נצחיים ביקורת סרט

Eternals Movie Review

תמונת מבקר
יאיר הוכנר על "נצחיים":
"עולם חדש של מארוול שמזכיר יותר את סרטי DC"
full starfull starfull starempty starempty star"ארוך מדי"
ביקורת סרט לנצחיים מאת יאיר הוכנר • מבקר ראשי
פוסטר Eternals
משחק ג'מה צ'אן, קומייל ננג'יאני, ריצ'רד מאדן, קיט הרינגטון, סלמה הייק, אנג'לינה ג'ולי במאי/ת קלואי ז’או  
מתח/פעולה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
51 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
5.1/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
63.2% בקולנוע
26.3% בבית
איפה תצפו? 57 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
5.6ראוי לצפייהSeret Score

כאשר מזכירים את שמה של קלואי ז'או, הבמאית זוכת פרס האוסקר על "ארץ הנוודים", לא ממש חושבים על סרטי קומיקס עם גיבורי על, קרבות ענק, חייזרים רצחניים או אנג'לינה ג'ולי. אבל נראה שאחרי שלושה סרטים קטנטנים זוכי פרסים ועטורי שבחים (בהם גם "הרוכב" המצוין) עם שחקנים לא מקצועיים ופרנסס מקדורמנד אחת, ז'או לא עמדה בפיתוי ונכנעה גם היא להצעה המפתה של אולפני מארוול/דיסני ולקחה לידיה הפקה של מאות מיליוני דולרים. ז'או שסרטיה דלי התקציב הביאו אל בתי הקולנוע רק את חובבי הקולנוע האיכותי, מצאה את עצמה מביימת את אחד הסרטים המדוברים, היקרים והמצופים ביקום הקולנועי של מארוול - "נצחיים".האם קהל ההמונים עתיד לאהוב את הסרט החדש? בסוף השבוע הראשון ליציאתו למסכים, התוצאה סבירה לחלוטין ומעבר לציפיות של האולפנים. מבחינת איכות הסרט - התוצאה מאתגרת. היא ארוכה מאוד, 157 דקות לעיתים סוחפות ולעיתים משעממות, חלקן אפילו מיותרות והיו יכולות לנוח בשקט על חדר רצפת העריכה. מאחר ומדובר בדמויות חדשות לחלוטין, ויש עשרה מהן כולל דמויות משנה חשובות מסביב, הפרזנטציה ארוכה והסרט מתחיל רק לקראת האמצע שלו. זה גם הסרט הכי חמור סבר של מארוול. בכך "נצחיים" דומה יותר לסרטים של DC שבוימו על ידי זאק סניידר.
מספר דברים הופכים את הסרט החדש למיוחד יותר ויוצא דופן על פני הסרטים האחרים של מארוול. מאחר ומדובר בהיכרות עם דמויות חדשות, מה שמניע את העלילה הן הדמויות. אל תצפו שהן יהיו עמוקות ומורכבות מדי, אבל כל אחת ייחודית והשחקנים המאוד מוצלחים שנבחרו לגלם אותן, מצליחים להעניק להם ממד נוסף באדיבות שיטת הדרכת השחקנים של ז'או שמצליחה להוציא את האדם שמאחורי השחקן ולמצוא את הייחוד שלו. כמו בכל סרטיה הקודמים של ז'או יש נוכחות מאוד מאסיבית של טבע, מרחבים של מדבריות, הרים מושלגים, ים והמון שמש וקרני שמש. אם היו מוציאים את קטעי הפעולה והפעלולים, היה אפשר לחשוב שמדובר בסרט שמיועד לפסטיבל הקולנוע הרוחני.אם כבר רוחניות ודת, אז הסרט עוסק בבריאה. אין כאן אלוהים או דתות, מי שברא את כדור הארץ הוא ישות חוצנית בסדר גודל אלוהי, וגיבורי הסרט הם אלים החיים בינינו וקיבלו הוראה מאותו אל שברא אותם לא להתערב במלחמות בין בני האנוש. כך נוצר הסבר מדוע מלחמות וטרגדיות אנושיות כמו השואה כן מתקיימות. באופן מפתיע העובדה שאין אלוהים כמו בברית הישנה, החדשה או בקוראן פחות מטרידה את אנשי הדת בעולם ואת מערכות הצנזורה. מה שכן מטריד אותם זה שיש נשיקה בין שני גברים. ואכן מספר מדינות שמרניות בעולם אסרו את הקרנת הסרט בשטחם, בסינגפור לדוגמה הסרט נאסר לצפייה מתחת לגיל 18.
זה כמובן מוביל אותנו לעובדה שמדובר בסרט הכי מכיל מבחינה חברתית של מארוול, הכי מודע ותקין פוליטית ברוח התקופה. הגיבורה היא אסיאתית הנושאת את הכאב העולמי על כתפיה, יש דמוי סופרמן בריטי, מנהיגה מקסיקנית, הודי, חירשת, אפרו-אמריקאי הומו עם בן זוג ערבי, בת טיפש-עשרה, אנג'לינה ג'ולי וגם בחור שמנמן המתמחה באמנויות לחימה. צוות גיבורי על הכי מגוון מבחינה אתנית בהיסטוריה של המין האנושי. ההחלטה של ז'או וצוות הליהוק מעוררת הערכה ובמקביל הניסיון לסמן וי ליד כל סוגיה חברתית ופוליטית לצד כל זהות אתנית אפשרית מרגישה כאילו היא הופכת לנושא של הסרט ולא העלילה שבה הגיבורים מחליטים למרוד בבוראם ולהציל את היקום."נצחיים", הוא מוצר מבדר בחלקו, והוא בעיקר מעניין מכל הסיבות הלא קולנועיות. עוד ינתחו וידונו בו שעות נוספות לא בגלל הטיב הקולנועי שלו אלא בגלל הבחירות של קלואי ז'או ומארוול. זהו סרט ארוך מדי, הלוקח את עצמו ביתר רצינות, למרות שאחת מדמויות המשנה היא האתנחתא הקומית הכי מוצלחת בסרטי מארוול לדורותיהם. כן אפשר לכתוב שהסרט עמוס בכישרון והוא מרהיב עין, שהבמאית באמת אוהבת את כל הדמויות שלה וזה מורגש לאורך כל הסרט ויש בתסריט המון רעיונות יפים. גם סצנות הקרב מאוד מרשימות. לאוהבי הז'אנר ומעריצי היקום הקולנועי הסרט בהחלט מומלץ, לאוהבי הבמאית ז'או שסקרנים לראות איך היא עוברת מסרטים אווירתיים קטנים להפקות גדולות, הוא צפייה אפשרית בהחלט.
נצחיים - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
א
נצחיים
6/10
מסכימים?
1  0
איציק גור • בוגר.תפורסם ב 22.1.2022

איזה בזבוז של 200 מיליון דולר! לקחו במאית של כמה סרטי דרמה קטנים העיקר שהיא אשה.. ונתנו ייצוג לשחקנים מכל גזע מגזר וצבע על פני כדור הארץ כי זה ליברלי.. ומה שכחו? את הצופים כמובן שרק רוצים להינות ולא יודעים מה נפל עליהם..

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2021)נצפה בקולנוע
א
נצחיים
6/10
מסכימים?
0  0
איתמר • בוגר.תפורסם ב 21.11.2021

הסרט נחמד קצת יותר מדי פוליטיקלי קורקט ומסובך מהנה כן, מרתק קצת פחות

מתח/פעולה • סרט ותיק (2021)נצפה בקולנוע
ר
נצחיים
6/10
מסכימים?
1  0
רועי • בוגר.תפורסם ב 8.11.2021

דיי מאכזב. הטריילר היה נראה מבטיח אבל הסרט עצמו לא עלה על הציפיות. הסרט ארוך מדי, קשה לעקוב אחריו עם כל הדמויות החדשות שנוספו ובכללי מרגיש שהעלילה לא מספיק מהודקת. הסרט לא גרוע אבל ללא ספק מאכזב לעומת מה שמארוול מסוגלים להוציא.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2021)נצפה בקולנוע
l
נצחיים
1/10
מסכימים?
4  0
lssy • ילד.הפורסם ב 8.11.2021

אני לא יודע איפה להתחיל, מכל הדברים הגרועים שיש בסרט הזה!! וואו סרט כלכך גרוע באמת.... עלילה מסובכת ולא מובנת. דמויות טיפשיות ורשע שאני עד עכשיו לא יודע מי הוא היה... סרט מטופש. זה לא קשור ליקום של מארוול... הסרט היחידי של מארוול אצלי שקיבל כוכב 1. חד משמעית הסרט הגרוע ביותר של מארוול.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2021)
קישורים
חץ נצחיים (עמוד סרט)
אנג'לינה ג'ולי
סלמה הייק
קיט הרינגטון
ביקורות נוספות של סרטי מתח/פעולה
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
The Great Lillian Hall
1ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.4/10
ציון מבקרים
2.3/5
Hoppers
2קופצים בראש
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
4.0/5
Michael
3מייקל
ציון גולשים
9.1/10
ציון מבקרים
2.8/5
La Grazia
4החסד
ציון גולשים
8.8/10
ציון מבקרים
2.8/5
Reminders of him
5מזכרת ממנו
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
2.0/5
טריילרים חדשים
The Dog Starsכוכבי הכלב How to Make a Killingעשיר רצח One night onlyלגמור את הלילה The Odysseyהאודיסיאה
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!