סרט המשך נחשב עבור רבים למילה גסה, עצוב אבל נכון. עבור כל אחד שממלא את הלב באושר, יש שלושה שגורמים לך לתלוש שיערות. כדי להרגיע את החששות אחרי "מואנה 2" שעלה למסכי ארצנו ושבר קופות, אנחנו כאן כדי להזכיר שדיסני-פיקסאר יודעים לייצר סרטי המשך טובים. הנה 5 מהמוצלחים שבהם
מלך האריות 3: האקונה מאטאטה (2004)
על פניו מדובר ברעיון איום ונורא - לספר מחדש אירועים של סרט אהוב מנקודת מבט של דמויות משניות. אבל איכשהו, כנגד כל הסיכויים, זה עובד. כן, שמעתם נכון "מלך האריות 3: האקונה מאטאטה" זה "מלך האריות" מנקודת מבטם של טימון ופומבה. אנו מקבלים יותר רקע על הצמד, בעיקר טימון. אנו גם זוכים לראות דברים שלא קיבלנו במקור, כמו ההתבגרות של סימבה בגלות, אבל בגדול זה עדיין אותו "מלך האריות".
רק הפעם במקום כל הדרמה של מאבקי הכתר אנו עדים לשלל בדיחות פלוצים ותחרות אכילת חלזונות עם הפסקות אקראיות לתגובות מצד טימון ופומבה שיושבים וצופים בקולנוע. למקרה שלא הבנתם עדיין, לא מדובר בסרט שלוקח את עצמו יותר מדי ברצינות. זה פשוט סרט כיפי ולמרות כל השטויות מתגנב לו פנימה גם מסר על מציאת המקום המתאים בחיים, ממש כמו בסרט המקורי.
פיטר פן 2 (2002)
לא קל ליצור סרט המשך לקלאסיקה, במיוחד 49 שנים לאחר המקור אבל כפי שדיסני מוכיחים, לא בלתי אפשרי. גיבורת "פיטר פן 2" היא ג'יין, בתה של וונדי מהסרט המקורי, שמנסה לשרוד ביחד עם משפחתה באנגליה בזמן מלחמת העולם השנייה. על אף גילה הצעיר, היא חושבת עצמה לבוגרת ואינה מאמינה בפיטר פן. לקפטן הוק לא ממש אכפת והוא חוטף אותה לארץ לעולם לא. כך מוצאת את עצמה ג'יין מוקפת בילדים אבודים בארץ פנטסטית בלי יכולת לחזור הביתה, כי שום כמות של אבק פיות לא תגרום לה לעוף.
השירים בסרט ההמשך לא מתקרבים בכלל למקור וסובלים מתסמונת חמורה של שירי פופ סתמיים. כמו כן, אם אתם מעריצים גדולים של התנין המתקתק תתכוננו לאכזבה. אין קצה של זנב תנין בסרט אלא תמנון ענק. אם מתעלמים מהחולשות הללו "פיטר פן 2" דווקא משפר לא מעט מהסרט המקורי: ג'יין מעניינת הרבה יותר מוונדי ואחיה. גם פיטר פן וטינקרבל עברו מקצה שיפורים שהוריד את רף הפסיכופטיות. פיטר אמנם גיבור דיסני קלאסי אבל לא אחד החביבים שלהם (מוזמנים לצפות ב- "צ'יפ ודייל: יחידת הצלה" כהוכחה) וכל סרט אחר בכיכובה של טינקרבל הפך אותה להרבה פחות קנאית וקטנונית. קפטן הוק וסמי עדיין צמד נבלים לא יוצלחים ואפילו הילדים האבודים קיבלו מנה הגונה של אופי. הסיפור על גילוי מחדש של קסם הילדות גם הוא מעניין הרבה יותר. אף אחד אמנם לא ביקש סרט המשך ל "פיטר פן", אבל טוב שקיבלנו אחד.
במבי 2 (2006)
אם חשבתם שפער של 49 שנים זה הרבה, קבלו את 64 השנים שמפרידות בין "במבי 2" לקודמו. "פיטר פן" אמנם נחשב לקלאסיקה אבל מעולם לא עמד בצמרת הסרטים של דיסני. "במבי" לעומת זאת, שייך לפנתיאון ולו רק בגלל שהוא גרם טראומה לדורות של ילדים. למישהו באולפני דיסני היה הרבה אומץ לאשר את הפרויקט הזה.
"במבי 2" מתרחש באמצע העלילה של הסרט המקורי, בין מות אמו של במבי לבגרותו. כאן נכנס לסיפור אביו של במבי, נסיך היער, שנאלץ לגדל את בנו על אף שאין לו ניסיון בגידול עופרים או רצון ללמוד. לכל אורך הסרט מנסה במבי להשיג את תשומת ליבו של אביו ואישורו תוך התמודדות עם המציאות של החיים ביער ומותה של אימו. הסרט סובל מעט משירי פופ סתמיים ודיאלוג מודרני מדי, אבל מפצה על כך באנימציה יפהפייה ורגעים נוגעים ללב. ניכר שמדובר בסרט המשך שנעשה עם אהבה גדולה וכבוד למקור ואלו סרטי ההמשך שהכי כיף לראות.
צעצוע של סיפור 3 (2010)
אם יש המשך לסרט אנימציה אחד שמסוגל לגרום לכל אחד להזיל דמעה זה "צעצוע של סיפור 3". אנדי מתכנן לעזוב למכללה ולהשאיר את הילדות מאחוריו. בעקבות בלבול מוצאים את עצמם הצעצועים נתרמים לגן ילדים שם לאצו הדב קובע את החוקים. הם מגיעים לחדר הפעוטות שמשחקים בהם באגרסיביות. משם הופכת ההרפתקה למשימת הישרדות ואם אפשר, בריחה מגן הילדים 'סאניסייד'.
כידוע "צעצוע של סיפור" היה סרט האנימציה הממוחשב באורך מלא הראשון אי שם בשנת 1995. הטכנולוגיה השתפרה בהרבה מאז ו"צעצוע של סיפור 3" נראה הרבה יותר טוב מקודמו. הסיפור והדמויות טובים לא פחות. לכל אורך הסרט אתם מקווים להצלחת הגיבורים אבל מודעים לאמת - בשלב מסוים הילד מתבגר ולא זקוק לצעצועים שלו יותר. זו מסקנה שוברת לב עבור גיבורנו אבל מציאותית. אז תכינו את הפופקורן עם חבילת טישו ליד.
סינדרלה 3: אהבת אמת (2007)
במסגרת כתבה זו זוכה "סינדרלה 3: אהבת אמת" במקום השני בפער הגדול ביותר בין סרט ההמשך למקור, 57 שנים (למרות שהיה עוד סרט באמצע) אבל קוטף את המקום הראשון בלא ייאמן שהבלגן הזה עובד. על פניו לא היה לו שמץ של סיכוי: סרט המשך לקלאסיקה אהובה שאיש לא ביקש. חלק שלישי בטרילוגיה שבא אחרי חלק שני לא מוצלח בעליל. ולבסוף – עלילה שנשמעת כאילו נכתבה ע"י תסריטאי סוג ד': כשנה לאחר נישואיה של סינדרלה לנסיך, משיגה האם החורגת את מטה הקסם של הפייה ומשתמשת בו כדי להשיב את הזמן לאחור ולהפריד את הזוג המאושר. לאחר מכן היא משתמשת בקסם כדי לשכנע את הנסיך לשאת את בתה אנסטסיה, מה שמותיר את סינדרלה להילחם על הסוף השמח שלה עם צמד עכברים.
הטרלול הזה לא אמור לעבוד, אבל הוא נחשב לאחד מסרטי ההמשך המוצלחים של דיסני. "סינדרלה 3: אהבת אמת" לא מתקרב למקור ברמת האלגנטיות והקסם אבל משפר בהרבה את הדמויות ומוסר ההשכל. סינדרלה היא דמות פעילה, האחות המכוערת זוכה לגאולה והלא ייאמן מכל – לנסיך יש אישיות (ומסתבר שלקפוץ מחלונות זה באופי שלו). בנוסף, הסרט מנסה לתת פרשנות מעט עמוקה יותר לאהבה ומדגיש כי כולם ראויים לה, בלי קשר ליופי חיצוני. סרט ההמשך הוא חיה שונה לחלוטין מהאגדה הקסומה משנות החמישים, אבל אם שומרים על ראש פתוח מחכה לכם הרפתקה מהנה.