הסרט החדש על גיבור העל האהוב מגיע לבתי הקולנוע מחר - הזדמנות מצוינת לבדוק את המהלך האסטרטגי שנועד להציל את היקום הקולנועי של DC ואת עתיד הז'אנר, את הביקורות החיוביות שפורסמו עד עתה ואת הסיבה שגולשים חושבים שמדובר בסרט אנטי-ישראלי
הסרט החדש של "סופרמן", שעתיד לצאת מחר (חמישי) בבתי הקולנוע בישראל ובעולם תחת ידיו של ג'יימס גאן, הוא הרבה יותר מסיפור נוסף על הגיבור המוכר בגלימה האדומה, אלא מהלך אסטרטגי שלם שנועד להציל את היקום הקולנועי של DC ולשקם את האמון של הקהל במותג. גאן לא רק מביים את הסרט, אלא גם משמש כמי שמוביל את החזון החדש של האולפנים לצד פיטר ספרן. האחריות על כתפיו אדירה - הוא מוכרח ליצור סרט טוב, להניח יסודות לעולם שונה ולשכנע את הצופים שהגיע עידן חדש, ואחד שראוי להישאר.
לאחר שנים של חוסר עקביות ואתחולים שלא הבשילו, אולפני האחים וורנר ו-DC החליטו להעביר את המושכות לבמאי "שומרי הגלקסיה" שחצה את הקווים מהמתחרים ממארוול. המטרה הייתה ליצור יקום קולנועי אחיד עם כיוון ברור, כמו מה שזכור לנו מהימים הטובים של היקום הקולנועי והרחב של מארוול. זהו חזון שאפתני במיוחד, שכולל לא רק סרטים אלא גם סדרות לייב-אקשן ואנימציה, שכולם יהיו תחת אותה מסגרת סיפורית אחת. ועכשיו, הכול מתחיל בסופרמן.
דווקא הבחירה להתחיל את המסע מחדש עם הגיבור הפופולרי היא מעניינת אבל מאוד בטוחה, לפחות בידיים הנכונות. זוהי הדמות שהכל התחיל איתה – גם בחוברות הקומיקס עצמן וגם בפתיחת עידן שוברי הקופות מבוססי הקומיקס עם "סופרמן" בכיכובו של כריסטופר ריב משנת 1978. לאורך השנים היו לא מעט גרסאות, אך רובן למרבה הצער מטופשות ולא מוצלחות למדי. כעת, גאן מעוניין בליצור גרסה צעירה ואידאליסטית של קלארק קנט, אך כזאת שפגיעה הרבה יותר ממה שראינו עד כה. סופרמן כנראה יישאר כאחת הדמויות החזקות ביותר בעולם הקומיקס, אך כפי שגאן הסביר כבר בעבר – בגיבור העל שלו יש פגמים והוא אינו מושלם, וזה מתכתב גם עם היצירות הקודמות והמצוינות שלו, כשבניהם אפשר למצוא גם את "יחידת המתאבדים" המוצלח וטרילוגיית "שומרי הגלקסיה" המצוינת של האולפנים המתחרים.
הציפייה לסרט עצומה, אבל גם הספקות והחששות מרחפים מעל הפרויקט. אחרי רצף של כישלונות מסחריים וביקורתיים נדמה שלקהל נמאס מנסיונות לאחוז בכל הכיוונים. החשש הוא שגם אם הסרט יהיה טוב, ייתכן שהוא יגיע מאוחר מדי. לא ברור האם הקהל בכלל מוכן להתחייב לעוד יקום קולנועי אחרי כל כך הרבה אתחולים ונפילות, במיוחד בהוליווד העכשווית הרוויה ביקומים כאלו. במובן הזה, לסרט יש לא רק אחריות אומנותית, אלא גם אחריות שיווקית, תדמיתית ותעשייתית, ולא מדובר רק באולפני DC. ז'אנר סרטי הקומיקס כולו חווה עייפות - אפילו במארוול, שהייתה בעבר דוגמה להצלחה מופתית וכעת סובלת משחיקה של איכות התכנים. "סופרמן" של גאן עלול להפוך לסרט מפתח שיכריע אם הקהל ימשיך לבוא, או יתחיל לנטוש את הז׳אנר בהדרגה. הצלחה כאן יכולה להביא תקווה ולהציע גישה מרעננת לז'אנר שמרגיש לעיתים תקוע.
אבל דווקא כאן מתגלה גאן כאדם המתאים ביותר למשימה, ויש סיבה שהוא בחר לעשות את הסרט בעצמו. הוא הוכיח בעבר שהוא יודע לקחת דמויות שוליים ולהפוך אותן לאיקוניות. הוא מצליח לשלב בין רגש להומור כמו שכמעט אף אחד אחר לא עושה בז'אנר. הוא אוהב קומיקס (ואחד כזה שאולי מבין בו קצת יותר מאחרים), אבל מבין גם קולנוע, וזהו שילוב קריטי. אם יש מישהו שיכול לגשר בין מיינסטרים שאהוב על הקהל לבין חזון קולנועי, זהו גאן.
ברחבי העולם התקיימו השבוע הקרנות טרום בכורה של הסרט, כאשר מבין המבקרים שצפו עד כה "סופרמן" זכה לדירוג מרשים של 86% ביקורות חיוביות באתר Rotten tomatoes. מגיבים רבים השוו בין עלילת הסרט, שעוסקת בין היתר במדינה שמעוניינת לכבוש את יריבתה הענייה, לבין המלחמה בעזה כאשר אחת התגובות הוויראליות כתבה: "זה הכי שמאלני שיכול להיות בסרט קומיקס. מאוד אנטי-ישראל, וזה פשוט מדהים".
"סופרמן" מציג קאסט מעניין עם דיוויד קורנסווט בתפקיד קלארק קנט, רייצ'ל ברוסנהאן בתפקיד לואיס ליין וניקולס הולט כלקס לות'ר, ועלילתו תעסוק במאמציו של קלארק לאזן בין מורשתו הקריפטונית לחייו האנושיים. עכשיו, כל מה שנותר זה לחכות ולראות אם האיש שמאמין בתקווה יוכל להציל לא רק את מטרופוליס, אלא גם את המותג ואת הרלוונטיות של הז'אנר בהוליווד.