חדשות קולנוע וסרטים

רונית אלקבץ, רכבת הרים של רגשות (דיווח מפסטיבל ירושלים)

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
בערב יום רביעי, מתכנסת משפחת אוחיון המורחבת במטרה לעשות שלום בית בין ויויאן ואליהו. אחרי מסכת מריבות נשנית, שוב מגיעים אחיה של ויויאן ומנסים לשכנע אותה לא לעזוב את בעלה. מה שמשאיר את ויויאן עם הבעל הוא ארבעת ילדיהם המשותפים.עלילת הסרט "ולקחת לך אישה" מתרחשת בסוף שנות השבעים (באופן מוזר הומצא כבר ממרח שוקולד פרה) בחודש יוני (נראה לי שזה חודש יוני החורפי ביותר שנראה אי פעם בקולנוע). הסיפור מתרחש ברובו בדירת המשפחה בשכונה חיפאית שמרבית תושביה מרוקאים דוברי צרפתית. במשך שלושת הימים האחרונים של השבוע, בתוך גיהנום קטן וצפוף זוג ההורים נלחם ביניהם על מסורת, אהבה, פחדים, מורשת, תרבות וקדמה. הופעתו של המאהב לשעבר של ויויאן בשטח בהחלט לא תורמת להרגעת הרוחות.

בעוד אבי המשפחה שומר על המסורת, חובש כיפה, ומכריח באלימות את בנו בכורו ללכת לבית הכנסת. האם רוצה להתקדם בחיים, ללמוד לנהוג, לצאת למסעדה או סרט, ולנסוע לסוף שבוע עם כל המשפחה. הקרב בין אהבת המשפחה לאהבת האלוהים, הקרב בין מורשה לקדמה, יאכל מבפנים את משפחת אוחיון עד לסוף המרשים והבלתי פתור.

זהו סרט קולנוע ראשון לאח ולאחות, שלומי ורונית אלקבץ. נראה כאילו הם הושפעו רבות מהסרט "חתונה מאוחרת", המון שוטים ארוכים וקלסטרופוביה בעיקר בזכות הלוקיישן המרכזי והכמעט יחיד בסרט, דירת השיכון המשפחתית.

עבור שלומי ורונית זה סרט קולנוע ראשון שהם כותבים ומביימים, זו הפקה בינלאומית הממומנת בחלקה על-ידי מקורות צרפתיים. העבודה שלהם מרשימה מאד, כל השחקנים נפלאים ביניהם סימו אבקריין וג'ילבר מלכי הצרפתיים המגלמים את הבעל והמאהב לשעבר. הצילום של ירון שרף הופך לקסום, כאשר הלוקיישן משתנה למסעדה או גן ציבורי. אהבתי מאד את העריכה של גואל אלקסיס, הקטע במסעדה פשוט מבריק.

זהו סרט של רונית אלקבץ. השחקנית נושאת בהצלחה על גבה את היצירה המינורית הזו, כאשר כמעט כל סצינה היא בכיכובה. היא מצליחה להפגין קשת רחבה של רגשות במהירות מסחררת לעיתים זה מרגש עד דמעות ולעיתים זה נראה קצת מוגזם. ההופעה האקספרסיבית של רונית אלקבץ עושה את הסרט ופוגעת בו – לטוב ולרע מדובר בחוויה קולנועית המבוססת על הכשרון הבלתי נדלה של אחת הכוכבות הגדולות של הקולנוע הישראלי העכשווי.
אחרי הקרנת הסרט נערכה מסיבת קוקטיל חגיגית על המדשאה של הסינמטק בהשתתפות צוות השחקנים של הסרט, והמפיקים ביניהם מארק רוזנבאום (חתונה מאוחרת), גילי שושן (הפוך), הבמאית קרן ידעיה שאלקבץ מככבת גם בסרטה, "אור", שזכה במצלמת הזהב בפסטיבל קאן האחרון. זאת אומרת ששני סרטים בכיכובה משתתפים בפסטיבל.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.8ציון מבקרים5 / 3.5
Bob Trevino Likes It2בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.4ציון מבקרים5 / 3.1
Irenas Vow3השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.3
Out of the Nest4צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.3
Yparho5סטליוסציון גולשים10 / 8.8
Monsieur Aznavourמסייה אזנבור Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי I Know What You Did Last Summerאני יודע מה עשית בקיץ האחרון Supermanסופרמן
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט