פסטיבל דוקאביב לקולנוע דוקומנטרי, שיתקיים בין ה-25 במאי עד ה-5 ביוני, הכריז על הסרטים הישראליים שיתחרו במסגרות השונות, בהם 13 סרטים שיתחרו בתחרות הישראלית. את הפסטיבל יפתח הסרט "אייכמן - ההקלטות האבודות". מהם הסרטים הישראליים הנוספים שיוקרנו במסגרתו?
פסטיבל דוקאביב ה-24, הפסטיבל הגדול והיחיד בארץ המוקדש כולו לקולנוע דוקומנטרי, יתקיים בין התאריכים 26 במאי ועד 5 ביוני במתכונת משולבת: בסינמטק תל אביב, ברחבי העיר ואונליין באתר הפסטיבל. בפסטיבל יוענק פרס לסרט הישראלי הטוב ביותר בסך 70 אלף ש"ח, ובנוסף הסרט הזוכה יקבל מענק כספי בסך 100 אלף ש"ח מטעם דוקאביב עבור שיווק וקידום הסרט לקראת המרוץ לאוסקר, הפרס הכספי הגדול ביותר בישראל ליצירה דוקומנטרית. את הפסטיבל יפתח הסרט "אייכמן - ההקלטות האבודות", אשר חושף סלילי הקלטה מקוריים אשר שופכים אור חדש על דמותו.
לתחרות הישראלית נבחרו 13 סרטים חדשים של יוצרים ישראלים, כולל סרט הפתיחה על אייכמן: "1341 פריימים מהמצלמה של מיכה בר-עם" בבימויו של רן טל שהוצג בבכורה בפסטיבל ברלין על הצלקות שמותירה ההיסטוריה גם במתעדיה;"H2 : מעבדת השליטה" בבימוי עידית אברהמי ונועם שיזף, סיפורו של רחוב אחד בחברון, המהווה מיקרוקוסמוס לסכסוך הישראלי-פלסטיני כולו; "בת האמן" בבימוי מרגריטה ויניב לינטון: ביקור בתערוכת הדיוקנאות העצמיים של אביה של הבמאית מחדש את הקשר ביניהם, ולא בצורה שציפתה; "טנטורה" של אלון שורץ עוסק בסיפור השנוי במחלוקת על טענות לטבח שביצעו לוחמי אלכסנדרוני בתושבי הכפר טנטורה ב-1948; "ילדי השלום" בבימוי מעיין שוורץ אשר חוזר למחוז ילדותו נווה שלום, היישוב היחיד בו חיים יחד מבחירה ישראלים ופלסטינים.
[*]
("ארי והזרע הקדוש". צילום: עדי רבינוביץ)
סרטים נוספים בתחרות: "לוס אנג'לס דרום - מחזמר תיעודי" בבימוי גולן רייז ושרון יעיש על עיירה קטנה שנשארה מאחור ושען אחד שמנסה להחזיר את הזמן שאבד; "למקרה שאת עדיין בסביבה" של טוליק גלאון המתעד התמודדות של אישה יוצאת דופן עם מותה הקרב, ואת "החיים אחרי המוות" של בן זוגה ובתה; "מיני די וי" של שאולי מלמד בו צפייה בקלטות וידאו שצילמו בילדותם, חושפת את סיפורי התבגרותם של ארבעה צעירים להט"בים; "המצלמה של דוקטור מוריס" של איתמר אלקלעי ומיטל צביאלי: לאחר מותו, מתגלות מאות שעות של תיעוד אישי ב-8 מ"מ שהשאיר ד"ר מוריס למשפחתו, ואשר מעירות מחדש אגדה מרירה-מתוקה.
"משפט הבנקאים" בבימוי אליאב לילטי על חמישה אזרחים ובראשם עו"ד ברק כהן שיוצאים למאבק חסר תקדים בראשי המערכת הבנקאית, עם מגפון ומצלמה; "סוד מוחלט בהחלט" של אבי וייסבלאי אשר מגלה מחדש את יגאל מוסינזון - האיש שחייו היו תעלומה שבראה את הבלתי אפשרי; "שבע השנים של אבשלום", סרטם של דוד אופק ועמית עזז על סיפורו של מאיר אשל, שהמציא עצמו מחדש כאמן בשם "אבשלום" - ופרץ כמטאור בסצנת האמנות הבינלאומית.
בתחרות "מעבר למסך" על שם אילנה צור יוקרנו סרטים ישראלים ובינלאומיים אשר יוצריהם או גיבוריהם פועלים על מנת להביא לשינוי במציאות החברתית, הסביבתית והפוליטית. לצד הסרטים הבינלאומיים בתחרות יוקרנו הסרטים: "מונולוגים על זנות וגאווה" של תמר ירום, בו נחשפות, בפנים גלויות, נשים שעסקו בזנות ומנסות לשבור סטיגמות ולשנות את היחס כלפיהן; "40 צעדים" בבימוי גד אייזן ומנור בירמן, בו הקמת בית ספר חילוני על מבנה בית ספר דתי מעוררת מאבק על זהותה של שכונת שפירא בתל אביב.
[*]
(רבקה מיכאלי. צילום: יעקב אגור)
במסגרת פנורמה יוקרנו מיטב הסרטים החדשים מהארץ ומהעולם וישתתפו הסרטים הישראלים הבאים: "סבתא" של חנן יחיאלי, דיאלוג נוגע ללב בין סבתא לנכדה הצעיר שבגיל 13 החל לתעד אותה בביתה; "ארי והזרע הקדוש" בבימוי עדי רבינוביץ ויאיר צימרמן העוסק בדתל"ש ופרופסור למתמטיקה, תורם זרע סדרתי ואב למאה ילדים; "במעגל סגור" של טל ענבר העוסק בפיגוע שאירע ביוני 2016 במתחם שרונה בתל אביב, החושף את המציאות בה אנו חיים וממנה מנסים להתחמק.
במסגרת סרטי אמנות ותרבות יוקרן סרטה של תמר טל ענתי, "רבקה מיכאלי: מה קורה לי בזמן האחרון?" בכניסה לעשור התשיעי לחייה, רבקה מיכאלי, אייקון תרבות, במסע אינטימי לגלות מה קורה לה ולמדינה בזמן האחרון; ו"העיר האחרת" של ליבי קסל, תיעוד אינטימי, מר-מתוק, של עלייתה ונפילתה של קבוצת אמנים בעיר התחתית של חיפה. בקטגוריית המאסטרים חוזרת לפסטיבל הבמאית המוערכת נורית אביב עם סרטה "מילים שנשארות" העוסק בשפות הולכות ונעלמות.
מכירה מוקדמת של כרטיסיות לפסטיבל במחיר מוזל נפתחה
באתר דוקאביב