חדשות טלוויזיה / סדרות

"High Score": ביקורת סדרה

שלח לחבר הוסף תגובה
ההיסטוריה של התפתחות משחקי המחשב - ממשחקי הארקייד ועד הקונסולות הביתיות - מסופרת בצורה מהנה, נוסטלגית, צבעונית ושנונה בסדרה התיעודית החדשה של נטפליקס. מתן נסטל צפה וממליץ לכל הגיימרים שביניכם לעזוב לכמה שעות את המשחקים ולצפות בה
ברוכים הבאים לשנות השמונים. השנים בהן המוזיקה הייתה עוף זר, התלבושות והתסרוקות היו קאמפיות וכמה מהלהיטים הקולנועיים הגדולים בכל הזמנים יצאו לאקרנים. אך מה לגבי הטכנולוגיה של שנים אלו וספציפית משחקי הווידיאו? בנקודה זו, הסדרה התיעודית "High Score", שנוצרה על ידי פראנס קוסטרל, נכנסת לפעולה. הסדרה מציגה שישה פרקים שהמיקוד שלהם הוא בהתפתחות עולם משחקי הווידיאו - מראשיתו במכונות הארקייד שהיו פזורות בחנויות ומקומות בילוי ועד למשחקי המחשב והקונסולות שמלווים אותנו עד עצם היום הזה.

מכלול האירועים בסדרה מוצג באופן עקבי עם התקדמות על ציר הזמן מראשית שנות השמונים עם נסיקתה וקריסתה המהירה של תעשיית משחקי הארקייד (המכונות הגדולות והמגושמות עם הג'ויסטיק שכל מי שמחשיב עצמו לגיימר היה בטירוף עליהן,) דרך פריצתה העולמית של חברת "אטארי" שהביאה עמה את טירוף המשחקים מהרחוב, אל הבתים בכל העולם מהמזרח הרחוק ועד לאמריקה. התופעה התפשטה כמו אש בשדה קוצים ובאופן שלא ניתן לעצירה כשאחד המשחקים המוכרים ביותר שידעה האנושות בהקשר זה היה פקמן, היצור החמוד, התמים והמוזר, ללא עיניים או הבעות פנים שפשוט אוהב ונהנה לאכול ולאכול ללא שובע. הרעיון המבריק נולד באופן מפתיע, ממגש פיצה שהיה חסר בו משולש בודד.

[*]

ככל שהעלילה מתקדמת והצופים נחשפים לשלל גווניה של מוזיקת האייטיז המשתלבת בין לבין, כולל בפתיח המגניב עם אנימציית הפיקסלים הנוסטלגית, הצופה נכנס לאסקפיזם מוחלט בו המשחק הופך למוקד תרבותי של ממש ולרלוונטי לא רק עבור גילאים צעירים. חברת "אטארי" האמריקאית מנסה לקדם את עצמה לשלב נוסף עם משחק מחשב המבוסס על הסרט ''אי טי – חבר מכוכב אחר''. ניסיון יצירת המשחק בזמן קצר ולחוץ כדי להספיק להגיע למכירות בזמן חג המולד אכן מצליח, אך הביקורות מנגד היו איומות ובכך למעשה עידן האטארי מגיע לסיומו. כשדלת אחת נסגרת, דלת חדשה נפתחת וכך חברת "נינטנדו" היפנית, מגיחה לאוויר. יש לציין כי לכל חברה היו את ה"מרגלים'' שלה שעקבו אחר התפתחויות המתחרה ולפי הראיונות השונים, ניתן בהחלט להבחין ביריבות מוחית מבריקה משני הצדדים. בכך, משחקים כמו דונקי קונג, טטריס ועוד, צוברים תאוצה בכל רחבי העולם. תעשיית משחקי הווידאו, שידעה עליות ומורדות לצד התפתחות מחשבי הבית, מקבלת עוד תנופה תקשורתית נרחבת על ידי אחד האירועים ההיסטוריים ביותר שידעה התעשייה עד כה - אליפות העולם של נינטנדו בשנת 1990 שהתקיימה בארצות הברית.



בשנות ה-90, כאשר המחשבים הביתיים החלו להיות יותר דומיננטיים, הן עבור צרכני הבית והן ברמת גופים ותאגידים עסקיים גדולים, היה ברור שמכונות הארקייד מתחילות לעשות את דרכן החוצה מהמגרש וכך גם משחקי האקשן הראשוניים שהיה חסר בהם מורכבות ואלמנטים הבלתי צפויים. בכך למעשה נולד ז'אנר חדש - משחקי התפקידים. כבר לא מדובר ביוזמת שחקן אחד ויחיד לנצח את המתחרה הממוחשב שלו, אלא ברמת מולטי שחקנים, סיעור מוחות, הפעלת דמיון ויצירתיות.

משחקים כדוגמת Golden Axe, סטריט פייטר, משחקי ספורט מבית היוצר של EA Sports ועוד, החלו לצבור פופולריות עד לכמה רגעי שיא בהוצאת משחקים שוברי מוסכמות שיכלו להשאיר את קהל המעריצים ימים ושעות רצופים מול המחשב. שמות כמו DOOM הגאוני שנוצר על ידי ג'ון רומרו, מורטל קומבט, Dune, Heroes Of Might And Magic, וורקראפט ועוד, היו למעשה הברקים בסופת הרעם שהחלה אי שם בתחילת שנות ה-80 והמשיכה לעבר שנות ה-90 ובכך פתחה צוהר לאימפריית משחקים ביתית שהתפתחה ללא הפסקה.

הסדרה מלווה בראיונות מעולים, קצרים ומבריקים של מוחות גאוניים ואמנים פורצי דרך שחשבו אחרת, ובעיקר מחוץ לקופסה. התוצר וההשפעה היו בגדר שינויים תודעתיים, התנהגותיים, חברתיים, נפשיים וכלכליים בדרך החשיבה וההתנהלות של בני הנוער, משקי הבית, חברות ענק וציבור שלם ברחבי העולם. "High Score" מביאה עמה חידוד מרשים ביותר להבנת צמיחתו של עולם משחקי הווידיאו ששואב לתוכו כה רבים מאיתנו. האפקטים והעריכה המוזיקליים, האנימציה וסרטוני הפיקסלים הנוסטלגיים, הראיונות השנונים והצבעוניים, האווירה הייחודית, כולם כאחד מביאים לצופה חוויה שונה ומהנה במיוחד. חובת צפייה לכל מי שמחשיב עצמו כגיימר בנשמה.

הסדרה "High Score" משודרת בנטפליקס. לביקורות סדרות נוספות: לחצו כאן
מתן נסטל - לעמוד הפרופיל | ביקורות / כתבות נוספות
תגובותהוסף תגובה
4איזה יופי! כיף לקרוא. מאור (59) | 14/10/2020 09:59:03
3הקריאה היתה מרגשת ביותר. אוהד וייסברגר (41) | 13/10/2020 20:13:24
2בקורת סדרה מהנה וממצא שעושה חשק לצפות. רובין יקי () | 13/10/2020 14:41:41
1מעניין. מרתק. Yair Sharon (52) | 13/10/2020 14:25:52
 
חיפוש בארכיון הטלוויזיה
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Under the Shadow of the Sun1מתחת לצל של השמשציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.6
Buffalo Kids2חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.5
Irenas Vow3השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
Bob Trevino Likes It4בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.4ציון מבקרים5 / 3.1
Out of the Nest5צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.3
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט