נקודת שוויון ביקורת סרט

The Equalizer Movie Review

תמונת מבקר
נתן ליכטר על "נקודת שוויון":
"אגדת רובין הוד מודרנית, אלימה ומדממת"
full starfull starfull starfull starempty star"אלים ומרתק"
ביקורת סרט לנקודת שוויון מאת נתן ליכטר • מבקר וכתב קולנוע
פוסטר The Equalizer
משחק דנזל וושינגטון, מרטון צוקאס, קלואי גרייס מורץ, דיוויד הארבור, ביל פולמן ומליסה ליאו במאי/ת אנטואן פוקואה  
מתח/פעולה
סרט ארכיון   שלח סרט לחבר - Send Movie שלח/י
דירוג הגולשים
כבר ראיתם? העבירו את העכבר ודרגו!
368 כבר הצביעו! • עכשיו תורכם.ן
8.2/10
?
מדד פופולריות
/10
?
היכן תצפו
69.3% בקולנוע
25.8% בבית
איפה תצפו? 163 כבר הצביעו • לחצו והשפיעו!
7.9מומלץSeret Score

בפעם האחרונה שהבמאי אנטואן פוקואה והשחקן דנזל וושינגטון שיתפו פעולה זה נגמר בזכייה באוסקר בקטגוריית השחקן הראשי הטוב ביותר. "יום אימונים מסוכן" היה סרט קודר וריאליסטי בו תמימותו של שוטר צעיר נפגשת עם שחיתות של שוטר ותיק. כעת פוקואה ווושינגטון חוברים פעם נוספת, כאשר הפעם וושינגטון נמצא בצד של הטובים.מי שמצפה לשחזור של אותה אווירה ריאליסטית מ"יום אימונים מסוכן" לא יקבל את מה שהוא מחפש, אבל זה ממש לא הופך את הסרט למאכזב. הסיבה לשוני נובעת מכך שהתסריטאי דיוויד אייר לא לקח חלק בפרויקט הזה וההשפעה שלו על אותו הסרט הייתה ככל הנראה החזקה מכולם. את התסריט של "נקודת שוויון" כתב ריצ'ארד וונק ("16 רחובות", "בלתי נשכחים 2") בהתבסס על סדרת הטלוויזיה "The Equalizer" משנות השמונים. הסדרה עקבה במשך 4 עונות אחר קורותיו של סוכן הביון רוברט מקול ששב מפרישה על מנת לעזור לחלשים לאזן את מצב מול כל מי שפוגע בהם.
מקול של 2014 הוא מעין רובין הוד מודרני - רגוע, קפדן ואינטליגנטי, אבל יחד עם זאת גם אלים מאוד. מקול החדש הוא סוכן קומנדו לשעבר שביים את מותו על מנת להתחיל חיים חדשים ופשוטים בתור עובד באחת מחנויות "עשה זאת בעצמך". הכל הולך לפי התכנית שלו עד שמקרה אחד מוציא אותו משלוותו: הוא מכיר ילדה בשם טרי שנאלצת לעסוק בזנות (קלואי גרייס מורץ) ולאחר שהבוס שלה, סלאבי (דיוויד מונייר), מכה אותה, והיא מאושפזת בבית חולים, מקול יוצא להגנתה. כשהוא לא מצליח לקנות את חירותה, גופות מתחילות להיערם ומקול מסתבך עם המאפיה הרוסית שמבקשת לנקום בו.על הנקמה אחראי טדי (מרטון סוקאס) שמגיע מרוסיה בשליחותו של האוליגרך פושקין. מקול מוצא את עצמו לבד מול המאפיה הרוסית וכמה שוטרים מושחתים שטדי נעזר בהם.
כאמור מקול של 2014 הוא רובין הוד מודרני, אבל כזה שאפשר לשים אותו בשורה אחת יחד עם דמויות חכמות, רגועות אך באותה נשימה גם אלימות מאוד כמו טום סטול מ"היסטוריה של אלימות" של דיוויד קרוננברג והנהג מ"דרייב" של ניקולאס וינדינג רפן. הוא אכזרי לא פחות מהם בדרך האולטרה אלימה בה הוא מחסל את אויביו ולכן הסרט הוא לא קל לצפייה למי שרגיש לכך. לפעמים האלימות מגיעה בצורה הכי אכזרית שלה ולפעמים היא מגיעה ברמיזות: בסצנה אחת מקול מחורר מאפיונר עם פותחן יינות ובסצנה אחרת האלימות נרמזת כשהוא חוזר מהשירותים עם משקפיים שבורות ומרוחות בדם של מאפיונר אחר.בניגוד למיני סרטי שוטרים\בלשים\סוכנים לשעבר שרצים עכשיו בקולנוע, "נקודת שוויון" מצליח לרתק לאורך כל הדרך. אומנם הוא לא ברמה של "יום אימונים מסוכן" והוא לא חף ממגרעות כמו דימויים ברורים מידי (כל ספר שהוא קורא במהלך הסרט הוא מטאפורה על חייו) והשחקנים משחקים במבטא רוסי לא אמין ומגוחך, אבל זה עדיין סרט שלא כדאי לוותר עליו.דנזל וושינגטון, ממשיך להיות אחד מאותם השחקנים שלא משנה באיזה סרט הם יופיעו, עצם העובדה שהם שם היא סימן שב 99% מהמקרים מדובר בסרט טוב לכל הפחות. "נקודת שוויון" הוא לא יוצא מהכלל במקרה זה.
נקודת שוויון - ביקורת גולשים / תגובות
צפיתם בסרט? ספרו לנו מה חשבתם!   הוסף/י ביקורת!
.
נקודת שוויון
6/10
מסכימים?
0  0
.MOR R • ילד.הפורסם ב 30.6.2016

סרט סביר מאוד !!! השחקנים טובים, הצילום מעולה, הפס-קול נהדר סצנות האקשן מהפנטות אבל הדיאלוגים משעממים והתסריט והעלילה לא-מקוריים, די צפויים ובנאליים. בקיצור, בצפייה לא חובה !!!

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2014)נצפה בטלוויזיה
r
נקודת שוויון
6/10
מסכימים?
0  0
rotem590 • נער.הפורסם ב 22.2.2016

במילים אחרות אפשר לקרוא לסרט: "סופרמן נגד העולם". העלילה בסדר, אבל הסצנות של המכות הכי חד צדדים שראיתי אי פעם.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2014)נצפה בקולנוע
ב
נקודת שוויון
7/10
מסכימים?
1  0
בר אפרת • ילד.הפורסם ב 11.9.2015

אני לרוב לא מסכים עם ביקורותיו של נתן ליכטר ... אבל מדובר בסרט פאן , לא מדובר ביצירת מופת אבל אם בא לכם לכבות את המוח ולהנות זה הסרט בשבילכם

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2014)נצפה בטלוויזיה
ב
נקודת שוויון
9/10
מסכימים?
0  0
בתאל • בוגר.תפורסם ב 26.8.2015

סרט פשוט טוב! למעלה משעתיים מרותקים למסך, עם הרבה אקשן, עלילה, מתח, דמויות מצחיקות ומשחק מעולההה של וין דיזל. המסר של הסרט חשוב.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2014)נצפה במחשב
ע
נקודת שוויון
7/10
מסכימים?
1  0
ערן • בוגר.תפורסם ב 20.7.2015

דנזל במיטבו. כל הסרט בנוי על דנזל וושינגטון, על המימיקה ויכולת המשחק המופלאה שלו. חסר קצת מעבר, עוד דמויות עוד התפתחויות. אבל קשה להישאר אדישים לעוד משחק מופלא שלו. מהשחקנים הבודדים שמסוגלים לגרום לסרט סתמי להיות מהנה.

קרא.י עודמתח/פעולה • סרט ותיק (2014)נצפה בטלוויזיה
קישורים
חץ נקודת שוויון (עמוד סרט)
דנזל וושינגטון
ביקורות נוספות של סרטי מתח/פעולה
חיפוש ביקורות
לרשימת ביקורות אחרונות
סרטים מומלצים ע"י הגולשים
I Swear
1מילה שלי
ציון גולשים
9.3/10
ציון מבקרים
3.8/5
The Great Lillian Hall
2ליליאן הול: האור שבפנים
ציון גולשים
9.2/10
ציון מבקרים
2.3/5
Saltiz
3סולטיז הסרט
ציון גולשים
9.1/10
Minions and Monsters
4מיניונים ומפלצות
ציון גולשים
8.7/10
ציון מבקרים
3.0/5
Just an Illusion
5אשליות מתוקות
ציון גולשים
8.6/10
ציון מבקרים
3.4/5
טריילרים חדשים
The Social Reckoningהחשבון החברתי Verityתעתוע Charlie the Wonderdogוונדר-דוג Forgotten Islandהאי הנעלם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט
Xאוהבים לחיות ב Seret?לחצו ועקבו גם באינסטה!
Xאוהבים לחיות ב Seret?פרגנו בלייק והישארו מעודכנים גם בפייס!
X
ניהול רשימות
הרשימות האחרונות שלך
טוען...
- או -