חדשות קולנוע וסרטים

במזרח אין כל חדש - ראיון

שלח לחבר הוסף תגובה
מאת: רון פוגל

יאנין יאקובסקי נולדה בשנת 1976 בנורדריין-וסטפליה. בין השנים 1998 ו-2002 למדה בבית הספר הגבוה לטלוויזיה וקולנוע במינכן במגמות הפקה ומנהל תקשורת. כבר במהלך לימודיה הפיקה מספר סרטים קצרים, ביניהם, הסרט הדוקומנטרי "קרמה בוי".

בשנת 2000 היא יסדה יחד עם מארן אדה את חברת ההפקות Komplizen Film. מאז הפיקה מספר רב של סרטים ביניהם גם הסרט עטור הפרסים והשבחים Hotel Very Welcome בבימויה של סוניה הייס.

ולמה אני מספר לכם את כל זה? כי הסרט הוצג במסגרת פסטיבל הקולנוע הגרמני שהתקיים בשלושת הסינמטקים של תל אביב, ירושליים וחיפה. הפרוייקט החדש שלה הוא סרט העלילה "כל האחרים".

פגשתי את יאנין בסינמטק תל אביב ביום הכי חם של השנה וכל מה שעניין אותה היה לסיים את הראיון וללכת לקבל קצת שיזוף בים (בגרמניה מאד קר עכשיו).

הסרט מתאר את מסעם חמישה תרמילאים בפארק התענוגות האקזוטי הגדול הנקרא אסיה ומתמקד בהודו ובתאילנד. לסרט אופי אותנטי, כמעט דוקומנטרי והוא גדוש בקריצות כמו קומדיה: הסרט מספר על הבריחה מהשגרה, קסם המסע, אי-הבנות בין-תרבותיות וקשרים טלפוניים מיוחדים במינם. בבדיחות ואירוניה מתאר הסרט את נוסעי Lonley Planet וחושף את המצב הרגשי המסובך (מאד) של דור שלם.

יאנין, מדוע בחרתם בסופו של דבר לעשות סרט עלילתי ולא לתעד את שהותם של התרמילאים במזרח?

בתחילה באמת חשבו לעשות סרט דוקומנטרי ,אבל הגענו למסקנה שזה יהיה סיכון גדול מדי להטיס צוות ציולם שלם וציוד למזרח ושם לחכות לתרמילאים מעניינים שיגיעו ושנוכל לצלם אותם ולכן החלטנו ללכת בסוף על סרט עלילתי.

איך היה להפיק סרט במזרח?

הרבה בלאגן והמון עבודה קשה.חטפנו כמה פעמים קלקולי קיבה,גנבו לנו ציוד הסרטה,נתקלנו לא פעם בבירוקרטיה מקומית נוקשה שהקשתה עלינו לצלם בחופשיות,אבל היה שווה את הכל כדי להגיע למוצר המוגמר.בתאילנד למשל לא נתנו לנו לצלם "פול מון פארטי" מתוך טענה שהמסיבות האלו מוציאות שם רע למדינה.

האם לדעתך התרמילאים באמת מתעניינים באנשים המקומיים שהם פוגשים?

לצערי לא. הם מתעניינים בעיקר בעצמם ואיך להשאר במזרח כמה שיותר זמן (הם עוזבים כשנגמר הכסף). צריך לזכור שהגרמנים יוצאים למזרח בגיל 18-19 אחרי התיכון ולפני האוניברסיטה.זה גיל מאד צעיר ומה שבעיקר מעניין אותם זה לעשות חיים.

צוות ההפקה היה גרמני ברובו?

כולם בצוות היו גרמנים,מדי פעם נעזרנו במקומיים,גם לצורכי תירגום. היינו צוות קטן ןמלוכד והשתדלנו לסמוך בעיקר על עצמנו.

יש בתקופה האחרונה לא מעט קופרודוקציות של הפקה ישראלית ואירופאית,מעניין אותך להיות מפיקה בפרויקט שכזה?

בוודאי. לקולנוע הישראלי יש שם מצוין לאחרונה בגרמניה ואני אשמח לעבוד עם מפיקים ויוצרים ישראלים.

זהו זה, בנימה אופטימית זו מיהרה לה יאנין החיננית לתפוס שמש בים ואני מיהרתי למזגן הקרוב...
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Flow1עם הזרםציון גולשים10 / 9.4ציון מבקרים5 / 3.9
Moana 22מואנה 2ציון גולשים10 / 9.1ציון מבקרים5 / 3.3
The Ring 20243הטבעתציון גולשים10 / 9.0ציון מבקרים5 / 2.4
Riviera Revenge4מכתבי אהבה מהריביירהציון גולשים10 / 8.9ציון מבקרים5 / 3.0
La Chambre des merveilles5חדר הפלאותציון גולשים10 / 8.8ציון מבקרים5 / 3.5
Elioאליאו Mickey 17מיקי 17 The Amateurהחובבן Dropדייט קטלני
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט