חדשות קולנוע וסרטים

"דרכים צדדיות"-הזוכה הגדול של מבקרי לוס אנג'לס

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
תא המבקרים של לוס אנג'לס נחשב לזה שבדרך כלל מצליח לפגוע לטעמם של חברי האקדמיה הקובעים בסופו של דבר מי יהיו הזוכים באוסקר. השנה הם הפתיעו ובחרו סרט עצמאי קטן שיצטרך להתמודד עם הפקות ענק תקופתיות. איגוד מבקרי הקולנוע של לוס אנג'לס בחר בקומדיה השנונה "דרכים צדדיות" (""Sideways), על שני חברים היוצאים למסע בארץ היין של קליפורניה, לסרט הטוב ביותר לשנת 2004.

"דרכים צדדיות" זכה בארבעה פרסים נוספים: פרס הבימוי עבור אלכסנדר פיין, פרס שחקן המשנה עבור תומאס היידן צ'רץ, פרס שחקנית המשנה עבור וירג'יניה מדסן ופרס התסריט, אשר נכתב ע"י אלכסנדר פיין וג'ים טיילור.

את פרס השחקן הטוב ביותר קטף ליאם ניסן עבור תפקידו ב"קינסי" על חייו של הסקסולוג ששינה את חיי המין של האומה האמריקאית. השחקנית אימלדה סטאונטון זכתה בפרס השחקנית הטובה ביותר עבור תפקידה ב"ורה דרייק" כמבצעת הפלות לא חוקיות בשנות החמישים בבריטניה. בסוף השבוע היא זכתה בפרס השחקנית הטובה ביותר גם באקדמיה האירופאית שם היא ניצחה את פנלופה קרוז, ושתי השחקניות הישראליות אסי לוי ושרה אדלר.

את פרס הסרט הזר הטוב ביותר קטף "מחול הפגיונות" של הבמאי הסיני ז'אנג יימו שכרגע הוא הבמאי הזר האהוב ביותר בארה"ב אחרי ההצלחה המסחררת של "גיבור" לפני חודשים מספר. בראד בירד, הבמאי והתסריטאי של הלהיט "משפחת סופר על", זכה בקטגוריית האנימציה, גם המוסיקה שהולחנה ע"י מייקל ג'יאצ'ינו זכתה. את פרס העיצוב לקח "הטייס" שמצטיין בשלל תפאורות, תלבושות ואפקטים.הטקס, שיתקיים ב-13 בינואר, נותן גם כבוד לאלו שהגיעו מקום שני: "מיליון דולר בייבי", בכיכובו ובבימויו של קלינט איסטווד, זכה בפרס הסרט הטוב יותר במקום השני. השחקן פול ג'אמטי הגיע למקום השני בפרס השחקן עבור תפקידו ב"דרכים צדדיות". ז'ולי דלפי הגיעה למקום השני על תפקידה המקסים בסרט "לפני השקיעה". מורגן פרימן המשתתף בסרט "מיליון דולר בייבי", זכה בפרס שחקן המשנה השני. קייט בלאנשט זכתה בפרס שחקנית המשנה השנייה עבור תפקידה בסרטים "קפה וסיגריות" ו"הטייס". מרטין סקורסזה הגיע למקום השני בפרס הבמאי עבור סרטו "הטייס". למקום השני בפרס התסריט הגיע צ'ארלי קאופמן עם יצירת המופת שלו "שמש נצחית בראש צלול".

את רוב הסרטים נוכל לראות בבתי הקולנוע בארץ בחודשים הקרובים:

"הטייס" ייצא ב- 27 לינואר

"דרכים צדדיות" ו"מיליון דולר בייבי" יוצאים ב- 17 בפברואר

ו"קינסי" ייצא ב- 10 למרץ
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Irenas Vow1השבועה של אירנהציון גולשים10 / 9.4
A Normal Family2משפחה נורמליתציון גולשים10 / 9.2ציון מבקרים5 / 4.3
Yparho3סטליוסציון גולשים10 / 9.0
Final Destination Bloodlines4יעד סופי: קשר דםציון גולשים10 / 8.7ציון מבקרים5 / 3.5
When Fall is Coming5כשקיץ הופך לסתיוציון גולשים10 / 8.3ציון מבקרים5 / 3.5
Tropicanaטרופיקנה Les trois mousquetaires Miladyשלושת המוסקטרים – מיליידי Caught Stealingנתפסו על חם Monsieur Aznavourמסייה אזנבור
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט