חדשות קולנוע וסרטים

ספיידרמן איתנו כבר 50 שנה – חלק ב'

שלח לחבר הוסף תגובה
מאת: אלון רוזנבלום

[*]

הרעיון להפיק סרט קולנוע בכיכובו של ספיידרמן הסתובב בהוליווד מאז תחילת שנות השמונים, עם הצלחת סרטי "סופרמן". מנחם גולן שם את ידו על הזכויות להפקת הסרט על פי הדמות ב- 1985 אבל לא הצליח לעמוד בהתחייבויותיו להפיק סרט והזכויות עברו ממנו לחברת סוני שניסו לגייס את הבמאי ג'יימס קמרון שעמל על תסריט, לאחר הצלחת "טיטניק" ותכנן ללהק את ליאונרדו דיקפריו לתפקיד פיטר פרקר. לאחר פרישתו של קמרון מההפקה גוייס סם ראימי שליהק את טובי מגוואייר לתפקיד פיטר פרקר, קירסטין דאנסט לתפקיד מרי ג'ין ווטסון, אהובתו הנצחית של ספיידרמן וג'יימס פרנקו כהארי אוסבורן, חברו הטוב ביותר. שלושת הסרטים בסדרה זכו להצלחה עצומה והכניסו 2.5 מיליארד דולרים ברחבי העולם.

כאשר החלו לעבוד על הסרט הרביעי בסדרה, סם ראימי לא הצליח להשלים עם התסריט שהוגש לו, ולאחר דין ודברים עם המפיקים, הוא פרש, ויחד איתו צוות השחקנים. המפיקים, בהם הישראלי לשעבר, אבי ארד, החליטו כי במקום למצוא את הסיפור הנכון לחלק רביעי, הם יספרו את סיפור המקור של ספיידרמן, בזווית שונה שמותאמת לקהל הצעיר של 2012. מארק ווב, שביים את הלהיט העצמאי "500 ימים של סאמר" ואנדרו גארפילד, אשר נולד בקליפורניה, אבל גדל באנגליה, לוהק לתפקיד פיטר פרקר.

[*]

הגרסה הנוכחית, אשר תעלה לבתי הקולנוע בארץ ובעולם ביום חמישי הקרוב, מיועדת לקהל צעיר, גארפילד עונה להגדרה של החנון המודרני, זה שכולם רוצים להיות כמוהו, המדען החכם, המתמטיקאי, זה שיגדל להיות מארק צוקרברג הבא. אמה סטון מגלמת את גוון סטייסי, אהבתו הראשונה האמיתית של פיטר פרקר בחוברות הקומיקס, לפני שהוא התאהב במרי ג'ין. התוצאה, דרמת בית ספר המשלבת קצת מתח ואקשן שתנסה למשוך לאולמות הקולנוע לא רק את קהל הבנים, אלא, ואולי בעיקר, את הבנות שרצו לראות את סרטי "דמדומים" ו"משחקי הרעב". אם ההימור הצליח, נדע בתחילת השבוע הבא, כאשר נתוני הכנסות הסרט בסוף השבוע הראשון להקרנתו יזרמו.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

 
רלוונטי
כתבות בהן מופיע/ה השחקן/נית אמה סטון
 
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 4.3
Final Destination Bloodlines3יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming4כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.2ציון מבקרים5 / 3.5
Reading Lolita in Tehran5לקרוא את לוליטה בטהרןציון גולשים10 / 8.1ציון מבקרים5 / 3.6
Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Monsieur Aznavourמסייה אזנבור Materialistsמאצ' מושלם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט