חדשות קולנוע וסרטים

ימינה בן גיגי במאית הסרט "אולי ביום ראשון" מגיעה לישראל

שלח לחבר הוסף תגובה
"אולי ביום ראשון" הוא הסרט שפותח את תחרות "עוגן הזהב" לקולנוע ים תיכוני. התחרות מציגה סרטים חדשים שנבחרו על ידי פסטיבל חיפה וזכו לביקורות נפלאות בפסטיבלים אחרים בעולם. בתחרות משתתפות מדינות אגן הים התיכון: תורכיה, ספרד, איטליה, טוניס ואלג'יר. לכבוד ההקרנה החגיגית של הסרט מגיעה לארץ במאית הסרט ימינה בן גיגי. ההקרנה תתקיים במוצאי שבת, ערב פתיחת פסטיבל הסרטים בחיפה.הסרט "אולי ביום ראשון" מספר את סיפורה של זואינה המגיעה מאלג'יר לצרפת, עם שלושת ילדיה וחמותה, להתאחד עם בעלה, אותו לא ראתה עשר שנים. בין קבלת הפנים העוינת משכניה, לבין היחס המשפיל והשתלטנות של חמותה, היא מנסה להסתגל לחיים החדשים בגלות שנכפתה עליה. מכשיר רדיו קטן הוא הקשר היחיד שלה לעולם שמחוץ לכותלי הבית וגם מלמד אותה דבר או שניים על האשה המודרנית של שנות ה-70. כשיום אחד מגלה זואינה שיש משפחה אלג'ירית נוספת בקרבתה, היא מחליטה למצוא אותם בכל מחיר, אפילו אם זה יצריך אותה, 'לא עלינו', לצאת לבד לרחוב, במקום לא מוכר וללא אישור מבעלה או מחמותה.
ימינה בן גיגי נולדה בליל שבצרפת ב-1957, בת למהגרים מצפון אפריקה. בן גיגי החלה לביים סרטים תיעודיים באמצע שנות התשעים. לדבריה, "אולי ביום ראשון" מביא במידה רבה את סיפורם של אמה ושל אביה. בין סרטיה: "נשות האיסלם" (94), "יום אחד לאלג'יריה" (97), ו-"Jordin Parfume", ששודרו בטלוויזיה הצרפתית. כמו כן, בן גיגי הספיקה גם לביים ולהנחות תוכניות טלויזיה ולביים שני סרטים קצרים לפני שפנתה לביים את סרטה הארוך הראשון "אולי ביום ראשון". עבודותיה משתתפות תדיר בפסטיבלים ברחבי העולם וקוצרות שבחים ופרסים רבים.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho3סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Final Destination Bloodlines4יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming5כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.2ציון מבקרים5 / 3.5
Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Monsieur Aznavourמסייה אזנבור Tropicanaטרופיקנה
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט