סרטו של עומר טובי "טרופיקנה" על קופאית בגיל העמידה שיוצאת למסע אפל של גילויים מיניים התקבל לפסטיבל הקולנוע הוותיק קרלובי וארי. טובי, יוצר הסדרה "היורשת" וממייסדי ליין המסיבות אריסה, הגיב: "נרגש להציג את העשייה המשותפת שלנו לקהל זר שיוכל לזכות במבט נוסף ומורכב יותר"
בימים בהם הקולנוע הישראלי לא זוכה לחשיפה מרובה ברחבי העולם, נודע היום (שלישי) כי סרטו של עומר טובי "טרופיקנה", בכיכובן של עירית שלג, אילנית בן יעקב, רגינה ספקטור דובר קוסאשווילי ועוד,
יוקרן בבכורה עולמית במהדורה ה- 58 של פסטיבל קרלובי וארי. הפסטיבל שיתקיים בין התאריכים 28.6-6.7.24 בצ׳כיה הוא מאירועי הקולנוע הוותיקים והחשובים בעולם. הסרט יוקרן במסגרת תחרות Proxima, לצד עוד 11 סרטים נוספים מהעולם המציעים נקודת מבט נועזת על קולנוע.
"טרופיקנה" מספר את סיפורה של אורלי (עירית שלג), קופאית בגיל העמידה החיה בישוב מרוחק במדבר, המחלקת את זמנה בין העבודה המונוטונית בסופרמרקט ובין הטיפול בבני הבית ובאמה התובענית. רצח מסתורי של הקופאית הראשית מוביל לקידום מעמדה של אורלי בסופרמרקט. היא יורשת את כס הקופה הראשית ויחד איתו גם את עברה הסוער של הקופאית המנוחה. עבר המוציא את אורלי למסע אפל של גילויים מיניים, המובילים אותה אל מעמקי תשוקותיה המודחקות, אל חשיפת כמיהתה לחום אנושי וקירבה.
הבמאי עומר טובי הוא תסריטאי, יוצר ובמאי קולנוע וטלוויזיה ישראלי. סרטיו הקצרים ("שימני כחותם על ליבך", "כלבי ציד") הוקרנו בפסטיבלים חשובים ברחבי העולם ביניהם סאנדאנס, לוקרנו ו-BFI, וזכו בפרסים. לצד הישגיו בקולנוע, יצר טובי גם את סדרת הדרמה המוזיקלית "היורשת" עבור קשת. הוא ממייסדי ליין המסיבות המזרחיות הגאות החתרני "אריסה" (Arisa), שחולל מהפכה תרבותית בשדה התרבותי הקווירי-מזרחי וביים עשרות קליפים לאמנים בישראל (ביניהם - עברי לידר, רן דנקר, שרית חדד ודנה אינטרנשיונל). "טרופיקנה" הוא סרטו הראשון באורך מלא.
"אני מאוד נרגש להקרין את 'טרופיקנה' בבכורה עולמית בפסטיבל קרלובי וארי. 'טרופיקנה' הוא סרט מסע אישי בפריפריה מדברית, בדומה לזו בה גדלתי, ששואף להתיר את הבירוקרטיה הסבוכה של האינטימיות, את המסע המפרך אל עבר רגע של חום אנושי, במציאות של הישרדות מתמדת, וחוקר את ההשפעה של הגאוגרפיה על נוכחות התשוקה בחיינו", אומר הבמאי עומר טובי. "אני מלא בהודיה על צוות היוצרים ואנסמבל השחקניות והשחקנים שהתמסרו בכישרון רב למסע הסוער של יצירת הסרט ונרגש להציג את העשייה המשותפת שלנו לקהל זר שיוכל לזכות במבט נוסף ומורכב יותר על בנות ובני האדם החיים במקום הסוער שלנו".