חדשות קולנוע וסרטים

סקס, שקרים ורומאים - ביקורת טלויזיה

מאת:
שלח לחבר הוסף תגובה
היום, ה- 1 בינואר 2006 עולה בשעה 22:00 בערוץ XTRA HOT סדרת הטלוויזיה המדוברת "רומא" מבית היוצר של HBO ו BBC. הסדרה היא בעלת תקציב ענק של מאה מיליון דולר ומתגלה כאחת הסדרות הכיפיות, מרושעות ומרתקות שיש היום.

הסדרה, שמועמדת לפרס גלובוס הזהב בקטגוריית סדרת הדרמה הטובה ביותר, מציגה זווית חדשה ונועזת במיוחד לתקופה הרומית הקדומה. ואכן, הסדרה הזו אלימה מאוד, מינית מאוד, וגיבוריה עסוקים מרבית הזמן בשקרים, תככים ובגידות. כל זה הופך את חוויית הצפייה בסדרה למרתקת ומסעירה. העלילה כל כך עסיסית ונטולת בושה שהיא משתלטת בקלות על השחזור התקופתי המרשים שעליו בוזבזו כל כך הרבה מיליונים והופכת בעצם למרכז הכובד של הסדרה.

"רומא" סוקרת תקופה היסטורית סוערת במיוחד בה מתה הרפובליקה הדמוקרטית ונולדה הקיסרות. שנת 52 לפני הספירה, כשיוליוס קיסר מתכנן לחזור לרומא לאחר שמונה שנות מלחמה, שני חיילים רומאים הופכים לכלי משחק באינטריגות הפוליטיות של הקיסרות ונסחפים אל תוך אחת הפרשיות החשובות והמרתקות ביותר בתולדות רומא העתיקה. צילומי העונה הראשונה שמגיעה היום למסכי הטלוויזיה בארץ ארכו שנתיים באולפני צ'ינצ'יטה המפורסמים שבאיטליה, (באותם אולפנים צולם הסרט "כנופיות ניו-יורק" וכמובן יצירות המופת של פליני). השחקנים עברו קורס אימונים, התמחו בלחימה ורכיבה על סוסים. הם הולבשו ב 4000 פריטי לבוש שעוצבו במיוחד לסדרה.

את שלושת הפרקים הראשונים ביים מייקל אפטד (ג'ייימס בונד – "העולם אינו מספיק", "אגאתה", "בתו של כורה הפחם"). את שאר הפרקים ביימו במאים מובילים של רשת HBO שביימו פרקים בסדרות "הסופרנוס", "עמוק באדמה", "אחים לנשק", "דדווד" ו"סקס והעיר הגדולה". את התסריט לסדרה כתב ג'ון מליוס שכתב את התסריט ליצירת המופת: "אפוקליפסה עכשיו". מליוס גם ביים את הסרטים: "דילינג'ר", "יום רביעי הגדול", ו"קונן הברברי".

בתפקיד הנשי הראשי תוכלו למצוא את פולי ווקר ("8 וחצי נשים", "אמה", "אפריל הקסום") שמסתובבת ערומה לחלוטין מרבית הזמן ואיננה מתביישת להציג את גופה המלא והסקסי בכל הזדמנות למרות שהיא נמצאת בשנות הארבעים לחייה. ווקר אף מועמדת לגלובוס הזהב לשחקנית הטובה ביותר בסדרת דרמה. את יוליוס קיסר מגלם סיריאן הינדס המוכר לקהל הישראלי מתפקידי משנה בסרטים שוברי קופות כגון: "טומב ריידר 2", "פאנטום האופרה", "ורוניקה גארין" והקיץ נראה אותו בגרסה הקולנועית לסדרה "מיאמי וייס". קווין מקיד וג'יימס פיורפוי שגילמו צמד מאהבים בקומדיה הבריטית, "חדרי שינה", מגלמים כאן את לושיוס וורנוס ואת מארק אנטוני, מקורביו של של יוליוס קיסר.

העלילה עוקבת אחרי עלייתו ונפילתו של אחד מגדולי הכובשים בהיסטוריה של המין האנושי. היא מתארת את התככים של הפוליטיקאים הרומאים שחששו לגורלם בעקבות כוחו המתעצם של יוליוס. אותם תככים הובילו את יוליוס להכניס את כוחותיו לתוך העיר רומא, להדיח את פומפיי ממשרתו, לשנות את מעמד הרפובליקה של רומא ולהכריז על עצמו כשליט יחיד. אחרי שכבש את עיר הבירה, יוליוס וצבאותיו התפנו לכבוש את סוריה ומצרים, כך רומא הפכה למעצמה הראשונה בעולם כולו.

"רומא" היא אופרת סבון אלימה, סקסית, מרהיבת עין, עם קרבות מרשימים, תפאורה נוצצת, עלילות מסעירות, דמויות מורכבות. אין ספק, מדובר במפגן כוחני ומשתלם של שתי רשתות טלוויזיה איכותיות שאיחדו כוחות ויצרו את אחד הסדרות הטובות ביותר שנראו השנה על המסך. אחרי שתראו פרק אחד אתם פשוט תשתוקקו לעוד.
תגובותהוסף תגובה
אין תגובות לכתבה.
 
לחצו כאן להיות הראשונים לפרסם תגובה לכתבה זו !

   
חיפוש בארכיון החדשות
הצג את כל הידיעות / כתבות מחודש ושנה מסויימים (יש לבחור שנה וחודש וללחוץ על כפתור החיפוש)
   
או בצע/י חיפוש טקסטואלי בארכיון
בחר/י תאריך: מ עד
חפש בכל הארכיון
Buffalo Kids1חבורת המערב הפרועציון גולשים10 / 9.8ציון מבקרים5 / 3.5
Bob Trevino Likes It2בוב טרבינו עשה לך לייקציון גולשים10 / 9.5ציון מבקרים5 / 3.2
Out of the Nest3צ'יקן מאסטרציון גולשים10 / 9.4
The Teacher Who Promised The Sea4המורה שהבטיח את היםציון גולשים10 / 9.3ציון מבקרים5 / 3.0
Cabaret Total5מופע טוטאלציון גולשים10 / 8.9ציון מבקרים5 / 4.3
How To Train Your Dragon 2025הדרקון הראשון שלי Elioאליאו Ballerina 2025בלרינה Karate Kid Legendsקראטה קיד: הגדולים מכולם
ארכיון הניוזלטר של אתר סרט