חדשות קולנוע וסרטים

קדחת הרימייקים מהמזרח נמשכת

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
הסרט "Lake house" בכיכובם של קיאנו ריבס וסנדרה בולוק יעלה ב- 16 ביוני על המסכים בארה"ב (אצלנו קצת יותר מאוחר) .

ארכיטקט (ריבס) הנכנס לדירתו החדשה מגלה בתיבת הדואר מכתב שנשלח מדיירת שגרה באותה הדירה (בולוק) לדייר שיבוא אחריה. הטוויסט הוא שהיא שלחה את המכתב בשנת 1999 כשהארכיטקט נכנס לגור בשנת 1997! .מאותו רגע מתחילה חלופת מכתבים בין שניהם, הכל באמצעות תיבת הדואר המופלאה המתפקדת כמעין מסדרון בזמן .

[*]

נשמע מופרך ? נשמע מעניין ? על סיפור האהבה הבין מימדי הזה נסוב הסרט.

הפרט המעניין ביותר הנוגע לסרט היא העובדה שמדובר ברימייק לסרט קוראני משנת 2000 שנקרא "il mare" ( הים ) או "" siwore" , שזה בטח משהו בקוראנית. את הגרסה המלוכסנת ביים לי היון סונג ואת הגרסה האמריקאית ביים הבמאי הארגנטינאי אלחנדרו אגרסטי (ולנטין).

הסרט המקורי הוקרן במסגרת פסטיבל הסרטים הקוראני בסינמטק תל אביב לפני כשנתיים וכל מי שהתאמץ והגיע בשבת בצהריים (כולל עבדכם הנאמן) זכה לצפות בסרט עדין המציג סיפור אהבה חמוץ מתוק עם המון נופים מהממים ומוסיקה משגעת( טוב ,מדובר בסרט מהמזרח הרחוק..).

[*]

לאור העיבודים ההוליבודים ה"לא מלהיבים" (בלשון המעטה ) לסרטים מהמזרח , צריך להצטייד בהרבה אופטימיות כדי לקוות שהסרט הנוכחי יעשה צדק עם המקור (וכל מי שראה איך כל המסר והתעוזה של " הנרקוד" היפני נעלם בעיבוד עם ריצ'ארד גיר וג'ניפר לופז יבין למה אני מתכוון) .

ובכל זאת , התסריט המקורי הוא כה מעניין ומרתק שאולי לא "יצליחו" לקלקל אותו במעבר לאנגלית . צריך לחשוב חיובי!

[*]

לצידם של קיאנו ריבס וסנדרה בולוק נוכל למצוא את השחקן הוותיק כריסטופר פלאמר (האיש שבפנים) והשחקנית האיראנית סוהרה אגדשלו שהקריירה ההוליוודית שלה תופסת תאוצה מאז הייתה מועמדת לאוסקר, בשנת 2004, על משחקה ב"בית של חול וערפל" בימים אלו אנו יכולים לראות אותה ב"אקס-מן המפלט האחרון" ובקרוב בסרט "אמריקן דרימז".
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho3סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Final Destination Bloodlines4יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming5כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.2ציון מבקרים5 / 3.5
Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Monsieur Aznavourמסייה אזנבור Tropicanaטרופיקנה
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט