים כיוון - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
T
משנים כיוון
8/10
מסכימים?
0  0
The Crow • נער.הפורסם ב 6.3.2003

סרט מאוד מעניין ושונה משאר הסרטים...מן השתקפות של שני אנשים שמצאו את עצמם בזמן הלא נכון במקום הלא נכון...שווה בהחלט צפייה

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2002)
ג
משנים כיוון
8/10
מסכימים?
0  0
ג'ניה ליאחובצקי • בוגר.תפורסם ב 1.3.2003

סרת אנק ממש טוב שגורם לך לעסות משהוא טוב עים עצמך

מתח/פעולה • סרט ותיק (2002)
E
משנים כיוון
2/10
מסכימים?
0  0
Eran • בוגר.תפורסם ב 7.2.2003

לפחות לדעתי, אם יש לכם שעה וחצי פנויות... לא להשקיע בסרט הזה. הדילמה המוסרית שמוצגת כאן כביכול ברמה דיי נמוכה ולא רצינית. הציון 2 ניתן רק בגלל השחקנים, שכנראה שכחו לקרוא את התסריט לפני שהסכימו לשחק בסרט.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2002)
1
משנים כיוון
1/10
מסכימים?
0  0
1w1w • בוגר.תפורסם ב 24.1.2003

הסרט לא שווה פני אחד, לא משנה שזה סמואל ג'קסון בן אפלק, הסיבה היחידה שתגרום לכם להמשיך לבהות מול מסך הקולנוע היא הרצון לא להרגיש שבזבזתם "סתם" 30 ש"ח. הסרט הזה ממש כלומניק אחד גדול ואני כועס עליו שהוא ביזבז לי גם 30 ש"ח וגם שעה וחצי.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2002)
פ
משנים כיוון
5/10
מסכימים?
0  0
פבל גרנדיצקי • בוגר.תפורסם ב 14.12.2002

סרט שמתחיל טוב ומסתיים רע. בסה"כ סרט לא ארוך, כ-100 דקות, אבל אחרי חצי שעה של צפיה מתחיל להיות נורא משעמם. המלצה חמה-לוותר.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2002)
קישורים
חץ משנים כיוון (עמוד סרט)
סמואל ל. ג'קסון
בן אפלק
ביקורות נוספות של סרטי מתח/פעולה
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
I Swear
1מילה שלי
ציון גולשים
9.3/10
ציון מבקרים
3.8/5
Saltiz
2סולטיז הסרט
ציון גולשים
9.1/10
Stitch Head
3פרנקי והמפלצות
ציון גולשים
9.0/10
Spa Weekend
4ספא וויקנד
ציון גולשים
8.9/10
ציון מבקרים
1.0/5
Mutiny
5נקמה בלב ים
ציון גולשים
8.8/10
טריילרים חדשים
The Hunger Games Sunrise on the Reapingמשחקי הרעב: זריחה על האסיף Whalefallנפילת הלוויתן The Social Reckoningהחשבון החברתי The Christophersהכריסטופרים
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!
X
ניהול רשימות
הרשימות האחרונות שלך
טוען...
- או -