שור היה מייסד בית הספר לקולנוע סם שפיגל בירושלים ומנהלו במשך 30 שנה, ביים את סרט הפולחן משנת 1987 וזכה בשנת 2024 בפרס מפעל חיים ממשרד התרבות. בראיון לאתר בשנת 2019 סיפר: "אני מנהל בית ספר יחידי ששרד 30 שנה בתפקיד - לא בישראל, בעולם"
רנן שור, מייסד בית הספר לקולנוע סם שפיגל בירושלים ובמאי סרט הפולחן "בלוז לחופש הגדול", הלך לעולמו בגיל 72 בלבד. לפני חודשיים זכה שור בפרס מפעל חיים מטעם משרד התרבות והספורט לשנת 2024. "סם שפיגל הפך תחת ניהולו לאחד המוסדות החשובים בעולם ללימודי קולנוע", נכתב בנימוקים לקבלת הפרס.
לשור, בוגר החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב, מניות רבות בצמיחת הקולנוע הישראלי. הוא היה ממקימי קבוצת קי"ץ (קולנוע ישראלי צעיר) ליצירת גל חדש של קולנוע ישראלי, לימד באוניברסיטת ת"א וריכז את מגמת הקולנוע בבית צבי, היה מהוגי ויוזמי קרן הקולנוע הישראלי, זכה להצלחה גדולה עם סרטו הקצר "חתונה בירושלים" המתעד את חתונת ילדיהם של אורי זוהר ואריק איינשטיין וכמובן יצר את אחד מהסרטים הישראליים המשפיעים בכל הזמנים, "בלוז לחופש הגדול", על פי תסריט של דורון נשר.
(רנן שור. מתוך מאגר העדויות של הקולנוע הישראלי. צילום: עינב גיאת גוטמן)
סרטו השני של שור, "הבודדים", היה לעומת זאת לכישלון מסחרי. למרות שהיה מועמד ל-11 פרסי אופיר וזכה בפרס השחקן הטוב ביותר לסשה אגרונוב, רק אלפי צופים הגיעו לבתי הקולנוע לצפות בסרט המתאר את השתלטותם של שני חיילים בודדים מחטיבת גולני על אגף הבודדים בכלא 6. סרטו האחרון – הסרט התיעודי "המעורר" על סבו, הרב אברהם הלר, יצא בשנה שעברה. כמו כן היה שור שותף בכתיבת הסרט "מסע אלונקות" של ג'אד נאמן.
שור נבחר ב-1989 בגיל 37 בלבד להקים את בית הספר לקולנוע בירושלים. מאז ועד שנת 2019, 30 שנה אחרי, ניהל שור את בית הספר סם שפיגל ביד רמה והצעיד אותו למאות זכיות בפרסים בינלאומיים, מחוות במוסדות בינ"ל נחשבים לבוגריו כאשר הוא נבחר פעם אחר פעם במשאל כתבי "הוליווד ריפורטר" כאחד מ-15 בתי הספר הטובים בעולם הקולנוע מחוץ לארה"ב. לצד זאת ספג שור ביקורות על ניהול אבסולוטי של המוסד, דומיננטיות יתר ומזג חם.
"כשהקמתי את סם שפיגל בירושלים, זה לא היה מובן מאליו להקים אותו שם. התעשייה הייתה בתל אביב. ברגע שהוא הוקם והצליח הוקמו בתי ספר נוספים ברחבי הארץ. קידמנו קולנוע שצולם בכל מקום בישראל ולאו דווקא בת"א. במובן הזה אין ספק שאני שיניתי את זה", סיפר שור בשנת 2019 בראיון לאתר Seret זמן קצר לפני שפרש מתפקידו. "אני מנהל בית ספר יחידי ששרד 30 שנה בתפקיד. לא בישראל, בעולם. ליוויתי כ-800 סרטים קצרים מרעיון ועד גמר. יש לזה יתרונות ויש לזה כמובן חסרונות. בעיקר יש לזה יתרונות, אבל תמיד יהיו מי שיגידו אחרת".
דנה בלנקשטיין כהן, מנכ"לית ביה"ס סם שפיגל: "קהילת סם שפיגל שבורת לב מהבשורה על מותו של מורנו רנן שור, מייסד בית הספר, שהקים בירושלים את מפעל חייו, מפעל ששינה ללא היכר את הקולנוע הישראלי ואת התרבות הישראלית כולה. רנן הוביל את סם שפיגל במשך למעלה משנות דור, עשה זאת בתשוקה שאין שנייה לה והפך את המוסד הזה לאחד המשמעותיים והמובילים בתעשיית הקולנוע העולמי. ליבנו עם המשפחה ועם כל המוני האנשים שרנן היה לדמות משמעותית כל כך במסע צמיחתם כיוצרים וכבני אדם".