אגדת "הפנתר הורוד" התחילה ב-1963 עם סרטו של בלייק אדוארדס, בכיכובו של פיטר סלרס. ההופעה של סלרס כבלש הצרפתי חסר התקנה הובילה למספר סרטי המשך, אבל כבר יותר מעשור "הפנתר הורוד" נשאר רדום, מחכה לשחקן המתאים שיכנס לנעליו של סלרס.
הבחירה הסופית נפלה על סטיב מרטין. שון לוי, הבמאי, מסביר: "דמותו של קלוזו היא הומאז' לקומדיות האילמות של צ'פלין וקיטון. ההומור של הדמות הוא יותר פיסי מאשר מילולי, וממש כמו הקומדיות האילמות שנשארו איתנו עד היום, כך ההומור הפיסי של קלוזו הוא אל-זמני".
[*]
סטיב מרטין הגיע ל"פנתר הורוד" בזכות המפיק בוב סימונדס, שהפיק את סרטו הקודם של מרטין, "12 במחיר 1" (שגם אותו ביים שון לוי). כש-MGM פנו אל סימונדס בהצעה לשחזר את ההצלחה של "הפנתר הורוד", הוא פנה מיד למרטין שיככב בדמותו של קלוזו. מרטין הסכים, ואפילו עשה אימפרוביזאציות על הדמות על הסט של "12 במחיר1" מול לוי. בסופו של דבר גם לוי הצטרף לצוות, ו"הפנתר הורוד" יצא לדרך.
השורשים של קלוזו/סטיב מרטין נמצאים בקלוזו של פיטר סלרס ואדוארדס. לדברי השחקן, "כשהתבוננתי בסרטים הקודמים הבנתי שסלרס היה יכול לאלתר עם הדמות כל היום כי הוא הבין את קלוזו כל כך טוב. אני הייתי במקום אחר כשהתחלתי לחשוב על התפקיד, אבל ידעתי שהסרט יהיה חייב להצחיק אותי".
[*]
הפקת "הפנתר הורוד" נהנתה מסגנון העבודה המהיר של שון לוי. "כל מי שמגיע לסט בפעם הראשונה, בין אם אלה שחקנים או או אנשי צוות, עובר טרואמה כשהוא קולט באיזה מהירות אני עובד", אומר לוי. "המציאות היא שאף פעם לא ראיתי משהו הופך למצחיק יותר אחרי 20 טייקים. סטיב מרטין נהנה מקצב העבודה המהיר שלי, הוא יודע מה אני רוצה, רוצה לתת לי את זה ואז כשזה נגמר להמשיך הלאה. יש במאים שמאמינים בארבעים טייקים, ואולי זה עובד בשבילם. אני מנסה לעשות סרטים באנרגיה שלי, ולשמור על הדברים שירוצו קדימה, ולתפוס את המומנטום ואת ההתלהבות שאיתם אני בא לעבודה. אני חושב שהסרטים שלי משקפים את האנרגיה הזו".
מוזיקה היתה כלי חיוני בעשיית הסרט. בין הטייקים שון לוי השמיע בקביעות את הנעימה המפורסמת של "הפנתר הורוד" שכתב הנרי מנצ'יני. "השתמשתי במוסיקה בשביל השראה, בגלל שזו אחת הנעימות הגאוניות והזכורות ביותר בתולדות הקולנוע. היא קובעת את הטון המדויק של הסרט. היא רברבנית, קוּלית, קצת אירונית והכי חשוב שובבה. היא הגביהה כל מה שעשינו" הוא מסביר.
[*]
לוי היה כל כך מכור לנעימת "הפנתר הורוד", שהוא השתמש ב-CD שניגן ללא הפסקה בנגן אל חוטי, וכשזה לא התאפשר לו הוא השתמש ברינגטון של טלפון סלולרי. וכשזה לא התאפשר לו, הוא פשוט שר.
בקומדיית הפעולה החדשה אינספקטור קלוזו (סטיב מרטין) לוקח על עצמו לפתור את התיק הקשה ביותר בו נתקל עד היום: מאמן כדורגל מפורסם שהוביל את נבחרת צרפת נגד נבחרת סין, נרצח על המגרש לעיניי אלפי מעריצים ולעיני אהובתו היפהפייה, זמר הפופ סניה (ביונסה נולס), בעזרת חץ מורעל שנורה בו. במהלך המהומה טבעת היהלום של הנרצח, בה משובץ היהלום הגדול בעולם, "הפנתר הורוד", נעלמת מאצבעו באופן מסתורי.
[*]
פיצוח הרצח והשוד נופל באחריותו של פקד דרייפוס (קווין קליין), שמועמד לקבל את אות הכבוד היוקרתי ביותר של המשטרה בפעם השביעית ברציפות. כשהוא יודע שאסור לו לפשל, הוא עושה את טעות חייו ומזמין את אינספקטור קלוזו לקחת על עצמו את התיק.
קלוזו והעוזר החדש שלו הז'נדרם הנאמן ז'ילברט פונטון (ז'אן רנו) עוקבים אחרי הרמזים לאורך כל פריז שמובילים אותם ובסופו של דבר לעיר ניו יורק. בניו יורק הם מתעמתים עם מלטשי יהלומים, שודדים ידועים לשמצה, סוכנים חשאיים ועם קוקטייל אקזוטי שנקרא "מוחיטו בלהבות". לקראת סיום החקירה רשימת החשודים מצטמצמת וכוללת את הזמרת סניה, כוכב כדורגל מתנשא (וויליאם אבדי), בעל קזינו מיליונר (רוג'ר ריס) ויחצ"נית פלרטטנית (כריסטין צ'נווית'). בעזרתם של פונטון ומזכירתו המסורה ניקול (אמלי מורטימר) קלוזו מנסה לחשוף את זהותו של הרוצח, ובמקביל למנוע מפַּקד דרייפוס לקחת לעצמו את הקרדיט על פענוח הרצח.