הנוסע ביקורת סרט

Collateral Movie Review

תמונת מבקר
יאיר הוכנר על "הנוסע":
"לטום קרוז וג'יימי פוקס יש סיכוי לאוסקר."
"לטום קרוז וג'יימי פוקס יש סיכוי לאוסקר."
ביקורת סרט להנוסע מאת יאיר הוכנר • מבקר ראשי
פוסטר Collateral
משחק טום קרוז, ג'ימי פוקס, גיידה פנקייט סמית', מרק רפאלו, פיטר ברג, חוויאר בארדאם, דבי מזר במאי/ת מייקל מאן  
מתח/פעולה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
436 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
7.2/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
13.3% בקולנוע
80.0% בבית
איפה תצפו? 15 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
7.3מומלץSeret Score

מזמן לא נהניתי ככה בסרט שהשתתף בו טום קרוז. השחקן שרק לפני שנה ייבש אותי בסרט "הסמוראי האחרון", נועץ שיניים בתפקיד שכל כך לא אופייני לקריירה שלו, והוא עושה זאת בתענוג שפשוט כיף להתבונן בו משחק. קרוז, שחקן בעייתי וכוכב קולנוע נערץ, עשה חישוב והגיע לתוצאה שמדמויות הרואיות הוא לא יראה את הפסלון המוזהב. ואז הוא ישב עם מיטב המומחים ושאל שלושה קושיות: איזה במאי? איזו דמות? ואיזה תסריט? יוכלו לספק לו מועמדות לפרס האוסקר.לפניכם הצצה בלעדית לשיחה שטום קרוז ניהל עם עצמו: "צריך למצוא דמות יוצאת דופן, שוטר מושחת זה משעמם, דנזל כבר זכה באוסקר על דמות שכזו ואני הפקתי לפני שנתיים סרט בשם "Narc" על שוטר מושחת. אולי רוצח סדרתי חובב בשר אדם? - אהה, גם זה היה בשנת 1991, מה עשיתי בשנת 1991? שני סרטים מחורבנים: "ימי הרעם" ו"הרחק מכאן". רוצח שכיר? עוד לא היה לנו סרט על רוצח שכיר, מכונת רצח משומנת אך אנושית, דמות מתוסבכת אבל הקהל ילמד לאהוב אותה, הלכנו על זה. עכשיו צריך למצוא תסריט, הוא שוכב לי מול הפנים, תסריט טוב, בחור אנונימי כתב אותו, נוכל לקנות אותו בזול, קנינו. עכשיו מי יביים אותו? צריך במאי מדובר, אחד שאוהבים בהוליווד, מישהו שיכול לעשות עבודה מקצועית ולהוסיף לה כמה וכמה רבדים איכותיים שלא יהיו קיימים אם סתם במאי סרטי פעולה היה מביים את הסרט. איך שכחתי אותו - מייקל מאן. נכון, "אלי" היה מכובד אבל משעמם, אבל הוא ביים את "המקור" המעולה שהביא לראסל קרואו מועמדות לאוסקר ו"היט" נחשב לקלאסיקה עכשווית. נרים אליו טלפון, כבר מאוחר. נדבר איתו בבוקר, ממילא אחרי "אלי" אין הרבה אולפנים שרוצים לעבוד איתו".
אם השיחה הלילית הזו התקיימה או לא, זה לא משנה: "הנוסע" הוא פשוט אחד הסרטים האמריקאיים הטובים ביותר שראיתי השנה. העלילה מאד פשוטה ולא ארחיב כדי לא להרוס. המקום: לוס אנג'לס, שעת לילה, הגיבורים: מקס-נהג מונית כבר 12 שנה. וינסנט, לקוח המשלם לו סכום מכובד מראש כדי שיוביל אותו במהלך לילה אחד לחמש נקודות מפגש שבהם הוא אמור לפגוש אנשים שונים. עד עלות השחר, עליו לחסל חמישה אנשים; מקס הופך לבן ערובה של וינסנט והמצב הולך ומסתבך, כאשר משטרת אל.איי וה FBI עולים על הרוצח והנהג, ודולקים אחריהם."הנוסע" הוא סרט דחוס, אינטנסיבי, אירוע רודף אירוע, אין זמן לנשימה. למרות רצף האירועים המסעיר, העולם שבו מתרחש הסרט הוא עולם מנוכר, עכשווי, מנותק. הרחובות ריקים וזאבי ערבות נודדים ברחובות השוממים - בדיוק כמו נהג המונית והלקוח המרושע. השניים מתקיימים בתוך העולם הסגור שהעבודה שהם בחרו לעסוק בה מכתיבה להם. האחד לכוד בתוך המונית וחולם להשתחרר ממנה, ואילו השני לכוד בכוח ובסמכות שהמקצוע האפל שלו מעניק לו. שניהם חיים בתוך מציאות קודרת ואפילה. לכן הצטלבות הדרכים בין נהג המונית הבודד והרוצח השכיר יוצרת דינמיקה מסקרנת ויוצאת דופן הגורמת להם להיות מושפעים אחד מהשני.
בסרט "הנוסע" לוקחים אותנו אל תוך הלילה, אנחנו מסתכלים אל תוכו ורואים את פני השטח, כתמי אור מוזרים, ערבוב של צבעים המסתתר מאחורי ערפל לילי, מונית בודדה שטה לה על כבישים ראשיים. זהו הלילה שבו הדמויות הבודדות והאפלות נפגשות; רגש ויצרים מתמזגים וחושפים את האלימות המסתתרת מתחת לפני השטח. למי שעדיין לא הבין, "הנוסע" מבטיח ומקיים ואם אינני טועה גם נשמע על כמה מועמדויות לפסלוני זהב בפברואר.
הנוסע - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
ה
הנוסע (2004)
1/10
מסכימים?
0  0
התותח • בוגר.תפורסם ב 14.4.2005

סרט חלש מאוד!!! ציפיתי להרבה יותר למרות הביקורות הרעות פה והתאכזבתי!!!!!!!

מתח/פעולה • סרט ותיק (2004)
ל
הנוסע (2004)
8/10
מסכימים?
0  2
ליאור • בוגר.תפורסם ב 16.1.2005

משחק מצויין של טום קרוז ושל ג'יימי פוקס (בהחלט מועמדות לאוסקר). בהתחלה יכול להיראות קצת יבש אבל מיד מתברר שזהו סרט עם הרבה אקשן. הסוף, אותי אישית, קצת הפתיע. בהחלט מומלץ.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2004)
ל
הנוסע (2004)
5/10
מסכימים?
0  0
לידור אביגד • בוגר.תפורסם ב 25.12.2004

סוף צפוי מראש ובנאלי. אחד הסרטים הגרועים של טום קרוז. יש קצת אקשן אבל לא ברמת ז'אנר פעולה. ממליץ ללכת לסרט אחר.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2004)
ב
הנוסע (2004)
6/10
מסכימים?
0  0
בועז אלון • בוגר.תפורסם ב 15.12.2004

סרט גרועע!!! לא ממליץ ללכת, קיטשי מאוד

מתח/פעולה • סרט ותיק (2004)
י
הנוסע (2004)
10/10
מסכימים?
0  0
יובל בורשטיין • בוגר.תפורסם ב 1.12.2004

כבר כתבתי תגובה אבל הייתי חייב לכתוב עוד אחת לאור התגובה האחרונה של האיש שלדעתי האישית הוא מפגר מה זה לעזעזל סולם אורי (אורי זה ילד מפגר) ודבר שני אני לא מבין איך הוא הצליח להגיע מסרט מתח קודר לסרט דרמה כנראה ילד מפגר עד כדי כך שכתב את התגובה בסרט הלא נכון

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2004)
קישורים
חץ הנוסע (עמוד סרט)
ביקורות נוספות של סרטי מתח/פעולה
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
I Swear
1מילה שלי
ציון גולשים
9.3/10
ציון מבקרים
3.8/5
Saltiz
2סולטיז הסרט
ציון גולשים
9.1/10
Minions and Monsters
3מיניונים ומפלצות
ציון גולשים
8.9/10
ציון מבקרים
3.0/5
Moana 2026
4מואנה
ציון גולשים
8.8/10
Toy Story 5
5צעצוע של סיפור 5
ציון גולשים
8.8/10
ציון מבקרים
3.8/5
טריילרים חדשים
Charlie the Wonderdogוונדר-דוג The Dog Starsכוכבי הכלב My One and Only 2026האחד והיחיד שלי Damned if you do damned if you dontהמשפחה האיטלקית שלי
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!
X
ניהול רשימות
הרשימות האחרונות שלך
טוען...
- או -