חדשות קולנוע וסרטים

בחו'ל אוהבים את "אבנים"

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
המבקרים בארץ סקלו את הסרט ב"אבנים", בחו"ל דווקא אוהבים את סרטו של רפאל נג'ארי.

הסרט "אבנים" נקטל בפסטיבל ירושלים האחרון על ידי המבקרים המקומיים מה שלא מפריע לו להמשיך ולגרוף פרסים בפסטיבלי קולנוע ברחבי העולם. לפני יומיים זכה הסרט בפרס החשוב- פרס "הסרט הטוב ביותר" בפסטיבל הקולנוע בז'נבה ושבוע קודם זכה ב"פרס הקהל" בפסטיבל מונפלייה.

משיקולי השופטים אמש בפסטיבל ז'נבה: "פורטרט של אישה ופורטרט של חברה בימינו אנו, כאשר מלחמות קטנות מתקיימות בשדה הקרב של המלחמות הגדולות. פשטות הבניה של רגעים קטנים שנבנים לאיטם לעבר הפיצוץ וההרס. זה מה שהופך את הסרט לכל כך חזק ועוצמתי, כמו כן בימוי השחקנים פשוט מבריק". הפרס (בסך 10,000 פרנקים שוייצרים) ניתן בטקס החגיגי לשחקנית הראשית אסי לוי. פרס נוסף בסך 1000 יורו ניתן לסרט "אבנים" בפסטיבל מונפלייה שבוע שעבר עבור זכייתו בפרס חביב הקהל.

"אבנים" מתמודד בימים אלה בתחרות האוסקר האירופאי שתתקיים ב-11 בדצמבר בברצלונה על פרס הסרט הטוב ביותר. זוהי השנה הראשונה שהאקדמיה האירופאית לקולנוע מאפשרת לישראל להשתתף בתחרות. ו"אבנים" הוא הסרט הישראלי היחידי המתמודד על קטגוריה זו ("אור" ו"מחסומים" מתמודדים בקטגוריות אחרות).הסרט מספר את סיפורה של מיכל (אסי לוי), בת 35, נשואה עם ילד קטן, העובדת בתל אביב במשרד רואה חשבון של אביה. המשרד מספק שירותי ראיית חשבון למוסדות חרדיים. היא חולקת את זמנה בין טיפול בבנה ובעלה, עבודתה, והרומן שהיא מנהלת עם גבר אחר. פיגוע חבלני משבש את שיגרת היום של מיכל, ופגישה חשובה שהייתה בדרכה אליה, לא יוצאת לפועל.

מדובר בהפקה בינלאומית בראשותו של מפיק העל הישראלי מרק רוזנבאום ושותפו איתי תמיר. מלבד אסי לוי משתתפים בסרט אורי גבריאל, פלורנס בלוך, שאול מזרחי, דני שטג, גבי עמרני וזואי מור.

כרגע אין תאריך הפצה בישראל.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho3סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Final Destination Bloodlines4יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming5כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.2ציון מבקרים5 / 3.5
Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Monsieur Aznavourמסייה אזנבור Tropicanaטרופיקנה
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט