אנתוני הופקינס, שאגאל ושופן: פסטיבל 'אפוס' לסרטי תרבות ואמנות
מאת: מערכת אתר Seret
09/03/2022 18:37:15
שלח לחברהוסף תגובה
פסטיבל 'אפוס' יתקיים בין ה-26.3-2.4 עם עשרות סרטים בינ"ל שמציגים את האנשים והסיפורים ששינו את העולם מאדריכלות, דרך קולנוע ועד מוזיקה, רצועת סרטי קלאסיקה ישראלית תיעודית, מחווה לבמאי הבריטי קן ראסל ואירועים מיוחדים לזכרם של דני קרוון והרולד רובין
'אפוס', הפסטיבל הבין לאומי לסרטי תרבות ואמנות יתקיים בפעם ה-13, בתאריכים 26 במרץ- 2 באפריל בכמה לוקיישנים: מוזיאון ארץ-ישראל ברמת אביב, סינמטק ת"א והיכל התרבות. בפסטיבל יוקרנו עשרות סרטים מהארץ והעולם בהקרנות בכורה בישראל ותתקיים תחרות סרטים ישראלים באורך מלא וקצרים. כמו כן יתקיימו אירועים לזכרם של האמנים דני קרוון והרולד רובין שהלכו לעולמם בשנתיים האחרונות.
את הפסטיבל יפתח הסרט התיעודי "ימים מטורפים" . לאחר שלוש שנים של הכנות קדחתניות וחזרות מתישות, בסתיו 2020, נדמה שסוף-סוף יעלה בית האופרה הלאומי של הולנד את העיבוד המושקע ל"נישואי פיגארו" של מוצרט. אבל ברגע האחרון מגיעה מגפת הקורונה, והכל מתהפך. הסרט מלווה את יוצרי האופרה בהתמודדותם עם חוסר הוודאות, ולנגד עינינו נבנית אופרה שמנסה להגיע לרגע ההופעה, גם אם זו תהיה רק הצגה אחת, גם אם לא יהיה קהל, גם אם היא תועבר לקהל דרך מסך ולא באולם התיאטרון.
בין הסרטים הנוספים שיוקרנו בפסטיבל ניתן למצוא את "החיפוש אחר שופן" על המלחין האגדי, מחווה לבמאי קן ראסל כולל הקרנת אופרת הרוק "טומי", סרטו של דן וולמן "לב השוליים" על תיאטרון הפרינג' 'עיט', הסרט התיעוד "במעמקי מוזיאון אופיצי" על המוזיאון הקלאסי בפירנצה, "מרק שאגאל בין שני עולמות" על הצייר הצרפתי המפורסם, "חניבעל הופקינס וסר אנתוני" על השחקן זוכה האוסקר אנתוני הופקינס, "טרי גיליאם חולם בענק" על ניסיונו בן 30 השנה של הבמאי ליצור את גרסתו ל'דון קישוט' ו"הצופה" על מבקר הקולנוע עופר ליברגל.
[*]
(מתוך הסרט "במעמקי מוזיאון אופיצי")
סרט הדוקו "בגלל המלחמה ההיא'" של אורנה בן דור ינעל את הפסטיבל ויוקרן במסגרת הרצועה 'קלאסיקה ישראלית'. הסרט, שהיה להצלחה בינלאומית וזכה בעשרות פרסים בארץ ובעולם, טבע את המושג "דור שני לשואה". "יצאתי למסע לתוך הזיכרון של הורים שהגיעו מאושוויץ ושל ילדים שגדלו כשמעליהם עננת כאב אינסופי של אובדן, אלימות ומוות. זיכרון השואה קיבל לגיטימציה, הפך ל'תו תקן ישראלי' ואיתו השתנה האופן שבו נכתבה ההיסטוריה של ניצולי השואה מאז. והזיכרון הפרטי של פוליקר וגלעד הפך לנכס צאן ברזל של התרבות הישראלית", אומרת אורנה בן דור.