חדשות קולנוע וסרטים

"יום ראשון הטוב" מוקדש לאפריים קישון

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
איגודי הבמאים והתסריטאים החליט לצאת ביוזמה ברוכה ומייסד ערבי תרבות לחברי האיגודים ולציבור הרחב שיקראו "יום ראשון הטוב". האירועים שלא יעלו כסף, יתקיימו פעם בחודש בכל יום ראשון, הראשון של כל חודש, בתיאטרון תמונע בת"א שנמצא ברחוב שונצינו 8. הערב הראשון, שיערך ב-3 באפריל יוקדש ליוצר הייחודי אפרים קישון וייקרא – "תסריט ובימוי: אפרים קישון", הערב יחל בשעה 19.00 בתמונע.

את הערב עורך ומנחה מבקר הקולנוע יאיר רוה ובין המשתתפים הרבים ניתן למנות את אבי נשר (שביים את "סוף העולם שמאלה"), מאיר שניצר (מבקר קולנוע) שמוליק דובדבני (מבקר קולנוע ומרצה ואורי ענבר. אחרי הדיון (שילווה בהקרנת קטעים מסרטיו) יוקרן הסרט התיעודי "קישון" (ישראל 2004) בבימויו של אורי ענבר.ב-29 בינואר 2005, לפני חודשיים וקצת, נפטר אפרים קישון בגיל 81. קישון לא היה רק מחזאי מוצלח אלא גם במאי ותסריטאי, שהישגיו כאן עדיין חסרי תחרות. הוא ביים בסך הכל חמישה סרטים, שזכו בשלושה פרסי גלובוס הזהב והיו מועמדים פעמיים לאוסקר. סרטו הראשון, "סאלח שבתי", הוא עדיין, 41 שנה אחרי בכורתו, הסרט הישראלי הקופתי בכל הזמנים.
הערב הבא של יום ראשון הטוב "כותבים דמות - טיפים תיאורטיים ומעשיים ליצירת דמויות כתובות", יתקיים ביום ראשון, הראשון במאי בשעה 19.00.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho3סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Final Destination Bloodlines4יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming5כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.3ציון מבקרים5 / 3.5
Tropicanaטרופיקנה Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Monsieur Aznavourמסייה אזנבור
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט